Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Princeznu Ellenu od narození provází příslib mocné kletby, kterou na ni uvrhla čarodějnice Murien. Kletba se má naplnit v den Elleniných dvacátých narozenin, jakmile zapadne slunce. Avšak ve chvíli, kdy zajde poslední sluneční paprsek a vše se zdá ztraceno, princezna zjišťuje, že zůstala uvězněná v čase. Pokaždé, když se kletba naplní, Ellena procitne do dne svých dvacátých narozenin a je nucena ho prožít celý znovu. Aby zachránila své království i sebe samotnou, musí v sobě nalézt odvahu a čisté srdce a dávné kletbě se jednou provždy postavit. (Bohemia MP)

(více)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (585)

Eawy 

všechny recenze uživatele

Osobne som zostala po videní tejto rozprávky trošku zmätená. Príbeh bol pomerne originálny, rovnako aj scenár, ale miestami som sa už nevedela dočkať, kedy sa príbeh posunie ďalej. Voľba napr. hudby v niektorých chvíľach, či pomerne "moderné" vykreslenie mladej princeznej nepôsobí síce rušivo, ale nejakú  chvíľku si musí divák zvykať na tento štýl rozprávania. Fantasy aspekt, kostýmy a  humor v rozprávke fungujú, lenže okrem niektorých hercov/postáv, je väčšina z nich pomerne nesympaticky vykreslená. Z toho dôvodu nie je možné dať tejto rozprávke viac ako 60% Možno pri druhom pozeraní zmením názor, ale nemyslím si. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

A pak že u nás nejde natočit fantasy. Sice bych ještě neřekl "pořádné", ale "zcela kompetentní vzhledem k rozpočtu" naprosto s klidem ano:) Sice zpustošení království znamená došky padající ze střech cca pěti stavení a pobíhání cca dvaceti vesničanů, ale nač chtít tyhle zázraky, když máte sympatické postavy (berte s rezervou u dvojice prince a princezny, kteří musí projít povinným vývojem;)), dobře zvládnuté "povinné žánrové položky" a působivé masky. Ano, sneslo by to maličko prokrátit, nechat proboha Slováky mluvit slovensky a celkově vylepšit postsynchrony, ale na červenou zónu to stačí i tak. 70% ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Od začiatku som bol veľmi zvedavý, ako je možné, že moderná rozprávka má nad 80%. A nakoniec som prišiel na to, že čiastočne aj právom. Zakomponovanie časovej slučky, vtipnosť deja, atraktívne a sympatické postavy. To všetko dali tušiť zaujímavý dej. Len smerom ku koncu mi to už prišlo také príliš hrané na efekt, začalo sa tlačiť do fantasy, najmä po objavení sa zlej čarodejnice. Podľa mňa v tomto bola zbytočnosť, stačilo to uhrať našim domácim tradičným spôsobom, nemusíme do toho nátlakovo vkladať západnú fantazijnosť, tá nám zjavne nejde. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Dost možná první český film o časové smyčce. Tentokrát v pohádkové verzi, která je až překvapivě povedená, svižná i zábavná. Herci se snaží, nepůsobí trapně a kdyby měl film více nápadů a v poslední třetině nejel na neutrál, mohlo to dopadnout ještě lépe. V české tvorbě takový malý zázrak, jako film, lepší průměr. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Asi takhle - né že by mě to nebavilo, ale nic světoborného to prostě není, a už po pár dnech pozoruji, že se mi to začíná vykuřovat z hlavy. Největší výtku - a je mi skoro trapné zde opakovat něco, co už určitě řekli stokrát jiní - lze jistě směřovat k tomu, že ten ústřední nápad s opakováním jednoho dne není původní, ale nechť, čert to vem. To už mi tam víc vadil ten Lambora, na kterého mám alergii. Naopak Natalia Germani v roli princezny mi přišla zajímavá a bavilo mě na ni koukat, byť bych se vůbec nezlobil, kdyby si vyměnila roli s Eliškou Křenkovou, která zde zdaleka všechny herce zastiňuje a je zde naprosto excelentní. Stejně tak triky jsou na české poměry hodně dobré, a celkově jsem z toho měl prostě dobrý pocit, byť znovu opakuji, že na českou pohádkovou klasiku to prostě nemá, a silně pochybuju, že zde ještě někdy přijde někdo s něčím, co by se jí vyrovnalo. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (40)

  • Roli princezny Elleny získala slovenská herečka Natalia Germani. „Jsem poprvé v roli princezny. Pro mě je zajímavé, že to není klasická pyšná princezna. Postavy jsou normální lidé, nejsou to karikatury. Stýkají se s normálním problémy, tedy až na ty fantasy prvky. A snaží se vše řešit lidskou cestou,” řekla. (SONY_)
  • Runy, které používají alchymisté a čarodějové, se od sebe vzhledově liší. Alchymistické runy jsou ostřejších hranatějších tvarů, zatímco runy, které používají čarodějové, jsou více zaoblené. (Krocka)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama