Reklama

Reklama

Eastwooda poznáváme v roli Earla Stonea, muže, který je ve svých osmdesáti letech zlomený, opuštěný a navíc čelí propadnutí majetku své firmy kvůli neplacení hypotéky. V této situaci je mu nabídnuta příležitost k výdělku – místo řidiče. Brnkačka. Jenže Earl neví, že se právě upsal jako kurýr drogovému Mexickému kartelu. Počíná si dobře — popravdě tak dobře, že zboží, které přepravuje, roste exponenciálně na objemu až vše dospěje do okamžiku, kdy Earl dostává celý kšeft na starosti. Earlovy potíže s nedostatkem peněz jsou tytam, jeho minulost je mu však neúprosně v patách a kartel není jediný, kdo na Earla dohlíží. Tajemný pašerák také poblikává na radaru snaživého agenta DEA Colina Batese (Bradley Cooper). Dávné hříchy na Earla doléhají a není jisté, podaří-li se mu všechny urovnat dříve než bude dostihnut strážci zákona nebo vymahači Kartelu. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (541)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Pomalá, starosvětská jízda ve stylu Gran Torina. Tzn. rukopisem typická eastwoodovka nového tisíciletí. Příběh o rodině a životních zkušenostech z úst dědka mrzouta. Tentokrát se do toho přimíchají sem tam nějaké drogy a drogové kartely. Eastwood z toho ovšem vybruslil s noblebou a grácií sobě vlastní. Není to nic, co bychom už neviděli v mnoha více živočišných a dramatičtějších variacích, ale málokdo to dochutí s takovou dávkou životní zkušenosti a satirického nadhledu. Škoda takového množství luxusních herců a tak málo prostoru pro jejich charaketry. Vše stojí a padá na Eastwoodovi a možná je to trochu škoda. Plus za Andyho Garciu, aka muže se zlatou zbraní. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $103,804,407Tržby Celosvetovo $170,604,407Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Clint Eastwood stále udivuje aj v takomto pokročilom veku. Starý umienení frfloš mu sedí, dá sa to zaradiť svojou vychcanosťou ku Gran Torino. Miestami fakt to dosť dobre sype, frky, hlášky. Dokáže pobaviť. /75%/ ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V úctyhodném kmetském věku podává Clint Eastwood profesionální výkon jak na postu režiséra, tak i před kamerou. Točí, protože ho to stále baví a protože mu to jeho postavení v americkém filmovém průmyslu umožňuje. To, co předvádí v Pašerákovi, natočil už v minulosti (mnohem) lépe a přesvědčivěji. Jeho film nemá tempo a vkrádají se do něj prvky sentimentu. Rutinní zpracování se nedá přehlédnout, jenže - zlobte se na staříka, co svůj společenský typ, který zobrazuje, tedy chlápka, co se zapomněl v časech, kdy věci ještě byly na svém místě, existovala dvě pohlaví a muži uměli měnit pneumatiky, piluje už několik dekád. Celkový dojem: 55 %. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Pašerák nesází na čistou syrovost a nelítostnou depresérii jako Gran Torino či Million Dollar Baby. Eastwoodův nejnovější snímek má vcelku pohodový podtón, což by se vzhledem k tématu pašeráků a kartelu mohlo zdát být jako fail, ba dokonce "oxymóron", nicméně opak je pravdou. Clint zvládá na prahu devadesátky tančit, zpívat a hláškovat jako mladík a sem tam převést pár metráků drog. Vedle pašerácké linie se film soustředil i na rodinně-vztahovou tematiku, a i když tvůrci chvílemi hráli na city, tak i přesto jsem tuto rovinu uvítal a nijak mi nevadila. Nejde sice o Clintův masterpiece, ale i tak film napne, pobaví i dojme - a o to v kině přece jde. A třešničkou na dortu je naprosto skvělé herecké obsazení. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

CE je asi nesmrtelný a bude točit rok co rok film za filmem, a i letos opět film povedený, držící si kvalitu, zase mne to bavilo, hlavně to, jak se Clint svému požehnanému stáří nevyhýbá a v podstatě na něm postaví celý svůj snímek...škoda toho idylického konce a polopatické adorace rodinných hodnot, bez toho by mne to bavilo asi víc... PS: CE v době natáčení snímku rovných 88 let! ()

Galerie (17)

Zajímavosti (16)

  • Film s rozpočtem 50 milionů amerických dolarů debutoval v USA a Kanadě na druhém místě žebříčku s tržbami 17,5 milionů dolarů. A protože Clintova cílovka chodí do kina pozvolna a ne nutně o prvním víkendu, po pětačtyřiceti dnech promítání tržby překročily hranici 100 milionů dolarů. Je to v jeho půl století trvající kariéře režiséra teprve pátý kousek, kterému se to povedlo. (Petr.Kocfeld)
  • Film je inspirován článkem v New York Times s názvem „90 letý pašerák drog kartelu Sinaloa“. (bearmeedek)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno