Reklama

Reklama

Eastwooda poznáváme v roli Earla Stonea, muže, který je ve svých osmdesáti letech zlomený, opuštěný a navíc čelí propadnutí majetku své firmy kvůli neplacení hypotéky. V této situaci je mu nabídnuta příležitost k výdělku – místo řidiče. Brnkačka. Jenže Earl neví, že se právě upsal jako kurýr drogovému Mexickému kartelu. Počíná si dobře — popravdě tak dobře, že zboží, které přepravuje, roste exponenciálně na objemu až vše dospěje do okamžiku, kdy Earl dostává celý kšeft na starosti. Earlovy potíže s nedostatkem peněz jsou tytam, jeho minulost je mu však neúprosně v patách a kartel není jediný, kdo na Earla dohlíží. Tajemný pašerák také poblikává na radaru snaživého agenta DEA Colina Batese (Bradley Cooper). Dávné hříchy na Earla doléhají a není jisté, podaří-li se mu všechny urovnat dříve než bude dostihnut strážci zákona nebo vymahači Kartelu. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (541)

classic 

všechny recenze uživatele

» Penzisti nielen na Slovensku sú donútení si ešte privyrábať, aby sa ich finančná situácia zlepšila « 『 Takmer 90. ročný americký, rasistický dôchodca Earl Stone má taktiež asi extrémne nízky dôchodok, lebo dostane ponuku na pravidelnú brigádu, ktorú neodmietne 』Je to práca na krátky úväzok. Vodičský preukaz vlastní. Čochvíľa vymení staré za nové, hovorím o aute. Bude sa mu dariť. „V peniazoch môže doslova plávať” ... _Má to háčik ? Kde je pes zakopaný ? Samozrejme, že áno ! Zaplietol sa totiž s mexickým drogovým kartelom, ktorému preváža „ťažké drogy,” a tým pádom inkasuje štedré finančné odmeny, ale i napriek tomu jeho vzťahy v rodine sú na bode mrazu, sú úmrtvené ! Onedlho mu taktiež začne stúpať na päty húževnatý agent DEA - Colin Bates, či aj samotná kriminálna organizácia ho chce odstrániť, lebo sa na čas odmlčal, a to len preto, aby bol so svojou smrteľne chorou manželkou. Dianne Wiest mi bola sympatická už v Nožnicovorukom Edwardovi. Ani s ňou si väčšinou nerozumel, ba ani so svojou dcérou a vnučkou. Prečo ? Lebo nikdy nebol tam, kde ho potrebovali... _ Je vôbec obdivuhodné, že v tak pokročilom, vysokom veku ešte “Dirty Harry” nakrúca zároveň pred kamerou i za kamerou. No, musím ho pochváliť, ale nie vychváliť, to by muselo byť trochu vyššie celkové hodnotenie ! FILM : Dá sa povedať, že si ho kradne pre seba a ostatné vedľajšie postavy sú tu iba do počtu. Ide s-ó-l-o, a vážne to stojí za to ! A na záver ešte jedna zaujímavosť. Filmová dcéra Iris je skutočná dcéra Alison Eastwood. PS : Technické zložky ma extra neoslovili. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood už je taková legenda, že si může natočit cokoliv ho napadne, ale naštěstí se stále drží při zemi a nepokouší se o nějaké experimenty. Tentokrát si natočil malý film o důchodci, který si začne vydělávat spoluprací s mexickým kartelem. Eastwood je prostě profík, to se mu nedá upřít a Pašerák je docela sympatický snímek, který v mých očích trpěl pouze tím, že v něm chybí jakékoliv napětí a to je u takového snímku problém. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Kritika internetu a neustáleho čumákovania do mobilov i upriamenie pozornosti na to, že z peňazí získaných zločinom môžu byť financované rôzne verejnoprospešné aktivity. Prvoradé je však vyzdvihnutie sily dobrých vzťahov v rodine. Všetko spomenuté je podávané prostredníctvom plynulo plynúceho príbehu 90- ročného starca, držiaceho si formu. Po strate milovanej práce (pestovanie ľalií) kývne na prvú pracovnú ponuku. Keďže sa nijako neprieči jeho dovtedajšiemu životnému štýlu - jazdiť hore dole po amerických štátoch - je spokojný, hoci zaregistruje drsný jazyk podsvetia. Pohodová, skvele platená, jazda životom v sprievode pamparádnych songov, ktoré si pobrukuje deduško aj jeho ostrí mexickí strážcovia, môže začať. Pripútajte sa, policajti sú na cestách, i na stope! Dlho však nevedia na nič prísť, pretože mimikry sympatického kmeťa dokonale zmätú ako mafiánskych katov, tak protidrogového vyšetrovateľa. Ďalšia zo skvelých Eastwoodových zrelých režijných prác. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Snímek o filmu, kde moderní svět dotlačí jednoho starého muže k absolutní nouzi, z které se dá vyjít tím, že se setře hranice rozlišování toho, co je správné a co není. Film nevyžaduje zas takové emoce od diváka, ale není to úplně snímek, který je na úrovni předchozích režisérských počinů Eastwooda. Navíc tu nevystupuje jako ten charismatický na každý pád drsný týpek, ale jako vetchý stařík, z čehož mi povětšinu času bylo spíš smutno než co jiného... ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Stařík Clint je pořád macho, i když tady to už musí zdůrazňovat svým vztahem k lehkým holkám, což  působí i lehce odpudivě. Zbytek je ale pořád celkem fajnová staříkovská lehce kriminální road movie ochucená mírně klišovitým rodinným dramatem o nezvedené hlavě rodiny. Ale přesně v týhle poloze je Clint pořád svůj a i při sypání  si popele na hlavu ji má sympaticky vztyčenou. Jinak mile amorální film o pašování drog s atmosférou Forresta Gumpa, a za to si to tu čtvrtou hvězdu zaslouží. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (16)

  • Earl Stone (Clint Eastwood) jezdí v luxusním černém pick-upu Lincoln Mark LT. Na státní poznávací značce má pod číslem 92K B4F napsáno „Korean War Veteran“ (česky „korejský válečný veterán“). V průběhu korejské války byl Clint Eastwood v roce 1951 skutečně odveden, prošel základním šestnáctitýdenním výcvikem, ale v bojovém nasazení nebyl, protože na vojenské základně Fort Ord v Kalifornii dělal plaveckého instruktora. Z Fort Ord to není daleko do Carmelu, kde Eastwood v dubnu 1986 vyhrál volby a stal se na dva roky starostou. (Rominator)
  • Snímek je věnován blízkým přátelům Clinta Eastwooda – „To Pierre and Richard“, jak zní na konci titulků. Pierre Rissient pomáhal Clintovi v jeho režisérkých začátcích a Richard Schickel je Clintův životopisec. (MATADOR)
  • Přesto, že film není přesnou životopisnou rekonstrukcí, je inspirován pašerákem Leonardem Sharpem (1924–2016), který ve velmi pozdním věku pracoval pro drogový kartel. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama