Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V prvním díle čeká rodinu Mlejnkových hektický den. Čerstvý důchodce Karel se chystá na první hlídání malé Elišky, zatímco její tatínek Kamil se naopak sžívá s rolí šéfa oblastní kriminálky, kterou po Karlovi převzal. Monika je zase nervózní z toho, že začala znovu studovat a na Elišku proto nebude mít tolik času. Vlasta ji uklidňuje, že to Karel zvládne. A Petr neuklidňuje ani nehlídá nikoho, protože má ze všech jen legraci. Zatímco si rodina zvyká na nový rytmus, je zabit podnikatel Hrázský, který podvodem s nemovitostmi okradl polovinu lidí ve městě včetně Mlejnkových. Kamil je záhy z případu odvolán pro střet zájmů. Něco takového Karel nemůže nechat být a začne proto na vlastní pěst vyšetřovat Hrázského vraždu s nečekaným parťákem – Eliškou! (Česká televize)

(více)

Recenze (29)

kingik 

všechny recenze uživatele

Seznamte se s Mlejnkovými, policejní rodinkou, co bydlí zásahem špatného osudu pod jednou střechou. Je jich celkem pět+jedno nemluvně a kupodivu si nelezou na nervy, a když je osud opětně svízelný k nejmladšímu členovi rodinného klanu, čerstvý důchodce a dřívější šéf kriminálky Karel, klidně ho označme za makovici rodiny, zasáhne a problém je zažehnán. Seriál má diváky bavit po třináct pátečních večerů a bez okolků se dá napsat, že s ničím objevným zrovna nedisponuje. Svatopluk Skopal se ocitl v popředí a projevil se coby solidní tahoun. Je zřejmé, že celá rodinka bude v budoucnu participovat nějakým způsobem i u dalších dvanácti epizod. Takže poté, co si křest Baldýnským pérem odkroutil Marek Adamczyk, předpokládám, že se do děje více zapojí i zapracují zbylí rodinní účastníci, takže je docela pravděpodobné, že Taťjana Medvecká bude v kuchařské zástěře skloněná nad mrtvolou, Jana Pidrmanová nahlásí napadení i přepadení neidentifikovatelným zvířetem/individuem a vše vyvrcholí závěrečným dílem, kdy malá Eliška roztomile do kamery poprvé zažvatlá památnou větu "to je vlah", prstíkem ukáže na Radka Holuba, načež se okamžitě stane právoplatnou členkou policejního sboru. Po první epizodě, v níž se objasnil vrah zlotřilého podnikatele, usuzuji, že divák nebude vysílen a myšlenkově i emočně vyždímán, neb vděčná a stokrát obehraná kombinace tolik oblíbeného humoru s přebujelým trendem pátrání všeho druhu vždy zaručí, aby se u tv obrazovky nepadlo a tu hodinku se zvesela detektivně konalo. To by v tom byl Bajgar aby alespoň jedna z epizod nezabrala. 6/10 ()

ForGump 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moc mě to mrzí, ale tentokrát mě Tomáš Baldýnský dost zklamal. Vymyslet něco tak nezajímavého se jen tak nevidí. Je to extrémně nepřesvědčivé v několika věcech - herci, scénář (i když, jak kdysi Baldachýn v Odvážných Palcích říkal, my nemůžeme vědět, jaký byl scénář, my jsme ho snad četli? 😁), vtípky, režie, atd. Ono je samo o sobě, alespoň pro mě, problematické už jen to zařazení do pátečního primetimu. Tam, kde se tak vyhřívaly tituly jako Doktor Martin, První republika, Strážmistr Topinka, nebo Četníci z Luhačovic. V těchto časech nebylo nikdy nic příliš zajímavého. Nikdy bych ale nečekal, že se do té nezajímavosti zařadí seriál TB, kterého jsem vždycky obdivoval za jeho neotřelé a mnohdy i cynické názory na jednotlivé filmy (rukopis byl vidět jak v Kosmu, tak Comebacku). Zde se ale asi jednalo o bohapustou objednávku, holt i to se může stát. 20% ()

Reklama

chrispe 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že obecně tyhle míchanice žánrů moc nefungují a musí být sakra dobře napsaný, aby z toho nebylo něco hodně špatnýho, nebo nudně průměrnýho. První díl mě zatím nepřesvědčil o tom, že tento seriál by mohl být výjimka. První díl to ale nemívá zrovna snadný, to víme že... tak se holt uvidí no. Postavy mi zatím moc nesedly, ale co není může být a scéna, kdy dítě najde náboj?... hele i když je to z části komedie, může to být přece i uvěřitelný ne? Ale vzhledem k názvu ho tam tvůrci nějak zakomponovat museli. 2,5* ()

dopitak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sváťa to docela utáhne. Sympatický Adamczyk, kočička Pidrmanka, ostatní se dají, dokonce i jindy na pěst Holub je tu dobrej. První díl solidně rozvinul zápletku, a hodně rychle jí ukončil (ještě 7 minut před koncem jsem netušil jestli případ bude přesahovat do další epizody nebo najde řešení). Líbila se mi postava Fraňka, tvůrci se slušně "pomstili" Maryškovi :-)) ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Hodně špatné. Vrah se dá odhadnout ve chvíli, kdy se objeví, a ty prachy nejspíš má hlídač v té své boudě (když ho podnikatel posílal pryč). Jinak to bylo celé až moc dlouhé na tak prostinký příběh, mimino po alespoň trochu vtipném úvodu zmizelo ze scény a jako by nebylo, těch vtípků k pousmání tam je jak šafránu, což je škoda, ale zase tady asi Tomáš Baldýnský neměl čtyřicet externích či interních vymýšlečů nápadů jako u Comebacku. Slušná kamera, ale nepohlídat si třeba takové věci, jako že chlap přijde do hospody a za pár minut povídání si s ostatními u stou k němu nepřijde servírka nebo hostinský? Jinak i z toho posedu nebo co to bylo by přes ty stromy asi neměl střelec tak hezký výhled, musel by být výš. Překvapivě nejlíp tady hraje (a vyslovuje) Radek Holub. Na druhou stranu, Pavla Beretová je hezká ženská, ale vídat ji ve dvou kriminálkách týdně je docela sousto a myslím, že si to v ČT mohli pohlídat. ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama