Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Životním dílem odpudivého a deformovaného opilce z hamburské čtvrti San Pauli Fritze jsou vraždy místních prostitutek. Jejich těla ukrývá do zdí svého podkrovního bytu, kde se smrad hnijícího masa snoubí s pachem staromládenectví a výpary řecké restaurace z přízemí. Případ sériového vraha Fritze Honky šokoval v polovině sedmdesátých let celé Německo a inspiroval Fatiha Akina k natočení filmu, který je kontrapunktem většiny thrillerů na podobné téma. Místo metodického pátrání totiž nabízí jen chaos, hnus, smrad a bezmála haptický prožitek z „pekelné kuchyně“ Fritze Honky. Akin s elegancí sobě vlastní vytvořil zrůdný artefakt, který tvrdě testuje diváckou odolnost a podvrací mysteriózní kult vytvořený kolem sériových vražd. (Film Europe)

(více)

Diskuze

Wez

Wez (hodnocení, recenze)

Byteček super klícka,špeluňa drsná jak šmirglpapír a ten borec,to byl slizoň jak prase...

Fritz Honka-Váš dobrý soused....!!! :-)

MikO_NR_1909

MikO_NR_1909 (hodnocení, recenze)

InJo

Podľa mňa aj triumflo, jak vizuálnou estetizáciou násilia tak aurou nedotknuteľnosti hlavnej postavy. Ale zároveň film ničí mýtus "sympatického" sériového vraha až na kosť. Hnus, špina a sliz. V Kunsthalle v Košiciach o 22hej večer potešilo :)

na příspěvěk reagoval Adam Bernau

lukasK1995

lukasK1995 (hodnocení, recenze)

tak to je sila v 23 rokoch taky herecky vykon respekt..ale film odporny a viac ho uz urcite nechcem vidiet.srpski film mi bol prijemnejsi nez toto

InJo

InJo (hodnocení, recenze)

obregon

V multikinech na to člověk asi narazí jen těžko, v menších kinech se to objeví, ale člověk bude muset bedlivě sledovat program, aby to nepropás. ;)

obregon

obregon (hodnocení, recenze)

Tohle ale nepůjde do běžné distribuce, nebo ano? I když v rámci piety za našeho Slavíka by vlastně mohlo:)

na příspěvěk reagoval Dadel, InJo

Uživatel obregon smazal svůj příspěvek.

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

The Golden Glove aka Der goldene Handschuh 2019 1080p BluRay x264-EA

InJo

InJo (hodnocení, recenze)

Dadel

Já taky, ale to tvrdí i jeho zastánci - Vítek "Marigold" Schmarc třeba. :) Tohle by mohlo trumfnout i Henry - Portrét masového vraha. :)

na příspěvěk reagoval MikO_NR_1909

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

Podle Ivy Přivřelové je to strašně odporný film, těším se

na příspěvěk reagoval InJo

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

6. ročník Be2Can startuje už 2. října

6. ročník Be2Can startuje už 2. října

25.09.2019

Zlatý medvěd a oba držitelé hereckých cen z letošního Berlinale, cena za režii a cena poroty z Cannes a mnoho dalšího představí 6. ročník přehlídky Be2Can. Letos se koná od 2. do 8. října v pražských… (více)

Reklama

Reklama