Reklama

Reklama

Já jsem noc

(seriál)
Trailer 2

Epizody(6)

Obsahy(1)

Seriál "Já jsem noc", inspirovaný skutečnými událostmi, vypráví poutavý příběh dospívající dívky Fauny Hodelové (India Eisleyová), jíž se matka bezprostředně po porodu vzdala. Fauna, která vyrůstá poblíž nevadského Rena, vede i navzdory svému nejasnému původu víceméně pohodlný život, dokud jednoho dne neučiní objev, který ji přiměje o všem pochybovat. Když začne pátrat po tajemstvích ze své minulosti, potká zkrachovalého novináře (Chris Pine), sužovaného případem, který mu zničil život. Společně se vydají po zlověstných stopách směřujících k nechvalně proslulému losangeleskému gynekologovi jménem dr. George Hodel (Jefferson Mays), zapletenému nejen do nejtemnějších hollywoodských prostopášností, ale dost možná i do nejznámější, nikdy nevyřešené vraždy kalifornské historie. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (20)

Santino7 

všechny recenze uživatele

Nevyužitá šanca. Chopiť sa tak danej matérie trebárs Fincher, na svete by bol ďalší temný, chladný a sterilne ladený zodiacovský majsterštyk. Priestor tu na to bol, dalo sa veľmi pekne vyhrať jednak s dobovými reáliami (polovica 60. rokov, Los Angeles, surealizmus, kontrast snobskej pompéznosti s afro-americkou chudobou a rasovou diskrimináciou, úplatná polícia, traumy z vojny, k tomu všetkému koketovanie s notoricky známou "Black Dahliou"), predloha podľa skutočných udalostí, a teda mýtmi opradená "figúrka" menom George Hodel taktiež má čo do seba (jeden by povedal, že o také niečo sa budú biť väčšie filmárske esá, a projekt neskončí pod záštitou práve - nič proti -, TNT), lenže bohužiaľ. Vo výsledku takpovediac "ani ryba, ani rak". Postavy tuctové, všedné a taktiež plytké (na čele s prepáleným a často vyslovene rušivým Chrisom Pineom - i keď zavinením primárne scenáristu, ktorý jeho postavu katastroficky odflákol; avšak palec hore za obsadenie Indie Eisley), atmosféra nezaraditeľná a viacmenej nijaká (občasné náznaky vcelku slušného mysteriózna vždy vzápätí prekazila buďto klišé barlička, dejová nedotiahnutosť alebo najčastejšie vyložene nepatričné a stupídne odľahčenie), scenáristicky taktiež žiadna sláva (nehovoriac o početných odchýlkach od historických reálií - tie však prekážali najmenej). Každou ďalšou časťou som sa skrátka stále viac a viac utvrdzoval v tom, že tvorcovia si pri tomto projekte naložili žiaľ priveľké sústo. Ako celok to neprehliadnuteľne škrípe. Za mňa teda sklamanie, avšak jedným dychom dodávam, že nebyť môjho rozčarovania z onoho premrhaného potenciálu, ktorým daný projekt disponoval, objektívne by to na tú trojku asi predsalen vystačilo. Takto však musím ísť o stupeň nižšie. 45% ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Zajímavý retro počin, který vás přiměje googlovat informace o tom, jak to teda skutečné bylo. A pointa je, že to nikdo do teď neví. A v tomto duchu je i tato minisérie trochu nedopečená, ale přesto mě to bavilo. Pár scén je opravdu napínavých. Jedinej velkej průšvih je India Eisley, herečka v porovnání s níž je Chuck Norris velmistr Stanislavského metody. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Obr nuda, kde figuruje jeden maximálne nesympatický Pine a novinár v jednej osobe, teda inde mi až tak nevadí, ale tu ma jeho herectvo dosť vyrušovalo. No a potom tam dajú sympaťáčku Indiu Eisley, ktorá ale napodiv hrá miešanú černošku, pritom s afroameričanmi pôvodom nemá ani prd a aj jej pleť je tak o 10 odtieňov bledšia než napríklad u Rihanny. ()

Mermaidee 

všechny recenze uživatele

Mám ráda příběhy podle skutečných událostí a nejen vizuálně, ani příběhově jsem tu nemohla být zklamaná. Jenže dialogy často šustily papírem, především postava Jaye byla dost nevěrohodná a chtěla někoho míň pohledného, minimálně. Fauna nevypadala v nejmenším na 15 let a spousta dějových linek byla zabitá, včetně konce. ()

Tristan Rafael 

všechny recenze uživatele

Pulpovej a nenáročnej rádoby neonoir na pozadí rasový segregace. Hezky se na ty neonový a sytý barvy korupcí zkaženýho Města Andělů kouká.. o tom žádná.. Mě osobně však zamrzel fakt, že to geniální zlo, kterýmu se tu jde po krku, je explicitně odhaleno velmi brzy a tím ztrácí na své hrozivosti. Každopádně líbivej počin, kde hrají prim uhrančivý a fantastický oči Indie Eisley. Plus za zlehka načrtnutý otázky, který míří až k Zodiacovi. Doporučuju blíž nastudovat osobnost George Hodela a publikace, které k jeho osobě sepsal jeho (zde nezmíněný) syn. Under the Silver Lake ale dle mě, i přes svůj šílenej crazy přístup načrtnul konspirace a zkaženost LA svou až lynchovskou optikou mnohem, mnohem líp. ()

Galerie (441)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, kdy se chce Jay (Chris Pine) znovu přihlásit do armády, jsou při jeho vystupování z auta jasně vidět rozsvícená zadní světla. Když se ale po chvíli vrací, světla jsou zhasnutá. (noelcoward73)

Reklama

Reklama