Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Výpravná koprodukční česko-slovenská pohádka o tom, co všechno se může stát, když nedostanete od sudiček do kolébky ani kapičku štěstí... Filmová pohádka režiséra J. Nvoty vznikla jako česko-slovenská koprodukce a vypráví příběh o tom, jak skromné děvče málem přijde o štěstí kvůli nezodpovědné sudičce, ale díky dívčině vytrvalosti a talentu a za pomoci popletených kouzel se všechno v dobré obrátí. Pohádka začíná ve chvíli, kdy přijde na svět děťátko a ke kolébce spěchají tři sudičky. Jedna má Johance do života darovat výjimečné vlastnosti, druhá překážky na cestě životem a třetí naděluje štěstí. Co se ale stane, když poslední ze sudiček, Tea (E. Vášáryová), svůj úkol nesplní? V pohádce plné napětí, humoru a překvapení se o tom na vlastní kůži přesvědčí její hlavní hrdinka, šikovná a sympatická Johanka (D. Zeleníková). Nemohou chybět ani král (O. Vetchý) a královna (známá slovenská šansoniérka S. Tobias), poněkud tvrdohlavý princ (F. Cíl) a jeho sestra, princezna stejně svéhlavá (slovenská zpěvačka Kristína). Chamtivý strýc a zlý bratranec se k Johance nechovají hezky, naštěstí proti nim zasáhne spravedlivá víla Tea. Jak už to tak v pohádkách a někdy i v životě bývá, je to především velká láska, která pomůže také Johance zdolat všechny překážky osudu. Nebude to ale snadné… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (220)

helianto 

všechny recenze uživatele

Bele, bele, ať se to všechno rychle mele... Tak. Jediná zapamatováníhodná věta z celé pohádky. Mám dojem, že i Emília Vášáryová si přála, aby se to hodně rychle mlelo, aby v tom už nemusela být. Výborná pohádka. V první půlce se sice nic nedělo, zato ve druhé půlce... Tam se taky nic nedělo. Všechno to bylo celé nějak špatně začarované. Tea prostě nestihla popřát štěstí nejen Johance, ale, bohužel, ani této pohádce. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pohádka, ve které je tak strašně málo zla, že to chvíli vypadá, jak kdyby Slovensko ve své kinematografii vytáhlo nějakou červenou knihovnu. Fakt, že jo. Nehledě na to, že opět se rozčiluju nad tím, jak Slováci nechají nadabovat svůj film do češtiny, aby nám to jakoby vyznělo líp. O to horší bylo, když jsem den na to na slovenské televizi viděl jinou česko-slovenskou pohádku, kde český herec byl nadabovaný slovenštinou úplně jiným hercem. Kam na to ti distributoři chodí? Kdyby to všechno nechali po svým, věřím, že by to bylo daleko lepší. Nebo taky ne. Rozhodně by to ale pro režiséra bylo větší umění sladit. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Pohadka se vysilala na druhy svatek vanocni na Ceske televizi a nyni je ke shlednuti na dafilms.cz. Je v ni poetika, socialno a zoologie. Johanka se jako Popelka prohani na koni, v lese take potka prince. Slecnu vydavajici se za chlapce by dnes prohlidl kazdy z lgbt komunity a vi to i osel stojici za ni. Dojde i na hadanky, sermovani a strileni z kuse. Potesila me role pro zpevacku Kristynu. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Utahaná nuda bez vtipu. Kopie Tří oříšků mixnutá sem tam nějakými gay scénami, pak zoofilií a kdovíčím ještě. Bez vtipu, bez nadhledu. Když po několika minutách odhadnete, kdo s kým a jak, a hlavně, jak to celé skončí, a pak jen trpíte nudou, než se odehraje další povinná a často zbytečná a natahovaná scéna, je něco zle. Popletená sudička je tak vtipná, že má člověk chuť jí dát pár facek, aby se probrala, nebo ať ji už raději vezmou do domova lidí s Alzheimerem. A nechápu, co mají filmaři pořád s tím věnečkem, to má být nějaký nový trademark? ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

Viděno spíše náhodou u rodičů v přísunu předvánočních pohádek čt. Vypadá to trošku jako když pejsek s kočičkou dělali dort a nepoužili k tomu, co se dá jíst, ale české, německé a jiné pohádky. Johanka byla sympatická, ale co z toho, když podobnou zápletku jsem přečetla u Ludmily Vaňkové (Král železný a zlatý). Přemysl Otakar II. byl zde (s prominutím) stejný osel, taky u Anežky Palcéříka na nic nepřišel (a to vedle ní dokonce spal) a to mě oboje docela rozladilo ;-). S přihlédnutím k tomuhle, k tomu co píšu v úvodu, i k tomu, co již psali mí přátelé a oblíbení uživatelé v komentářích přede mnou, hodnotím třemi hvězdičkami (a to jsem ještě byla k pohledání shovívavá...) ()

Galerie (56)

Zajímavosti (16)

  • Vo viac ako 3 tuctoch scén boli použité špeciálne digitálne triky. Vyše 30 percent exteriérových scén bolo nevyhnutné digitálne retušovať, aby boli odstránené súčasné prvky. (Zdroj: rtvs.sk)
  • Letecké zábery sa nakrúcali pomocou dronov. (Zdroj: rtvs.sk)
  • Pohádka Johančino tajemství se natáčela na Bojnickém a Zvolenském zámku, na vodním hradě Hronsek a dalších malebných lokalitách v okolí Banské Bystrice a Bratislavy. (otík)

Reklama

Reklama