Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postava filmu Eliška s tváří Ester Geislerové, má svatbu a čeká na svůj velký moment. Namísto svého „ano“ ale ženich řekne „ne“ a od oltáře uteče. Naštěstí má zdrcená Eliška skvělou kamarádku s jasným receptem, co je potřeba dělat. Ona sama střídá kluky jako ponožky a proto hned založí Elišce profil na osvědčené seznamce. Té to není příliš po chuti, ale je jí už 35 let, je single a má strach, aby jí neujel vlak. A chce vzít život pevněji do svých rukou. Vrhá se proto do randění naslepo a mezi řadou katastrofických schůzek zkusí najít novou lásku. Zároveň se musí rychle přestěhovat a jedinou možností je bydlet společně s nevlastním bratrem, podivínem, který pěstuje na střeše včely a který ji doma nechce. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (225)

gegina31 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé....Každý, nebo skoro každý, kdo viděl tenhle film stoprocentně viděl i Ženy v běhu. To byla fakt komedie, u které jsem se řehtala od začátku do konce. A taky je to film, který bych doporučila i chlapovi. Naopak u LOVEní jsem se jen párkrát pousmála a rozhodně bych nedoporučila žádnýmu chlapovi, aby na to šel a to ani pod pohrůžkou rozchodu. Pak tady akorát tak kurví hodnocení. Každopádně, ikdyž jsem se v kině neřezala smíchy, tak několik dobrých hlášek proběhlo, film rozhodně nenudil, příběh samozřejmě otřepaný, ale na to se dá koukat pořád... :D Na Prachaře se taky dá celkem dobře koukat, takže z téhle stránky je to podle mě taky v pořádku. :) Takže za mě celkem slušné 4 hvězdy, protože někdy je prostě potřeba film, u kterého nepotřebujete přemýšlet a můžete se jen zasnít. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Televizní historka roztahaná na neskutečně dlouhých hodinu a čtyřicet, kde Ester hraje naprostou krávu a spoiler - krávou zůstane až do konce filmu, ale ten ajťák k ní i tak bude chovat něžné city, a ona k němu - což je mimochodem jasné od první chvíle, kdy se potkají a je nám vehementně vysvětleno, že nejsou ani nevlastní bratr a sestra, aby to chápal i divák pitomec. Děj zde vlastně není, a to, co se na plátně děje, plíží se pomalu,odehrává se pomalu, a odnikud nikam to nejde. Komedie to taky není (až snad na scénu utírání očí kočičkou), rodiče dívky mi přijdou jako z jiného světa a postavy obecně se chovají tak mimoňsky, že to snad je vážně film o ufounech, kteří si zkoušejí hrát na lidi podle českých romanťáren poslední doby včetně všech klišé. Nemá to ani žádné napětí, nečekané zvraty, nic. Ale zas si Janák aspoň mohl koupit dron a simulovat let včeličky, úžasné. A kupodivu ani z města (Pardubice) a jeho historických zákoutí kamera nic moc nevykouzlila. Potěšil mě jen zápas Komety v telce. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

LOVEnie nebolo vôbec márne (ako by sa dalo čakať podľa podpriemerných hodnotení). Práve naopak, mierne prihlúply dôvtip, ktorý sa niesol takmer celým filmom na mňa vcelku zapôsobil. Scenár filmu bol takmer na kompletku typická rom-com šablóna, ale aspoň to prevedenie, v ktorom to bolo zaobalené, to potiahlo o úroveň vyššie. Hlavné postavy Eliška a Richard boli naozaj príjemné a aj vcelku zábavné, horšie to už bolo s tými vedľajšími (konkrétne Eva a Patrícia). Nemôžem si pomôcť, ale herecký prejav Evelyn je pre mňa absolútne nesympatický, a výnimkou nebol ani tento jej herecký výkon (alebo lepšie povedané - pokus o herectvo). To ako fakt nemal Karel Janák už nikoho iného, komu by hodil na krk túto rolu? Odhliadnuc od tohto obrovského mínusu to bolo napokon celkom milé a nápadité. Takže aspoň 3* určite! ()

Harapes 

všechny recenze uživatele

Žádný nový nápad nehledejme. Žádná originalita vtipů, co by jsme už někde neviděli. Bohužel problém mám i s hlavní představitelkou... byla prostě Ester nudná, nezajímavá osoba. Kdo tedy mě opravdu překvapil, byl Jakub Prachař. Takový divný človíček... a svou roli přesvědčivě zahrál. Pan režisér Janák je dobrý řemeslník, ale tady bohužel šlápl vedle. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Karel Janák má osobitý, nezaměnitelný, styl vypravování, který jednou působí blbě a je blbej…a po druhý působí blbě a dá se snést. LOVEní je ten druhej případ, ale musel jsem hodně dlouho přemýšlet, co si o něm myslet. A to si zrovna nemyslím, že bych byl nějakej nedodělanej kritik, kterej si na každým českým filmu najde cokoliv, jenom aby ho sejmul. Nemyslím si ale, že LOVEní by byla povedená romantická komedie. Jsou v ní momenty, u kterých jsem se vysloveně kroutil a přál si, abych je nikdy vidět nemusel. Na druhou stranu má ale samotný příběh cosi do sebe. Ester Geislerová se s Jakubem Prachařem docela zábavně doplňuje a když se nad tím zamyslím v kontextu romantické komedie, sem tam jsem se docela i zasmál. Pořád si ale říkám, proč režisér, který natočil puberťáckou komedii Snowboarďáky před tisíci roky, dneska natočí rádoby dospělou romantickou komedii v podobném duchu… ()

Galerie (46)

Zajímavosti (13)

  • Postavu Pati (Evelyn) dostala pôvodne ponuku hrať Petra Polnišová. Herečka na ponuku kývla a už sa na postavu pripravovala, ale na poslednú chvíľu sa jej skomplikovali plány a tak Karel Janák obsadil Evelyn, s ktorou už mal pozitívnu skúsenosť z natáčania filmu Cuky Luky (2017). (matthew.17)
  • Potkanů hrálo ve filmu víc, protože každý uměl něco jiného. Jeden šplhal nahoru, druhý dolů, další uměl zahrát mrtvého. (Tonula)
  • Na otázku, jestli někdy využila seznamku Ester Geislerová, odpověděla: „Ano, právě kvůli filmu LOVEní. Stáhla jsem si Tinder, ale vydržela jsem s tím asi jen dva dny. Vůbec mi to nesedí. Dala jsem si tam fotku s polštářem pod trikem, abych vypadala těhotná a jeden ze dvou kontaktů mi napsal, že už se asi seznamovat nepotřebuju.“ [Zdroj: Extra.cz] (Duoscop)

Reklama

Reklama