Reklama

Reklama

The Haunting - Dům na kopci

(série)
  • USA The Haunting of Hill House (více)
Trailer

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Roztříštěná rodina bojuje se strašlivými vzpomínkami na svůj bývalý domov a děsivé události, které je z něj nakonec vyhnaly. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (174)

slord 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvelo natočená a atmosférická séria, ktorá síce začína trošku zvoľnejšie, ale postupne sa človek do toho zažerie a nemá dosť, až kým sa nedostane až na koniec. Strašidelný dom je v hororoch častá kulisa, ale v tomto prípade bol zasadený do príbehu veľmi kvalitne. Pre fajnšmekera žánru je tento seriál určite slasť, aj keď ja nie som nejaký hororový nadšenec, tak som si to aj tak veľmi užil. 9/10 ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Co se týče Haunting House, tak jsem dlouho odolával, ale mega hodnocení na imdb (8,7/10) a skvělé ohlasy mě nakonec přesvědčily, abych se do hororového seriálu pustil. A výsledkem je přehypovaný opak guilty pleasure. Takové to, když víte, že je to prvotřídně natočené, ale vás to prostě nebaví. Do půlky sezóny jsem ztrácel v jednotlivých postavách, je totiž hrozně moderní mít ve všem několik časových linek. Mně zpravidla baví vždy jedna. V tomto případě spíše ta prequelová. Dále musím pohanit stopáž deseti dílů, jež některé mají i přes hodinu a jsou přímo nabobtnalé dějovou vatou. Což by ani tak nevadilo, kdybych se naladil na správnou strunu a celý děj si užíval, což se, jak opakuji, nestalo. Ale tu slabou sedmičku tomu dát musím. Ačkoliv u minimálně dvou dílů jsem se strašně nudil, finále bylo celkem povedené a uspokojilo mě jak uzavřením celé rodinné linky, tak nějakými těmi režijními postupy (ale zase, mělo 70 minut a to je prostě nevyhovující) a taky kvůli pátému dílu, kvůli kterému jsem se vlastně do seriálu pustil. Ten je skutečně prvotřídní a poprvé a naposled mě zamrazilo. O nějakém strachu z tíživé atmosféry nemůže být řeč, ale pocitově to rychle uteklo. A taky Michiel "Hank" Huisman byl super. Nově uznámená druhá série sice bude kompletně o něčem jiném, ale těžko říct jak budu mít za rok opět chuť se do tohoto světa vydat. Zklamání, bohužel. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Líbilo by se mi, kdyby byl americký seriál „The Haunting of Hill House“ o něco kratší, kdyby byl děj hutnější. Takových šest dílů by mu skvěle stačilo. Deset je trochu moc, odehrává se toho pak tolik, že se najednou tempo rozplizne a začátek vás nemusí chytnout, střed vás může nudit. Ale pak přijde finále a skvělá gradace, kde se ukáže, jak jsou postavy vlastně velmi dobře napsané. ()

A.Fish 

všechny recenze uživatele

Velice ošoupaný příběh, nikterak nápaditý, strašlivě natažený a šíleně ukecaný. Každý malý krůček, který posouvá současný děj vpřed je tvrdě vykoupen půl hodinou zbytečných keců v minulostní dějové lince a tohle neustálé časové přeskakování nejenže nudí ale velice brzo se stává otravným. První půlka postupně rozebírá příběhy celé rodiny a druhá půlka klopýtá do nudného finále. Pozitivem je atraktivní obsazení i slušné herectví a skoro ve všech dílech jedna slušná lekačka. To je vše. Zdejší vysoké hodnocení mi hlava opravdu nebere. ()

Cement73 

všechny recenze uživatele

Skvele rozprávaný duchársko-hororový príbeh v ktorom sa prelína niekoľko časových a dejových línií. 9 skvelých častí z trochu uplakaným filozofickým koncom, ktorý neuspokojil hororového fanúšika, čo neznamená, že som tam potreboval vidieť tony krvi a vyvraždenie všetkých prítomných. Jednoducho ma to úplne nenaplnilo. Zato príbeh úžasný a aj preto bez váhania odporúčam a dávam 95% ()

Galerie (47)

Zajímavosti (13)

  • Písnička, která hraje na konci epizody, je „If I Go, I'm Going“ od Gregory Alana Isakova. (Duoscop)

Související novinky

Hororový tvůrce Mike Flanagan opouští Netflix

Hororový tvůrce Mike Flanagan opouští Netflix

03.12.2022

Po hitech se seriálem The Haunting of Hill House a The Haunting of Bly Manor a taky kriticky úspěšné Půlnoční mši přišlo od hororového mistra Mikea Flanagana maličko zklamání v podobě na teenagery… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Jak to vypadá s pokračováním The Haunting?

Jak to vypadá s pokračováním The Haunting?

23.12.2020

Hororová série The Haunting - Dům na kopci v roce 2018 sklidila velmi nadšené reakce a stala se jedním z velkých seriálových hitů streamovací služby Netflix. Na tento úspěch letos její tvůrce Mike… (více)

Reklama

Reklama