Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Miliardář předstírá vlastní smrt. Naverbuje mezinárodní tým agentů, který se vydá na odvážnou a krvelačnou misi s cílem odstranit brutálního diktátora. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (578)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem dal Johnu Wickovi jen dvě hvězdy, neb ten akční guláš postrádal jakoukoli přidanou hodnotu, musím se uchýlit k podobnému hodnocení, anžto zde byl rovnocenný spektákl doplněn jen o špetku vtipu. Nápad určitě zajímavý, ale protože Míša je po velkolepých Transgenderech s Oplzlým Šprýmem v čele jako po lobotomii, bojím se dalších pokračování této nezajímavé taškařice s poněkud toporným Rájenem, který už veškerý svůj střelný prach vypálil v Deadpoolovi. Když už však srovnávám s Wickem, musím uznat, že tady se gore efekty a umělou krví nešetřilo. Řekl bych dokonce, že občas je to až na hranici nechutnosti. Doporučuji tedy pouze jako mentální klystýr, kdy mozek necháte zcela odpočinout. 40% ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

No moc se mému hodnocení nedivte, Bay si sice mohl odpustit některé věci, ale to by asi potom nebyl Bay. Takže furt sou zde patetické řeči a dojde i na věci typu "Jsme rodina" ehh bože, ale akce je je naprosto parádní. Sou tu tři velké akční scény a v každé je něco kreativního, samotná akce je velice dobré úrovni, pokaždé je napínavá, přehledně natočená a dobře sestříhaná. Co se týče postav, nejsou tak ploché, jak naznačovali první trailer, ale né se všemi sem se sžil, takže u některých mi bylo i celkem jedno jestli to zvládnou či ne. Ale Reynolds, všechno zachraňuje a hodně film tahá, takže filmu lze odpustiti jisté nedostatky. A co se týče toho politického podtextu, je celkem jasné co si o každé zemi, včetně USA, Bay myslí, takže má mé sympatie. Sice ta revoluce na konci, působila dost uměle, národ byť týraný, se takhle snad nevzbouří a nevyjde do ulic s tím, že je načase svrhnout tyrana, ale v tomhle ohledu hodlám přimhouřit očka, neb mně film bavil a o tom to je. PS : Navíc tady hraje kapela MUSE :) ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Vzpomínáte si na dobu, kdy se všichni snažili napodobovat Bayův styl a byla to hrozná otrava? Tak tady se Míša zase snaží (bůh ví proč) připomínat střihem, záběrováním i skladbou pozdního Tonyho Scotta a... no víte, jak to s kopiemi bývá, ne? Cením Míšův pokus o návrat ke kořenům, kde se nebál jezdit po mrtvolách a napětí narušoval dvojicí šukajících krys. Jenže 6 underground nemá o moc víc než vztyčený prostředníček vůči poslední Bayově family-friendly tvorbě. Dějově je to jeden velký bordel, který se složitou střihovou skladbou snaží maskovat to, že tu moc k vyprávění není. Vlastně se dobrou třetinu filmu jen něco exponuje, což je téměř pekelná formule. Medailonky jednotlivých hrdinů nevýrazné a vůbec to má v rámci struktury až příliš společného s dějově podobně přebordeleným, a přitom vnitřně vyprázdněným Sebevražedným oddílem. Úvodní akce fajn, ale neustálé teleportace mezi lokacemi mi narušovaly její průběh. Navíc si pravidelně si dopřávám vzrušující jízdu s Roninem, oproti němuž je akce ve Florencii sice prosluněnější, ale prosta skutečného napětí. Ono se ostatně obtížně sžívá s postavami, které mají být v napjaté situaci, ale současně mají potřebu pořád něco hláškovat a tvářit se nad věcí (hlavně u Reynoldse to boří veškerý pokus o nějakou hloubku jeho hrdiny). Nejpřekvapivější je úvodní "náraz" ve stylu první Mission: Impossible. To byl fajn blafák. Ale pak už se jen únavně skáče tam a zase zpátky, představuje se plejáda nezajímavých postav a občas se Bay připomene v hezky nasnímané akci. I ta má ale rezervy - zrychlení střihem není u Baye nic nového (klipař klipařem zůstane), ale třeba v případě parkourových montáží to úplně ničí veškerý jejich potenciál (podobně jako u Jackieho Chana je v takové akci jediné smysluplné řešení nepřerušovaný celek). Herecky nejsympatičtější Mélanie Laurent a Ben Hardy. Obsahově nůďo s pár nápady. A formálně takové nijaké. Věřím, že Tony Scott by hrdinům (a vlastně i celku jako takovému) dodal styl, který by miliardářovu sebevražednou misi prodal. Míša to nedal. 50% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $150miliónov║ Michael Bay je úplne mimo asi na nejakom riadnom tripe frčal. Fakt výhul ako svina, ak by som si dával niečo do žili asi by som na tom ulietol aj ja do nejakých fantasmagorií. Takýto blbý a samoúčelný akčný film, mohol dať do pľacu len on, už po posledných dvoch Transformeroch to s ním letelo od däviatím k piatím. Nechápem že na takúto blbinu mu dali Netflix takú sumu. Podľa mňa vyhodené peniaze. Filmový bordel ako sviňa a tých niekoľko vyleštených hi-tech scénok tu je škoda. Herecky mimózne. Reynolds len potvrdil že je slabý ako niekoľko krát vyvarený čaj. /25%/ ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku som mal z toho trochu hokej - boli mŕtvi alebo nie? No postupne sa mi práve postup odhaľovania celého príbehu začal páčiť. Tej akcie ale bolo už miestami veľa. Napríklad hneď tá prvá - naháňačka s autami. Vyzeralo to dobre, no po pár minútach to už začalo nudiť. Privítal by som kratšie akčné scénky a radšej viac nápadov. Celkovo sa to však nepozeralo zle. Lepší priemer. 65/100 ()

Galerie (40)

Zajímavosti (18)

  • Během honičky v Itálii, kdy Čtyřka (Ben Hardy) skáče z jedné budovy na druhou, jde jasně vidět obličej kaskadéra. Kaskadérův obličej jde vidět ve více scénách. (mikki089)
  • V čase 0:08:00 při vyndávání kulky z břicha stříkne doktorce do oka krev a ne málo, v dalších střizích na sobě krev vůbec nemá a následně úplně jinde na tváři a to hned dvakrát jinak. (Ivoman)
  • Michael Bay si pro některé kaskadérské kousky zvolil členy ze skupiny Storror. Běžně se kaskadéřině nevěnují a původně začínali pouze jako nadšenci parkouru a akrobacie. Dokonale však ovládli pohyb v městském prostředí, proslavili se na YouTube a stali se tak vhodnými kandidáty pro tyto role. (FullHaDes)

Související novinky

Reboot Spy Kids našel hlavní hvězdy

Reboot Spy Kids našel hlavní hvězdy

27.06.2022

Po úspěchu snímku Můžeme být hrdinové režiséra Roberta Rodrigueze (Alita: Bojový Anděl, Spy Kids: Špioni v akci) se Netflix rozhodl prodloužit spolupráci se známým tvůrcem, a to rovnou do takové míry… (více)

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

21.01.2022

Skoro to začíná vypadat, že se pokračování ze série Mission: Impossible už nikdy nedočkáme. Po několika odkladech a přerušování produkce z důvodu pandemie totiž přichází další smutná zpráva. Studio… (více)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Armáda mrtvých je na Netflixu obří hit

Armáda mrtvých je na Netflixu obří hit

29.05.2021

Nejspíš se to dalo čekat, v poslední době se to totiž daří všem větším filmům od Netflixu a jen to ukazuje, že marketingově má streamovací gigant vše dobře pohlídané. Každopádně zombie novinku… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno