Reklama

Reklama

Eastwooda poznáváme v roli Earla Stonea, muže, který je ve svých osmdesáti letech zlomený, opuštěný a navíc čelí propadnutí majetku své firmy kvůli neplacení hypotéky. V této situaci je mu nabídnuta příležitost k výdělku – místo řidiče. Brnkačka. Jenže Earl neví, že se právě upsal jako kurýr drogovému Mexickému kartelu. Počíná si dobře — popravdě tak dobře, že zboží, které přepravuje, roste exponenciálně na objemu až vše dospěje do okamžiku, kdy Earl dostává celý kšeft na starosti. Earlovy potíže s nedostatkem peněz jsou tytam, jeho minulost je mu však neúprosně v patách a kartel není jediný, kdo na Earla dohlíží. Tajemný pašerák také poblikává na radaru snaživého agenta DEA Colina Batese (Bradley Cooper). Dávné hříchy na Earla doléhají a není jisté, podaří-li se mu všechny urovnat dříve než bude dostihnut strážci zákona nebo vymahači Kartelu. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (540)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nikdy by som nepredpokladal, že sa pri Eastwoodovom filme dá nudiť. Ale starý pán to teraz dokázal. A pritom on tie úlohy mrzutých dedkov má zmáknuté, no gangsterský popis filmu sľuboval niečo väčšie než sme dostali. Neskutočne pomalé tempo, málo hudby, slabšie dialógy a mexický kartel nebezpečný jak splašené kurence. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Pro většinu pohodový snímek, pro mě vůbec ne. Zjistil jsem, že velmi často při sledování filmu/seriálu mám velice sníženou estetickou distanci a pokud si nějakou postavu oblíbím, strašně to prožívám. A tenhle snímek je na tohle dost nepříjemný. Neustále jsem byl nervózní, co zase Earl provede a jak na to budou kluci z kartelu reagovat a věděl jsem, že přijde okamžik, kdy s ním ztratí trpělivost a děsil se toho. Líbilo se mi to i námětově. Jo, je to jednoduchý, ale hrozně fajn. Píšete, že je to pomalý, mně ani nepřišlo. Těšil jsem se na každou další vteřinu filmu. Earl byl frajer, Clint je frajer a doufám, že ještě dlouho bude. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný odvar z Gran Torina, který by potřeboval zatlačit na scénář. Takhle se nějakého dramatu dočkáme až na konci, zajímavé motivy jsou jen nakousnuty (Earl penězmi z pašování drog financuje charitativní projekty) a dobří herci nemají co hrát (Cooper, Peňa, Fishburne, Garcia, Collins). I tak si ale Clint na prahu devadesátky připsal další solidní zářez. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pozerám, že scenár písal ten čo vynikajúce Gran Torino. Síce to nedosahuje kvality zeleného Fordu, ale ta atmosféra filmu je znova skvela aj tu. Moc som od tohoto neočakával, pretože som ani nevedel o čom to vlastne je. Nakoniec ma to príjemne prekvapilo a vtiahlo do deja. Ten Clint je neskutočný aj keď ma pomaly 90tku na krku. Vedľajšie postavy hrajú síce známe xsichty, ale moc nevyniknú, pretože rovnako ako aj v Gran Torine všetky zatieni drsný a stále výborný Clint. 85% - 4* ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Tohle je problém vaší generace. Jak nemáte internet, neotevřete si ani konzervu! Viděl jsem všechny filmy Clinta Eastwooda od roku 1964, kdy natočil Pro hrst dolarů, ale ještě nikdy mi jeho postava nebyla tak sympatická, jako zde (konkurovat může snad jen Bronco Billy či Walt Kowalski). Jeho Earl Stone, jako vášnivý pěstitel lilií, milovník žen i dobré hudby, hrdina korejské války a hlavně - pašerák drog, si vás omotá okolo prstu. První polovina snímku je taková lehčí, Clint zde hláškuje jako o život a MEZEK se nese v téměř humorném duchu. Zbylá část filmu pak hodně potemní a silný závěr už je takovým mistrovým know-how, na které je divák zvyklý. A jestli to byla Eastwoodova definitivní rozlučka s herectvím, tak odešel na vrcholu. Parádní old-school. Díky! ()

Galerie (17)

Zajímavosti (16)

  • Earl Stone (Clint Eastwood) jezdí v luxusním černém pick-upu Lincoln Mark LT. Na státní poznávací značce má pod číslem 92K B4F napsáno „Korean War Veteran“ (česky „korejský válečný veterán“). V průběhu korejské války byl Clint Eastwood v roce 1951 skutečně odveden, prošel základním šestnáctitýdenním výcvikem, ale v bojovém nasazení nebyl, protože na vojenské základně Fort Ord v Kalifornii dělal plaveckého instruktora. Z Fort Ord to není daleko do Carmelu, kde Eastwood v dubnu 1986 vyhrál volby a stal se na dva roky starostou. (Rominator)
  • Přesto, že film není přesnou životopisnou rekonstrukcí, je inspirován pašerákem Leonardem Sharpem (1924–2016), který ve velmi pozdním věku pracoval pro drogový kartel. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno