Reklama

Reklama

Bao

  • USA Bao
Krátkometrážní / Animovaný
USA, 2018, 8 min

Režie:

Domee Shi

Kamera:

Ian Megibben

Hudba:

Toby Chu
(další profese)

VOD (1)

Obsahy(1)

V krátkém animovaném filmu Bao od studií Disney a Pixar dostane stárnoucí čínská maminka, které už dávno děti vyletěly z hnízda, druhou šanci prožít mateřství, když ožije jeden z jejích knedlíčků jako malý veselý chlapeček. Maminka nový uzlíček štěstí uvítá s nadšením, ale knedlík začne rychle růst a maminka dojde k hořkosladkému poznání, že nic nezůstane malé a roztomilé navěky. Krátký film od Pixar Animation Studios a režisérky Domee Shi mapuje radosti a strasti rodičovství pohledem barvité, štědré a chuťově výrazné čínské komunity v Kanadě. (Falcon)

(více)

Recenze (52)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Pěkná jednohubka o knedlíčkovi s dost drastickým finále. Po polknutí děcka ani nedutaly a nejsem si ani jistý jestli všechny pochopili tu metaforu. Krásná hudba. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Potomci imigrantů se silnou rodinou tradicí tenhle kraťas asi docení víc. Rád bych jen slyšel různá vysvětlování tohohle shockeru dětem. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Milý a poetický kraťas o dospívání, mateřství a rodině. Musím říct, že rozuzlení "knedlíčkové" části bylo relativně překvapivé a potěšilo mě. Navíc je celý námět dost realistický, přičemž pointa vyznívá jasně a jednoznačně (chápu, že to nemusely pochopit děti, ale pokud to nedošlo někomu ze starších...). Za mě povedený předfilm ještě povedenějších druhých Úžasňákových. Pixar to zvládl perfektně. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Krátky animák od študii Disney a Pixar, ktorý sa púšťal pred Rodinkou úžasných 2. Moc sa tam nenahovorilo, ale malo to dobrú hudbu, nápad a príbeh, ktorý ma dokazal na tých pár minút zaujať. 75% - 4* ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Hodně povedený kraťas ve kterém Pixar zase zkouší jiný animovaný styl. Připočtěte si k tomu perfektní pointu a já bych se vůbec nezlobil kdybychom tu měli Oscara za nejlepší krátký animovaný film. Viděno v kině:2x ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Čínský knedlíček jako metafora rodičovství. Příběh samotný i jeho provedení velmi dobré, ale jakmile v závěru začaly obě hlavní postavy brečet, šla má spokojenost i hodnocení o hvězdičku níž. Takový jsem holt já. :-/ ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Bao je rozhodně jeden z nejbizarnějších předskokanů k celovečerním animákům, kterého se mi v kině dostalo - zařadil bych ho vedle stejně podivné Lávy z roku 2015. Člověku bylo celkem jasné, jaké poselství sebou film nese a na co se tvůrci snažili okatě upozornit, nicméně největším problémem bylo samotné provedení onoho poselství. Podle reakcí v kinosále jsem nebyl jediný, kdo byl zaskočen poněkud drastickým vyústěním. Film, u kterého slovní spojení "animovaná JEDNOHUBKA" nabírá doslovně na významu. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Vraj v Cine zvyknu zlym detom hovorit nieco v zmysle "mala som radsej dat zivot knedlicku nez ho zjest", ale... ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Nejsilnější a nejpravdivější krátkometrážní pixarovka, pojednávající o hrozbě hyperproaktivního rodičovství, kdy rodič nepodporuje v dítěti zdravou samostatnost, je zaslepen vlastním egem a pro jeho chování je mu omluvou strach ze samoty a vlastní prázdnoty. Na straně druhé začíná dospívající dítě pociťovat onu nepříjemnou svázanost, nedůvěru v samo sebe, a vzniká u něj pocit zloby, a zároveň viny za to, že nedokáže rodiče udržet šťastného. To vše snímek dokáže předat prostřednictvím personifikace syna Baa do indonéského pokrmu zvaného Baozi a jeho následného zhmotnění. Nádherná gradace příběhu, která vyvrcholí legendární scénkou „samou láskou bych Tě snědla“. Za mě ta nejpovedenější a vizuálně nejkrásnější pixarovka. Plná palba. Doporučuji. 💯 (26.04.2021) ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Snad první věc od Pixaru, která jednoznačně není určena dětem. Zajímavá metafora s vostrou pointou a škoda, že to neskončilo tím temným twistem. Se snahou vysvětlovat a zároveň přinést alespoň nějaký happy end šla pak ta údernost trochu zbytečně do háje. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ak som tento kraťas pred sledovaním INCREDIBLES 2 pozeral, netušil som, že to bude emocionálnejšie a úchvatnejšie ako samotný film. A má to iba 8 minút. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Ha! Kam na to ti tvůrci chodí :D Roztomilé, vtipné, dojemné, ale přece jen trochu matoucí s náznakem kanibalismu :D Žádný extra kraťas. Na můj oblíbená Lava to nemá :) 3* ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Krátký animák, který mně osobně nesedl a popravdě bych chtěl vrátit těch osm minut. Animace docela v pohodě, tam nevězí žádný problém. Co se týče ale nápadu a příběhu, to už je o něčem jiném. Pochopil jsem, že většina lidí tento film viděla v kině před novými Úžasňákovi (do této skupiny patřím i já). A tou většinou samozřejmě myslím to nejmladší publikum. Podle mě příběh s živým knedlíčkem a následným jeho pozřením se nehodí k promítání dětem. Chápu, že se snažili o metaforu života (knedlík X syn), ale to zpracování hrubě pokulhávalo a hlavně to cílová skupina nemá šanci pochopit. Dokonce se pár dětí leklo toho inkriminovaného, skoro až hororového momentu. A to je přece špatně. Za mě dávám 32 % ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Dost divný ,,kraťas´´, ale svým způsobem celkem milý a zábavný. Asi bych, ale od Pixaru čekal něco, co bude dávat větší smysl. Jako taková jednohubka na pár minut fajn, ale před Úžasňákovými se tato podivnost, ale nehodila. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Musela jsem si přečíst obsah filmu na Wikipedii, abych si ujasnila, co jsem vlastně viděla. Zvláštně podaná zpráva o tom, jak maminky špatně nesou odchod svých ratolestí z domu. ()

Reklama

Reklama