Reklama

Reklama

Eastwooda poznáváme v roli Earla Stonea, muže, který je ve svých osmdesáti letech zlomený, opuštěný a navíc čelí propadnutí majetku své firmy kvůli neplacení hypotéky. V této situaci je mu nabídnuta příležitost k výdělku – místo řidiče. Brnkačka. Jenže Earl neví, že se právě upsal jako kurýr drogovému Mexickému kartelu. Počíná si dobře — popravdě tak dobře, že zboží, které přepravuje, roste exponenciálně na objemu až vše dospěje do okamžiku, kdy Earl dostává celý kšeft na starosti. Earlovy potíže s nedostatkem peněz jsou tytam, jeho minulost je mu však neúprosně v patách a kartel není jediný, kdo na Earla dohlíží. Tajemný pašerák také poblikává na radaru snaživého agenta DEA Colina Batese (Bradley Cooper). Dávné hříchy na Earla doléhají a není jisté, podaří-li se mu všechny urovnat dříve než bude dostihnut strážci zákona nebo vymahači Kartelu. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (538)

mzss1 

všechny recenze uživatele

(85%) PAŠERÁK je film, který mě trailerem trochu zaujal, ale moc jsem od toho neočekával. No, nakonec jsem se na to vrhl a s klidnou duší můžu říci, že jsem docela překvapený jak se to povedlo. Clint Eastwood má už opravdu pokročilý věk. Ve věku 88 letech zrežírovat a hrát hlavní roli ve filmu, to opravdu klobouk dolů. V některých sekvencích je opravdu už vidět, že je to starý pán, ale k tomuto tématu se to hodilo. Herectví mu pořád jde, stejně tak jako režie. Opravdu velký potlesk pro tohoto člověka, který filmovému průmyslu tolik dal. Na jednu stranu doufám, aby se na to už vykašlal a šel na odpočinek, ale třeba nám ještě takový 1 až 2 filmy nabídne, uvidí se. Takže nyní k Pašerákovi. Příběhem je to dost jednoduché. Není tu nic, co by se muselo násilně přidávat, vše šlape jak hodinky. Roli zvládl opravdu bravurně, tam není co řešit. Děj byl v pohodě, ke konci je tu i pár emocí. Dialogy o které se Eastwood postaral, neměly chybu. Například upřímná konverzace Eastwooda s Cooperem o rodině. Konec mi přišel ale takový trochu urychlený, sice to byla téměř dvouhodinovka, ale já bych ještě takových 20 – 30 minut přidal, trochu víc vylepšil scénář, něco ještě víc zapamatovatelného a hned bych šel do plného počtu hvězd. Krom Clinta mě tu bavil i Bradley Cooper. Zato Michael Pena a Laurence Fishbourne zde byly už navíc, ale svoji roli si odbily. Má to docela i dost nadlehčených scén, o které se Clint postaral. No, jsem rád, že jsem si to dílko pustil. Nedá se tomu moc co vytknout. Ještě jednou velký potlesk pro Clinta Eastwooda! Doufám, že i ostatní již stárnoucí borci půjdou Clintovi příkladem. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Odstátý čajíček o páté bez potřebného dramatického drajvu. Zajímavý pouze Eastwoodovou osobností a jeho staříkem s diskutabilním charakterem, který se coby manžel, táta a děda zasnaží vylepšit vztahy v rodině. Tato rovina nepřináší nic silné a už vůbec ne originální, a thrillerová linka s pašováním působí v rámci současných žánrových standardů sice sympaticky starosvětsky, ale nestrhne. Záporáci nejsou dostatečně scary a o našeho “hrdinu” se v ohrožení z jejich strany zas tolik nebojíme. Možná i proto, že by skoro nikomu v jeho příběhu nechyběl. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Clinta Eastwooda mám rád a vůbec mi nevadí, že v těch filmech, který si zároveň sám režíroval, hraje už asi 40 let více méně pořád stejnou postavu. A překvapivě, i když mu tady už táhne na 90 let, tak ještě pořád to charisma v sobě má a tu postavu zahrál zase na jedničku. Ale problém je asi v tom, že tenhle film je spíš taková naivní pohádka. Postava Clinta Eastwooda snad do půlky filmu vůbec netuší, že převáží drogy, drogová mafie tady působí dojmem, že jsou to spíš takový legrační čórkaři autorádií, policie taky nějak nevzbuzuje respekt. Vlastně je to takovej pohodovej film. Jestli se tady v žánrech uvádí, že je to thriller, tak jsem asi viděl něco jinýho. Přesto to za vidění asi stojí. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Earl Stone (Clint Eastwood) je tvrdohlavý válečný hrdina, který nemá dobré vztahy s rodinou, protože veškerý svůj čas věnuje zahradě. Ve chvíli, kdy přijde skoro o všechno, přijme nabídku a nevědomky se z něho stane kurýr pro mexický drogový kartel... Všechny peprný hlášky a moudra, který Eastwood řekne, stojí za to. Clint Eastwood je hollywoodská legenda, která dokáže oslovit publikum i v takhle požehnaném věku. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood ve svých 88 letech je pořád v kondici jako režisér i herec a vybral si i slušně atraktivní látku- Jednoho z nejstarších pašeráků drog vůbec. Clint Eastwood hraje jak o život, tančí, pije, střihne si trojku s dvěma kočkama, převáží drogy v obrovském množství sem a tam a do toho stíhá ještě skvěle a trefně hláškovat. Povedla se i dvojice agentů Bradley Cooper a Michael Peňa, kteří jsou Clintovi neustále v patách. Velmi pohodový a příjemný film, který pobaví, napne, dojme a vykouzlí úsměv na tváři. Kdo má rád Eastwooda a filmy z oblastí kartelů a drog, ten zklamaný nebude.80% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (16)

  • Film s rozpočtem 50 milionů amerických dolarů debutoval v USA a Kanadě na druhém místě žebříčku s tržbami 17,5 milionů dolarů. A protože Clintova cílovka chodí do kina pozvolna a ne nutně o prvním víkendu, po pětačtyřiceti dnech promítání tržby překročily hranici 100 milionů dolarů. Je to v jeho půl století trvající kariéře režiséra teprve pátý kousek, kterému se to povedlo. (Petr.Kocfeld)
  • Earl Stone (Clint Eastwood) jezdí v luxusním černém pick-upu Lincoln Mark LT. Na státní poznávací značce má pod číslem 92K B4F napsáno „Korean War Veteran“ (česky „korejský válečný veterán“). V průběhu korejské války byl Clint Eastwood v roce 1951 skutečně odveden, prošel základním šestnáctitýdenním výcvikem, ale v bojovém nasazení nebyl, protože na vojenské základně Fort Ord v Kalifornii dělal plaveckého instruktora. Z Fort Ord to není daleko do Carmelu, kde Eastwood v dubnu 1986 vyhrál volby a stal se na dva roky starostou. (Rominator)

Reklama

Reklama