Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Otis se konečně dokáže uvolnit, a to často a impozantně, jenže tlak na výkon se stupňuje, ve škole řádí chlamydiová infekce a kamarádi se potýkají s novými problémy. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (124)

Bordoshut 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2. řada – 85 % už pro mě není takovou srdcovkou jako ta první. Je tomu tak z velké části proto, že hlavní dva charaktery ustupují lehce do pozadí a velká pozornost je věnována ostatním postavám. Už to prostě není jen o nich. Neříkám, že mě osudy jiných postav nebavily, byly koneckonců výborné, promyšlené a především uvěřitelné a ozdobené pečlivou dávkou britského humoru – ovšem z osobních neobjektivních prožitků musím říct, že si mě nezískaly tolik. Proto i 2. sérii hodnotím s mírným odstupem a paradoxně objektivněji. Je načase vyzdvihnout pozitiva: HERCI: *****/5; HUMOR: ****/5; HUDBA: *****/5. Jednoznačně tři nejsilnější články seriálu. Kdyby existovalo kritérium jako "rehabilitace týnejdžerské duše", tak bude mít ******/5. K negativům: KAUZALITA ODŮVODNĚNÍ: **/5 – v této disciplíně Sex Education lehce pokulhává, jednotlivé epizody jsou daleko více epizodické než v předchozí řadě, svůj podíl viny na tom nese i přebytek polo-hlavních postav. PROVÁZANOST: ***/5. Toť asi k mým nejzásadnějším problémům s 2. řadou. Snad na závěr se ještě hodí dodat: AKCE: ne. Jo, a Ola mi není vůbec sympatická! Co to kecám? Nejsem vůbec objektivní. ()

husokachna 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trošku mě mrzí, že seriál, který si tak nádherně a lehce v první sezóně pohrával s klišé, k závěru druhé sezóny do těch klišé trošku zabředl. Tomu se ale asi nejde vyhnout a seriál s neuzavřenou sérií asi musí vždy nutně směřovat k vybřednutí, rozpliznutí a rozředění kvality. Jen doufám, že třetí série nebude velký kvalitativní sešup a za všechny ty nablblý úsměvy na tváři a příjemný návraty do puberty zatím nechám pět hvězdiček. ()

Reklama

stepankoby1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všechny ty trojlístky s jasně zvadlým třetím lístkem, trapné situace vytočené do červena a hlavně naprosto vytáčející okopčení linky Rosse a Rachel pro Otise a Maeve mě především uprostřed série pěkně štvaly. Nemůžu ale popřít, že to jako pokračování působí naprosto přirozeně, zamýšleně a myšlenky si to rozhodně udržuje, ba dokonce je hezky rozvíjí. Potěšilo to jedno neodbočení k romanci na konci. Bohužel se teda vytratila spontánní kvalita, kterou se seriál snaží dohnat intenzitou, aka největší neduh pokračování. ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série byla o tom, o čem si většina lidí představí že to bylo už podle názvu. Ta druhá už trochu míň. Sice se hned na začátku prvního dílu můžeme koukat na zhruba dvou minutovou pasáž toho, jak Otis objevil svý nářadíčko (a taky jsem se u toho jakože fakt dost nasmál), ale zbytek série se již nese na trochu jiné vlně (která skoro do posledního dílu nezmění směr). Je to víc o postavách - o těch nových (a že jich teda je!). Příběhově hodně slušný (jakože dobrý - morálně asi tolik ne). Každá epizoda otevírá další příběhovou linii (která po pár dílech zase zanikne, takže to je přehledný). Kamera dobrá - jenom zvolené barvy mne trochu zneklidňují (tudíž fungují skvěle - jestli to teda byl záměr). A oceňuji herce, kteří jsou fantastický! Celá série byla skutečně trochu větší depka. Smíchu trochu ubylo (i když na pláč to teda není), za to však přišla nenávist a empatie k různým postavám. A ta beznaděj...!                A oceňuji plakát! Ten je teda výbornej!       No rozhodně to je sranda! A abych cioval svůj komentář na první sérii: ,,Těším se na Střední!'' ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rovnako funkčné ako prvá séria. Páči sa mi ako sa postavy vyvíjajú ale ako aj všetky dostávajú potrebný priestor narušiť naše divácke percepcie. Tých čo sme moc radi nemali, sme začali rozumieť a tým ktorým držíme palce nám umožňujú prežívať emócie nášho mládi v bezhraničnej sile a údernosti. Otis a Erik si prechádzajú druhou sériou , zmenami a romantickými eskapádami a ja im veľmi moc držím palce. Otvorenosť seriálu s akou sa zameriava na problémy mladých, na normálnosť aj na sexuálnu revolúciu mi príde v rámci žánru neprekonateľné. Niečo čo sa oplatí sledovať. Aj napriek sexuálnym témam to má totiž silný morálny a ľudský rozmer. 2. séria - 100% ()

Galerie (48)

Zajímavosti (20)

  • V epizodě je zmíněn Pablo Neruda (Ricardo Eliezer Neftalí Reyes y Basoalto), což byl chilský komunistický básník, politik, diplomat a nositel Nobelovy ceny za literaturu (1971). Kolem jeho pseudonymu se vedou teorie, že mu byl předlohou český spisovatel Jan Neruda, což sám Pablo ale nikdy nepřiznal. (Duoscop)
  • Anne-Marie Duff, ktorá hrá matku Maeve (Emma Mackey), je známa tým, že hrá Fionu Gallagher v seriáli Shameless (2004), kde hrá mladú dospelú z robotníckej triedy bez matky, rovnako ako Maeve. (Pat.Ko)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama