Reklama

Reklama

Hasičárna Telecí

(seriál)
Trailer

Epizody(8)

Obsahy(1)

Pro stárnoucího hasičského rozhodčího Jaroslava Pazderu (Bolek Polívka) je požární sport vším - vášnivým koníčkem i životním posláním, zdrojem osobní hrdosti a váženosti. Nyní se musí vyrovnat se zrušením své hasičské jednotky i jeho rozhodcovské licence. Obec Telecí tak může přijít nejen o vlastní akceschopnost, ale taky o hospodu, která se nachází v hasičárně. Pazdera se pokusí sestavit novou jednotku a vybojovat vše zpět… (Stream.cz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Klasický vesnický téma, na kterém se nic moc nedá zkazit. Herci tu jedou typické vesnické postavy, což není kritika, ale fakt a vše je obaleno jednoduchým, ale účinným humorem, co stmeluje pivo z Litovle, což mi jako Product Placement také vůbec nevadí. Některé díly neměly chybu, některé byly tak nějak na pohodu. Celkově vzato solidní tříhvězda a adekvátní vesnická jednohubka podobná například Okresnímu přeboru, kde fotbal je zaměněn za hasiče. A taky to není zlý. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Ďalší z tých jednoduchých "komediálnych" seriálov typu Horná Dolná. Vymyslená obec s vtipným názvom, okrem hŕstky postáv zvyšok obce akoby neexistoval (nedozvieme sa, či má Bolek alebo iné postavy manželku, s výnimkou starostky)... V žiadnej časti nebolo cítiť nejaký zaujímavý nápad, len také varenie z vody, ktoré akurát stačí na tých 13 minút. Vtipných momentov minimum, takže zaujme len téma dobrovoľných hasičov, čo je celkom originálne. ()

Reklama

LoneGunman 

všechny recenze uživatele

Porovnávám-li Hasičárnu s ostatními produkty ze stejné kategorie, tj. primárně streamovanými miniseriály Vyšehradem, Lajnou a Přijela pouť (a odečtu-li prvotní nadšení plynoucí z novosti prvních dvou jmenovaných), vychází mi z toho nejlépe. Jasně, jedná se o jednoduchou taškařici těžící z tisíckrát provařených stereotypů a archetypů, přesto ale v rámci svého žánru a ambicí funguje. Tohle je dílo, které má člověka zabavit při dvacetiminutové cestě vlakem z práce, nemá přinášet hluboké zážitky a podněty k zamyšlení při jeho sledování se sklenkou archivního Bordeaux. Za mě OK a 4 hvězdy (opakuji, v rámci tohoto specifického sub-žánru) dávám s klidem. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na komedii typu Okresní přebor, ale dostalo se mi vesnického polodokumentu o SDH, téměř úplně bez humoru. Množství sprostých slov za humor nepovažuji. Téma bylo lákavé, kamera, prostředí a herci fajn, líbilo se mi, že se vše točilo v exteriérech. Ale... Nebýt Jájy a pak Zorky, nebylo moc na co koukat. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Hasičárna Telecí se bohužel neubrání srovnání s, dnes již legendárním, Okresním přeborem. Známý herci, podobný humor a hlavně atmosféra typicky českého venkova, kde se děje tak maximálně nedělní zápas (nebo trénink hasičů) tomu přímo vybízí. A vlastně až s Hasičárnou chápu, jaký byl Přebor majstrštyk. Parta buranů kolem nezajímavého, ale herecky přesvědčivého, Polívky nejsou v ničem nezajímavý. Jejich osudy a problémy nám jsou naprosto ukradený. Nikoho nezajímá, že tenhle se bojí vody, sbalí holku a tamten na táboře sbalí jinou. Seriál i na prostoru pouhých dvanácti minut na epizodu často nudí až to není pěkný. Humor vychází do ztracena a já se spíš cítím trapně za ty postavy, než abych se s nimi bavil. Tady Stream střelil vedle. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (3)

  • Seriál se natáčel ve Škvorci asi 30 kilometrů od Prahy. [Zdroj: Tyden.cz] (Ded@M@tes)
  • „Projeli jsme spoustu vesnic a hledali takovou, která bude blízko Prahy kvůli produkčním záležitostem, ale zároveň bude mít správného ducha. Na Škvorec jsme přišli přes známého a osobně známe i hasiče, což nám hodně pomohlo. Přečetli si scénář, pomáhali nám s technickými věcmi a dost nás podporovali," řekl režisér Pavel Nosek. (SONY_)
  • „Byl mi nabídnut hotový scénář, který napsala Lucie Palkosková. Mám rád komedie a tohle mi přišlo vtipné, takže jsem do toho šel," uvedl režisér Pavel Nosek. (SONY_)

Reklama

Reklama