Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Prichádza k výbuchu reaktora. Pracovníci sa snažia zistiť, čo sa skutočne stalo. Na miesto prichádzajú záchranné zložky, ktoré sa snažia uhasiť výbuch. Ľudia z okolia sledujú požiar. Rádioaktívny spád sa blíži k prvému mestu. (Aktuality.sk)

Recenze (206)

Stauff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako dneska si pamatuju, že jsme tehdy, pár dní po havárii, museli povinně se školou do prvomájového průvodu. Přitom ten radioaktivní mrak šel přes celou Evropu. Tenkrát i hodně pršelo, takže jaká asi byla ta voda co padala? Bolševici tím manifestovali sami sobě, že je bezpečno a nic se neděje. Jen pak v létě rostly tříkilový hřiby, rodilo se o hodně víc postižených dětí, než kdy jindy. Svině rudý. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Craig Mazin ani Johan Renck nejsou rozhodně žádní břídilové. Neskutečně chytlavé zpracování, jakmile se na seriál člověk zadívá, tak horko těžko odvrací pozornost. Z některých scén mrazí, při jiných člověk nevěřícně kroutí hlavou nad tím, jak je možné, že to kluci nechali zajít tak daleko. Velké ocenění si zaslouží i bezchybná práce s atmosférou. Ať už se děje o nervy drásající dění v elektrárně bezprostředně po výbuchu, nebo o adrenalin nadzvedávající chování vlivných a hazard s lidskými životy, které byly postaveny významově pod zájmy státu. "Socialismus" jako vyšitý. Nebudu se zbytečně pokoušet hledat chyby tam, kde na první pohled žádné výrazné nejsou a rovnou napálím plný počet. Velice příjemná dávka radiace. ()

Reklama

Kinofil 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

|| TV-MA || HBO || "You didn't see graphite! YOU DIDN'T!" Jak nejlépe vtáhnou diváka do děje než skočit rovnou do akce. Hasiči vyráží k hořící jaderné elektrárně, aniž by tušili, co za sebevražednou misi je čeká. Zaměstnanci elektrárny bloudí zničenými, a hlavně zamořenými chodbami, aniž by tušili, co za peklo způsobili. A když mluvím o peklu, mám na mysli skutečnou bránu do pekla, kterou sovětská ruka otevřela v bloku č. 4. Každý pohled do této díry je pak neskutečně fyzicky nepříjemný, ale zároveň vzrušující. Efekty jsou na nadstandardní úrovni, včetně hudby, režie a herců, což platí i o zbývajících dílech. A ani zdaleka nevadí, že se 1. epizoda hlavní postavám téměř nevěnuje. Tím hlavním je tu totiž stále Černobyl. Ze závěrečného proslovu sovětských vůdců jaderného průmysl neskutečně mrazí i dnes. Stejně jako z popírání či upravování reality, jak se jim hodilo (měření radiace) a také posílání svý podřízených na smrt. Zkrátka hotová válka proti lidskosti. Datum 26. dubna, 1986, 1h 23min 45sec si zapamatuju navždy. 100%. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uvidíme, ako sa to bude vyvíjať ďalej, ale zatiaľ je spracovanie takmer formou dokumentu trochu na škodu, chýba trochu lepšie vykreslenie jednotlivých postáv a ich úlohy počas katastrofy. Množstvo dokumentov, ktoré som o havárii videl bolo rovnako pútavých a tak uvidíme či tvorcovia ponúknu aj sondy do života jednotlivých postáv. Úvod však nemal chybu a všetko, čo sa pokazí treba hodiť na nočnú zmenu. ()

krysik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím dobré, uvidíme jak dál. Chybí mi ruština, ale chápu... Doufejme, že v dalších dílech uvidíme rekonstrukci řetězce chyb, který obsluha udělala a osvětlení pochodů v reaktoru, které pak následovaly. Pokud by to pokračovalo po politické lince, bylo by to pro mě málo. I když politika v případě Černobylu sehrála obrovskou roli. Těším se na další díl. PS. Zářivky na velíně byly jiné a ovládací panely také... 😉 ()

Galerie (58)

Zajímavosti (4)

  • V jednom zábere si môžeme všimnúť les pri elektrárni, ktorý sa zdá byť červený. Jedná sa o tzv. Červený les z borovíc, ktorý je dlhý 10 kilometrov. Stromy boli tmavo červené počas toho, ako hynuli na následky ožiarenia. (chesterko)
  • Podle šéfky českého Úřadu pro jadernou bezpečnost by se radiační popáleniny hasiče při doteku s grafitem projevily za několik desítek hodin nebo dokonce dnů. (Malda26)
  • Název epizody odkazuje na čas, kdy došlo k výbuchu. (Duoscop)

Reklama

Reklama