Muž havaruje s letadlem uprostřed nedozírné ledové pustiny. Každý den dodržuje rutinní úkony a doufá, že se dočká záchrany. Jednoho dne se objeví vrtulník, silná sněžná bouře však zapříčiní pilotovu smrt a muž pochopí, že má jen dvě možnosti: zůstat v havarovaném vraku a připravovat se na jistou smrt, nebo se vydat na stovky dlouhou pouť s nejistým koncem… (Bohemia MP)
Film potěší - milovníky Mads Mikkelsena, milovníky obličeje Mads Mikkelsena a milovníky mlčícího Mads Mikkelsena. Film nepotěší - odpůrce Mads Mikkelsena, odpůrce obličeje Mads Mikkelsena a odpůrce nemluvícího Mads Mikkelsena. Pokud čtu, že ubývá sníh, tak minimálně ve filmu ho máme pořád dost čili globální oteplování neexistuje. Čím větší plátno, tím víc film roste, protože lépe vyniká celá krajina, která člověku bez pomoci, zásob jídla a všeho možnýho nabízí jediný - boj o život s ne zrovna dobrou výhlídkou na win. Nebýt uplně záverečný scény dám pět, ale ten úplně poslední několikasekundový záběr to celý pokazil. ()
Po pozvolném rozjezdu film nabere dramatičtější ráz beznádějnosti situace, bez thrillerových klišé, se zachováním parametrů minimalistického, uvěřitelného survival dramatu, hodného účasti mého nejoblíbenějšího evropského herce současnosti. Ale nic převratné jako bylo třeba Boylovych 127 hodin nečekejte. [Cannes] ()
Aneb když označení "minimalistický nedoslovný chladný odosobněný procedurál" pro survival žánrovku vezme tvůrce doslovně. Jakože echt doslovně. A dobře udělal. Nemluvný, zabejčený, strhaný, pragmatický a o naději i vůli (pře)žít nepřicházející Mikkelsen to ruku v ruce s působivě mrazivou atmosférou nekonečných sněžných dálav spolehlivě táhne navzdory poněkud tuctovému průběhu a překážkách během všeho toho úmorného krok-sun-vydýchat-krok plahočení. ()
One man show Madse Mikkelsena, ze které tu syrovost cítíte od první minuty. Krásné záběry na nekonečné zasněžené islandské kopečky a fakt, že tady to natáčení mnohdy muselo bolet, jen dokazuje, že Mads je totální bourák, ale i to, že podobný survival kousek nepotkáte každý den. 97 minut intenzivního napětí s absencí jakýchkoliv hlubších dialogů (nebo vlastně dialogů obecně). ()
Komorní až minimalistické survival drama postavené zcela na herectví Madse Mikkelsena. Já byl velmi spokojen, mě tyhle pomalé filmy baví...jen ten úplný konec by se mi líbil chmurnější...formálně jde o podařený kontrapunkt velkých celků krajiny věčného sněhu a ledu a detailů tváře/rukou/dalších částí těla hlavního hrdiny...vjem nehostinosti je velmi silný...S.O.S. ()
- Režisér filmu Joe Penna mal 2 rozdielne zoznamy hercov pre hlavnú rolu. Prvý bol zoznam hercov, ktorý s najväčšou pravdepodobnosťou rolu príjmu a druhý bol zoznam slávnych hercov, o ktorých bol presvedčený, že rolu odmietnu (napr. Tom Hanks). 2 dni pred začiatkom produkcie filmu sa režisérovi cez Skype ozval Mads Mikkelsen. Bol na druhom zozname. (Adam.Kubala)
- Mads Mikkelsen prohlásil, že šlo o nenáročnější natáčení v jeho životě. (ČSFD)
- Natáčelo se 19 dní na Islandu. (Varan)