Reklama

Reklama

VOD (1)

Krátké westernové etudy bratrů Coenových, od absurdních po hlubokomyslné, sledují příběhy psanců a osadníků na americkém Divokém západě. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (312)

misterz 

všechny recenze uživatele

Prikláňam sa k väčšine užívateľov, ktorí tvrdia, že prvé dve poviedky sú najlepšie. V tom konzumnom slova zmysle určite áno - viac akcie, menej rečí. Z tých ďalších poviedok bola ešte výborná tá so Zoe Kazan - asi jediná poviedka (okrem tých prvých dvoch), ktorá ma príjemne prekvapila aj svojou myšlienkou a finálnym rozuzlením. Tie ostatné mi prišli v tomto smere akési nedoriešené. Len veľa rečí, ktoré vlastne nikam neviedli. Poviedka s dostavníkom napríklad bola z tohto pohľadu naozaj strašná. Na druhú stranu však natočené to bolo perfektne, bezchybná réžia a nádherná kamera. Na slabší nadpriemer to stačí. 70/100 ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Coenovci mě těntokrát trochu vylekali, protože po první povídce jsem si myslel, že najeli na podobně krutopřísně nevtipnou westernovou stezku jako Seth MacFarlane. Už druhá historka ale jemně proplula z pitoreskní parodie do vytlumené, černohumorné balady a nasadila klasicky coenovský balanc mezi zábavnou banalitou a mdlou artovostí. Mám rád povídkové filmy, které ve mně zanechávají pocit neúplnosti, smutku po tom, že jsem nemohl postavy jednotlivých příběhu poznat déle. A tohle je přesně ten případ - Waitsův zlatokop, dobrosrdečná dívčina z Oregonské stezky nebo lovci padouchů a jejich tajuplný vozataj se ke mě vracejí ještě týden po zhlédnutí. A to mají mazlíčci rádi. ()

Reklama

3497299 

všechny recenze uživatele

nejspíše není nejlepší coenovský film, přičemž patří do jejich méně vážné linie, ale povrchnost je záměrná - Coenovi ukazují, že osy, k nimž se pne existenciální zkušenost (smrt, láska, touha), lze nalézt i v šestákové literatuře + hloubka této zkušenosti není přímo úměrná frivolnosti žánru, jinak řečeno, pro zobrazení smrti často stačí jen pimprlata (samosebou jinak velkolepý objev); a že příběhy nemají pointu? ale kdeže! ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Když už Coeni jen seřadili pár krátkých historek za sebe, tak alespoň mohli vymyslet originální název, který by celý projekt zaštiťoval. Něco chytne za srdce (Waits, Kazan), něco trochu pobaví (Nelson, Franco) a něco nudí až běda (Neeson, Gleeson). Tak zkušení rutinéři by však měli mít ambice na regulérní western. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Vlastně si umím představit ty samé motivy propojené a rozpracované do podoby koherentního celovečeráku, kde by spolu mohly souviset a v součtu být víc než touhle řadou sympatických banalit, Kamera byla místy fajn a místy naopak neskutečně ošklivá - je vidět, že Coeni to s digitálem ještě neumí a je paradoxní, že dvojice, která "dala světu" colorgrading, to tadys ním několikrát rozhodně přepískla. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (11)

  • Kovboje, který zabije Bustera Scruggse (Tim Blake Nelson), hraje americký folkový zpěvák Willie Watson, který se podílel na významné části soundtracku. (moukey)
  • Obrázek koně na zadní straně knihy je logo produkční společnosti bratrů Coenových – Mike Zoss Productions (Puxina)
  • V saloonu po odmítnutí hry s Dead Man's Hand vytasí Curly Joe (Clancy Brown) na Bustera (Tim Blake Nelson) Colt SAA 1873 (7.5 barrel – .45 Long Colt). Jedná se o revolver typu SAO (Single-action only), se kterým lze výstřel provést vždy až po natažení kohoutu do zadní polohy (kohout tak funguje jako pojistka), je tudíž nemožné, aby Buster za použití prkna od stolu způsobil tři výstřely tohoto Coltu bez opětovného natažení kohoutu, které provede Curly Joe pouze při dotazu: „And if I don't?“ a poté už nikoliv. (uncass)

Související novinky

Bratři Coenové chystají krvavý horor

Bratři Coenové chystají krvavý horor

30.01.2024

Je tomu už pět let od posledního společného snímku talentovaného tvůrčího dua bratří Coenů, jímž byl western Balada o Busteru Scruggsovi vyrobený pro streamovací službu Netflix. Po uvedení tohoto… (více)

Chris Evans jako vůdce sekty od Ethana Coena

Chris Evans jako vůdce sekty od Ethana Coena

29.01.2024

Po premiéře filmu The Tragedy of Macbeth, prvního projektu, na němž pracoval sám Joel Coen (Tahle země není pro starý, Big Lebowski) bez svého bratra, se šířily zvěsti, že Ethan Coen o režii… (více)

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Reklama

Reklama