Reklama

Reklama

Králíček Jojo

  • USA Jojo Rabbit (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Být v nacistické Třetí říši malým blonďatým klukem znamená poměrně dost přímočarou kariéru. Tedy aspoň na jejím začátku. Jedním z prvních kroků je členství v organizaci Hitlerjugend, čili v „Hitlerově mládeži,“ což obnáší trochu vojenského drilu, pálení závadných knih, vyhazování věcí do vzduchu, nenávidění židů a podobné hraní si na vojáčky i na válku. A to v partě se spoustou Hitlerovi též velmi oddaných kamarádů. Smysl a cíl to má jednoduchý: stát se řádným a plnohodnotným nacistou. A tím chce být i desetiletý kluk Jojo (Roman Griffin Davis), kterému v tom pomáhá jeho imaginární přítel, tak trochu nablblý Adolf Hitler (Taika Waititi). Adolf Jojovi radí v různých životních situacích a podporuje jej v jeho správném náckovství. Zlom v Jojově životě nastane v okamžiku, kdy zjistí, že jeho maminka (Scarlett Johansson) ukrývá v podkroví židovskou dívku (Thomasin McKenzie). Od té chvíle musí malý Jojo čelit svému vlastnímu zaslepenému nacismu a s tím mu jeho vymyšlený Hitler už může jen velmi těžko poradit. I když se docela snaží. (Cinemart)

(více)

Diskuze

Croft

Croft (hodnocení, recenze)

Dalsi ucelova sracka. Tak to bude mit zajiste úspěch (už ted je to vsude sama reklama a doporučení na tento film). Přitom film je jen cisty kalkul, bo když chceš v xidoholywůdu prorazit tak nejlépe natočit něco na tema 2 světová válka, hitler, xide, holokaust. V roli Hitlera xid po matce no to je vlastne jedno, Hitler byl taky xid :) Verbal to napsal dobre..

na příspěvěk reagoval dr.horrible, ArsenalEagle

Uživatel Croft smazal svůj příspěvek.

tron

tron (hodnocení, recenze)

Spoiler. No a ešte som nepochopil, že keď dostali jeho mamu, ako je možné, že si neprišli aj pre Joja ako pre člena rodiny "zradcov".

na příspěvěk reagoval dr.horrible

AloeB

AloeB (hodnocení, recenze)

tron

Myslím, že by stále pokračovali. Slyšeli nějaké zvuky z vrchu a kontrola ještě nekončila.

tron

tron (hodnocení, recenze)

ArsenalEagle

Spoiler. Na to som tiež myslel, ale potom vlastne už v hľadaní nepokračovali a to napriek tomu, že ich v tom len vyrušila Jojova "sestra". 

na příspěvěk reagoval AloeB

ArsenalEagle

ArsenalEagle (hodnocení, recenze)

tron

SPOILER: Protože v situaci jaké byli (Scarlett vyzrazena), tak už šli hodně na jistotu a nejspíš by ji objevili. Takhle to uhrála výborně, co si budeme povídat, i když s pomocí Rockwella

na příspěvěk reagoval tron

DJ_bart

DJ_bart (hodnocení, recenze)

Tryskomyš

Přibližně 80% štábu tvořili češi... Přičemž Nora Sopková je nominována na Oskara za Nejlepší výpravu - takže pevně držím palečky...

ArsenalEagle

ArsenalEagle (hodnocení, recenze)

VeriV

Když jsem u nás na náměstí viděl, jak tu šibenici stavěli, tak jsem nečekal, že bude figurovat v podobně silné scéně

VeriV

VeriV (hodnocení, recenze)

Pro mně nejzabavnější části filmu, jsou scény s Adolfem a heilování.A nejsilněší scéna je ta(mini spoiler) na náměstí po odletu motýla.P.S.Skvělá Scarlett a Rockwell.

na příspěvěk reagoval ArsenalEagle

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

lukasK1995

Stierlitz se probudil ve vězeňské cele.
Nevěděl, jak se sem dostal, jaké je datum ani v které zemi vlastně je.
Po dlouhém rozmýšlení se nakonec rozhodl, že pokud vejde gestapák, řekne: "Heil Hitler, jsem SS standartenführer von Stierlitz."
A pokud vejde sovětský voják, řekne: "Čest práci, jsem plukovník Isajev."
Náhle se otevřely dveře, vešel milicionář a pravil: "Vy jste se včera pěkně ožral, soudruhu Tichonove."

lukasK1995

lukasK1995 (hodnocení, recenze)

:D nemusite ma hned zozrat :D mne to pride proste divne takyto film a nie ja nemam rad dojaky nepozeram ich lebo viem ze by som pisčal tak sa toho radsej usetrim :D komedie mam rad no mozno to niekedy dokukam ked sa budem v robote nudit ale mne toto voobec nesadlo a este sa mi hadam nestalo aby som nedopozeral film a to som videl Torment

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

lukasK1995

počkej uroním slzičku.........počkej......ještě chvilku.......už to bude. No tak nic, říkej mi Max Otto von Stierlitz !!! 

ledzepfan

ledzepfan (hodnocení, recenze)

lukasK1995

Ano, protože z války se sranda dělat přece nesmí !!!!!.. Válka a její hrůzy je možno vykládat jen skrz Spielbergovský pathos a politicky korektní supervážnost... K čertu s faktem, že humor je jednou z vůbec nejsilnějších zbraní humanismu.., že už Chaplin dokázal, že humor ve správném kontextu může být stejně silný jako ta nejlepší holywůdská slzodojička... 

Sayko

Sayko (hodnocení, recenze)

Jen by mě zajímalo, proč je zde na ČSFD napsáno pouze USA, když se film natáčel z velké části v ČR, někteří herci jsou Češi a skoro polovina závěrečných titulků je věnována českým filmařům.

na příspěvěk reagoval Dadel

Související novinky

Chris Evans ztvární legendárního herce

Chris Evans ztvární legendárního herce

06.01.2022

Od té doby, co Chris Evans (Avengers: Endgame) opustil Marvel a vydal se vstříc novým projektům, daří se herci točit poměrně zajímavý žánrový mix. Brzy jej uvidíme v animáku Lightyear o Buzzi… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Vyhlášení výsledků 92. Oscarů

Vyhlášení výsledků 92. Oscarů

10.02.2020

Před pár desítkami minut skončilo vyhlašování výsledků 92. ročníku Oscarů a letos se zase jednou psala historie. Cenu pro nejlepší film si totiž odneslo vůbec poprvé v historii cizojazyčné drama… (více)

Ceny BAFTA – výsledky

Ceny BAFTA – výsledky

03.02.2020

73. ročník udílení Filmových cen Britské akademie je za námi, kdo slaví, a kdo naopak odešel domů s prázdnou? Nejlepším filmem bylo nakonec zvoleno válečné drama 1917 Sama Mendese. Snímek si odnesl… (více)

Reklama

Reklama