Reklama

Reklama

VOD (1)

Krátké westernové etudy bratrů Coenových, od absurdních po hlubokomyslné, sledují příběhy psanců a osadníků na americkém Divokém západě. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (312)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Stále som čakal na tú parádu a ono to neprišlo. Keď už poviedky, tak nech sú všetky zaujímavé ako latinské Divoké historky, kde sa proste nemáte šancu nudiť. Lenže tento súbor je úplne iný. Prvé dve sa ešte dali, priniesli aj úsmevné momenty. Odvtedy akoby uťalo. Vizuálne pekné, áno je tu super westernové prostredie, pekná príroda, západy slnka, ale dejovo to má tendenciu klesať stále nižšie, prichádzajú hluché momenty a tie sú vypĺňané napríklad tým, že si postava pospevuje a takto prejdú kľudne aj dve minúty. Slabšie tri hviezdy. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

1.Nevím, kde se Coenovci inspirovali, ale mě to připadalo jako variace na Joea. Jen o něco brutálnější, absurdnější a nasáklá whiskou. Každopádně já se bavil a s hlavním hrdinou jsem si ty jeho songy spokojeně broukal. 90% 2. -SPOILER- Povídka o jedné zdánlivě jasné bankovní loupeži, která se hlavnímu hrdinovi vymkne z rukou a to jen proto, aby se místnímu strážci pořádku vymkla z rukou jeho poprava. Krev, sranda a nebetyčná smůla. 90% 3. Smutná záležitost reflektující i naší dobu. Beznohý recitálista a jeho principál se potýkají s nedostatkem diváků a tím i peněz. Na daném prostoru se Coeni až příliš často opakovali. 60% 4. Upřímně řečeno ono se toho tady moc neděje. Tom Waits kope a hledá zlatou žílu. Ale to údolí, ve kterém se příběh odehrává, je tak nádherné, že bych se na něj vydržel koukat jen tak. 70% 5. Vztahovka, která v podání hlavních aktérů působí mile neohrabaně a až příliš rozumně, ale přesto se jí nedá upřít romantický náboj. Výborná Zoe Kazan. 80% 6. Zábavná konverzačka, které dodá grády náboženský(?) podtext. slovní přestřelka mezi usedlou matronou a bonviánem byla parádní. 80% Celkově je škoda, že se víc povídek neneslo v duchu prvních dvou, ale i tak se jedná o povedený kousek nejen pro fandy westernů. Průměrných 80%. ()

Reklama

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Zajímavě podaný film, který bych srovnal třeba s naší Kyticí, jelikož se vlastně jedná o sborník westernových balad, jimž nechybí nějaká ta nadsázka. Bohužel však musím říct, že nejlepší příběhy si Coeni nechali na začátek a následně to jde jenom dolů. Samotný příběh Bustera a Francův lupič byli opravdu perfektní, divadlo s Neesonem takové specifické a zlatokop se poté opět trošku vyšvihl. Poslední dva příběhy nejsou vyloženě nijak špatné, ale pokud chcete poskládat takovýhle film, kvalita jednotlivých zápletek nemůže být takhle sestupná. I tak ale dávám 80% ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Velmi slabí Coeni, snad si do budoucna vybrali tu slabší chvilku. Příběhy úplně bez pointy, zbyde jen rozkošné ustřelování prstů v první povídce, nádherná příroda v příběhu s charismatickým tulákem Wattsem a sem tam nějaký typický coenovský vtípek, ale je jich tu opravdu pomálu, že by se daly na prstech jedné ruky dělníka na pile spočítat. Co na Coenech obdivuji nejvíc, ten kousavý, sžíravý ironický humor, ten tu skoro vůbec není. Pátá nejdelší povídka je pak skoro k nevydržení, nikam nesměřuje, je to jen takové placání do větru a musím to znova opakovat, ÚPLNĚ BEZ POINTY. ()

Listeroman 

všechny recenze uživatele

Ani jedna povídka mě nějak nezaujala... chybí tam příběh, humor či aspoň nějaký překvapivý zvrat. Navíc se mi moc nelíbí styl, kterým to bratři natočili. Je to až moc umělé. Bohužel. Vůbec jsem nepředpokládal, že s tímhle obsazením to může dopadnout až takhle špatně. Za nejlepší povídku považuju asi tu s Dudleym a Neesonem, ale taky to není nic světoborného. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (11)

  • Obrázek koně na zadní straně knihy je logo produkční společnosti bratrů Coenových – Mike Zoss Productions (Puxina)
  • V příběhu č. 4, když Prospector (Tom Waits) krade sově vejce, tak říká: „Ptáci stejně neumí počítat.“ Je to narážka na předchozí příběh se slepicí a divákovi tak napovídá, že se Impessario nechal nachytat. (Jannabe)
  • Príbeh, ktorý rozpráva potulný umelec (Harry Melling) je "Ozymandias" od Percy Byshe Shelley. (toi-toi)

Související novinky

Bratři Coenové chystají krvavý horor

Bratři Coenové chystají krvavý horor

30.01.2024

Je tomu už pět let od posledního společného snímku talentovaného tvůrčího dua bratří Coenů, jímž byl western Balada o Busteru Scruggsovi vyrobený pro streamovací službu Netflix. Po uvedení tohoto… (více)

Chris Evans jako vůdce sekty od Ethana Coena

Chris Evans jako vůdce sekty od Ethana Coena

29.01.2024

Po premiéře filmu The Tragedy of Macbeth, prvního projektu, na němž pracoval sám Joel Coen (Tahle země není pro starý, Big Lebowski) bez svého bratra, se šířily zvěsti, že Ethan Coen o režii… (více)

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Reklama

Reklama