Reklama

Reklama

Arctic: Ledové peklo

  • Island Arctic (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Muž havaruje s letadlem uprostřed nedozírné ledové pustiny. Každý den dodržuje rutinní úkony a doufá, že se dočká záchrany. Jednoho dne se objeví vrtulník, silná sněžná bouře však zapříčiní pilotovu smrt a muž pochopí, že má jen dvě možnosti: zůstat v havarovaném vraku a připravovat se na jistou smrt, nebo se vydat na stovky dlouhou pouť s nejistým koncem… (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (425)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Arktická One Man Show Madse Mikkelsena. Herec, kterého mám velmi rád a který se pro tento "komorní" příběh nesmírně hodí. Zdejší hodnocení pod 70 % je do značné míry proto, že ne každého baví dívat se na člověka, který loví a jí ryby, rýpe se ve sněhu, kouká do nikam a spí (na druhou stranu každý správný chlap ví, že koukání se do nikam dělá muž velmi často). Mads Mikkelsen nemusí příliš mluvit, abychom chápali, co se mu honí v hlavě a jaké dilemy řeší. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Není nic před ani potom, divák je jednoduše vhozen do ledového pekla, ve kterém s bezejmenným pilotem bojuje o život. Společně s ním objevuje jinak neviditelnou hranici lidských možností, fyzických i morálních a dochází na rozcestí, na kterém jsou dvě cesty...pokračovat dál, nebo vše vzdát. Lidský instinkt přežití i nutnost pomoci bližnímu svému tady a teď, v klasicky precizní severské režii, která u mě drží tuto filmovou jednohubku v nadprůměru. [Kino Citadela - Litvínov] ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Já jsem z filmu nadšený. Díky českému distributorovi, že pustil snímek do našich kin. Opět jsem nevěděl prakticky nic. Jen led, zima a Mikkelsen v hlavní roli. On ani úvod filmu Vám nic neřekne, přesto doporučuji nekoukat na trailer, nečíst synopsi a nekoukat na fotky. Více si film užijete. Jako survival drama je totiž Arctic výborné. Určitě jeden z nejlepších. Mads totiž jako bezejmenný muž trpí uprostřed ničeho a nikoho. Vražedné prostředí a krutá zima. Přesto jsou záběry na ledovou krajinu nádherné. Drsný příběh přežitý totiž nezáleží jen na cesta z bodu A do bodu B, ale taky na chytání ryb, posílání signálu a nakonec se objeví i jeden nezvaný chlupatý host. Největších nepřítelem je ale mráz a zima. Tohle kruté peklo je pro Mikkelsena určitě očistcem. Divák se třese a soucítí s hlavní postavou. Jo, já jsem spokojený protože jsem cítil také mrazení a atmosféra ve filmu je vynikající. Navíc hudba to jen umocňuje. Snímek má několik velmi silných momentů, které dokáže velmi dobře dávkovat a já osobně vnímám, jak mi adrenalin pumpuje v žilách. Finále mi nevadí, ač si dokážu představit i lepší konec. Za mě super, i když mám pocit, že ačkoliv je film výborný, tak je to ten typ filmů, který stačit vidět jednou. [Csfd projekce38] (88 %) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po všetkých tých napínavých dokumentárnych eskapádach Beara Gryllsa mi už pripadá zbytočné točiť takéto minimalistické survival filmy. O postave sa toho veľa nedozvieme, keďže skoro celý film s nikým neprehovorí a väčšinu fínt jak prežiť v nehostinnom prostredí mám už napozeranú vďaka Gryllsovi. Ani nejakú poriadnu krízu behom ktorej by to hrdina vzdal tu nezažije. Aj keď je v ťažkej situácii, tak sa celý čas správa jak profík. V tomto smere je oveľa napínavejšia a dejovo bohatšia klasika Alive. Na druhej strane sa mi na Madsa pozerá oveľa príjemnejšie ako na Redforda v nedávnom All Is Lost. 6/10. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Podobně jako mráz zalízá v zimě za nehty se i Arctic začne stávat po nudnějším začátku pěkně nepříjemnou a bolestivou záležitostí. Mads trpí, úpí, zkouší znovu a znovu porazit nemilosrdnou zimní pustinu. Je odhodlaný se nevzdát bez boje. Čekal jsem větší filmový zážitek, ale dostatečně silný příběh se dostavil. 70% ()

Galerie (39)

Zajímavosti (12)

  • Posádka vrtulníku je thajská. Ve filmu je to patrné z průkazu totožnosti i závěrečných titulků (script consultation). (džanik)
  • Overgardův (Mads Mikkelsen) průkaz zobrazuje fotku mladého Madse Mikkelsena. Jedná se o stejnou fotografii, která byla použita v seriálu Hannibal (od r. 2013) a ukazovala mladého Hannibala Lectera, postavu, kterou si zahrál také Mads Mikkelsen. (MeanWhile)
  • Režisér filmu Joe Penna začal v roce 2006 nahrávat videa na svůj YouTube kanál MysteryGuitarMan. Arctic: Ledové peklo je jeho prvním celovečerním filmem. (MeanWhile)

Reklama

Reklama