Reklama

Reklama

Eastwooda poznáváme v roli Earla Stonea, muže, který je ve svých osmdesáti letech zlomený, opuštěný a navíc čelí propadnutí majetku své firmy kvůli neplacení hypotéky. V této situaci je mu nabídnuta příležitost k výdělku – místo řidiče. Brnkačka. Jenže Earl neví, že se právě upsal jako kurýr drogovému Mexickému kartelu. Počíná si dobře — popravdě tak dobře, že zboží, které přepravuje, roste exponenciálně na objemu až vše dospěje do okamžiku, kdy Earl dostává celý kšeft na starosti. Earlovy potíže s nedostatkem peněz jsou tytam, jeho minulost je mu však neúprosně v patách a kartel není jediný, kdo na Earla dohlíží. Tajemný pašerák také poblikává na radaru snaživého agenta DEA Colina Batese (Bradley Cooper). Dávné hříchy na Earla doléhají a není jisté, podaří-li se mu všechny urovnat dříve než bude dostihnut strážci zákona nebo vymahači Kartelu. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (541)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Není to žádný přelomový film, který se zapíše do dějin kinematografie. Ale Eastwoodovi se podařilo něco, čemu bych nikdy nevěřila. Fandila jsem jeho pašerákovi drog a přála jsem mu, aby unikl spravedlnosti. Netušila jsem, že snímek o pašování drog může mít tak pozitivní náboj. A to vše navzdory faktu, že Clint zde vypadá velice jetě. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pomalé vyprávění je Clintovi Eastwoodovi vlastní a ani si nemyslím, že čím je starší, tím je to vyprávění zdlouhavější. Pašerák je atmosférou hodně podobný Gran Torinu a tam byl Clint přeci jenom o deset let mladší. Jedinou nevýhodou filmu je ale fakt, že tím pomalým vyprávěním ani po půl hodině nemáte dojem, že by film vládnul nějakým důmyslným příběhem. Na Clinta ale i tak koukáte s chutí a sledujete každý jeho závoz, který napříč Amerikou zařídí. To, že je naivní až běda, berete s rezervou. Přeci jenom to totiž má jistý náboj a ten klid a jistota v jeho duši je až neuvěřitelná. Divákovi se pak ani nechce věřit, že Clintovi je tady skoro devadesát, když se prohání nekonečnými silnicemi v americkém jeepu. To se někdo má… ()

Reklama

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Pro většinu pohodový snímek, pro mě vůbec ne. Zjistil jsem, že velmi často při sledování filmu/seriálu mám velice sníženou estetickou distanci a pokud si nějakou postavu oblíbím, strašně to prožívám. A tenhle snímek je na tohle dost nepříjemný. Neustále jsem byl nervózní, co zase Earl provede a jak na to budou kluci z kartelu reagovat a věděl jsem, že přijde okamžik, kdy s ním ztratí trpělivost a děsil se toho. Líbilo se mi to i námětově. Jo, je to jednoduchý, ale hrozně fajn. Píšete, že je to pomalý, mně ani nepřišlo. Těšil jsem se na každou další vteřinu filmu. Earl byl frajer, Clint je frajer a doufám, že ještě dlouho bude. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Bavilo mě to hlavně kvůli Eastwoodovi, protože to je pořád pašák, ale děj mi sám o sobě zas tak zajímavej nepřišel a to samý platí i o ostatních postavách (včetně Bradleyho Coopera, kterej si svůj celkem nevýraznej part asi musel odehrát z úcty k tvůrci filmu). Třeba Clintovo předchozí Gran Torino mě chytlo o dost víc, ale film je to přesto dobrej, hlavně pokud si chcete užít drsnýho Harryho v jeho asi poslední roli. 70% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pozerám, že scenár písal ten čo vynikajúce Gran Torino. Síce to nedosahuje kvality zeleného Fordu, ale ta atmosféra filmu je znova skvela aj tu. Moc som od tohoto neočakával, pretože som ani nevedel o čom to vlastne je. Nakoniec ma to príjemne prekvapilo a vtiahlo do deja. Ten Clint je neskutočný aj keď ma pomaly 90tku na krku. Vedľajšie postavy hrajú síce známe xsichty, ale moc nevyniknú, pretože rovnako ako aj v Gran Torine všetky zatieni drsný a stále výborný Clint. 85% - 4* ()

Galerie (17)

Zajímavosti (16)

  • Kostymérka Deborah Hopper použila ve filmu několik kostýmů z předchozích filmů s Clintem Eastwoodem. Např. jeden z obleků z filmu S nasazením života (1993) nebo košili z filmu Gran Torino (2008). Sám Clint Eastwood se tím bavil a pokaždé, když měl scénu s „novým“ kusem oblečení se Deborah Hopper ptal: „Ve kterém filmu jsem měl tohle?“ (Lukyy)
  • Earl (Clint Eastwood) je úspěšným pěstitelem lilií, za něž je ve filmu i oceněn a jimž věnuje svůj život na úkor rodiny. Přesto se jeho dcera jmenuje Iris, což v překladu znamená „kosatec“. (cze.Oi)
  • Natáčení probíhalo v Atlantě a okolí (stát Georgia). (ClintEastwood)

Reklama

Reklama