Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Prichádza k výbuchu reaktora. Pracovníci sa snažia zistiť, čo sa skutočne stalo. Na miesto prichádzajú záchranné zložky, ktoré sa snažia uhasiť výbuch. Ľudia z okolia sledujú požiar. Rádioaktívny spád sa blíži k prvému mestu. (Aktuality.sk)

Recenze (206)

waits 

všechny recenze uživatele

Polodokumentární styl o politice/historii cílí přesně na centra mých filmových zájmů, Černobyl jsem tedy ocenil od první minuty. Velmi strohý, odtažitý styl, precizně vykreslená tíživá atmosféra tehdejšího SSSR a strach a bolest zúčastněných odpovídající vážnosti situace. Velmi dobrý nástup do miniserie. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zbytečných šest minut na začátku, raději nás měli autoři stručně seznámit s postavami. Když už si to hraje na autenticitu, měli to předabovat do ruštiny. Takhle to vůbec nesedí. Avšak co se týče technické stránky nemám námitek. Zde je zpracování velmi dobré. Bohužel si nedávali pozor na čísla, odborník Valerij Legasov tam do telefonu říká /47/, že 3,6 rentgenu za hodinu je hodně, což je pitomost. I když jde o tzv. dávkový příkon, není to nebezpečné. Ovšem také to mohlo být špatně přeloženo z originálu. Mluvím o českých titulcích. Do druhého dílu jdu určitě. Ovšem s českým dabingem, protože poslouchat Rusy mluvit anglicky je děs. ()

Reklama

korect 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi dobré. Tak hutnou a těžkou atmosféru jsem neviděl ve filmu či seriálu už hodně dlouho. Seriál vyráží dech perfektní výpravou, angličtina překvapivě nebije do uší a naturalismus některých scén smysluplně podtrhuje vážnost námětu. Není zcela jasné, jakým směrem bude seriál směřovat, zda bude více oslavovat lidskou vytrvalost a statečnost, nebo varovat před zbabělostí a mocichtivostí. Přeci jen ve spojitosti s touto událostí postrádám v úvodním díle větší rozebrání příčiny (série velmi špatných rozhodnutí), ale pevně věřím, že se ho dočkám v příštích dílech. ()

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

”What is the cost of lies? It's not that we'll mistake them for the truth. The real danger is that if we hear enough lies, then we no longer recognize the truth at all. What can we do then? What else is left to abandon even the hope of truth and content ourselves instead with stories? In these stories, it doesn't matter who the heroes are. All we want to know is: "Who is to blame?"” ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vnímať na vlastné oči dopad jadrovej katastrofy na obyčajný ľud, pracovníkov ohrozených obrovským množstvom radiácie a zákulisné hry vedenia, je skutočne napínavým pohľadom do minulosti. Chernobyl od HBO má výnimočný potenciál a pokiaľ sa mu podarí udržať kvalitu, ktorú sme mohli vidieť v prvej časti, určite budeme môcť na konci seriálu hovoriť o divácky mimoriadne úspešnom seriáli. Zatiaľ 9/10 ()

Galerie (58)

Zajímavosti (4)

  • Podle šéfky českého Úřadu pro jadernou bezpečnost by se radiační popáleniny hasiče při doteku s grafitem projevily za několik desítek hodin nebo dokonce dnů. (Malda26)
  • V jednom zábere si môžeme všimnúť les pri elektrárni, ktorý sa zdá byť červený. Jedná sa o tzv. Červený les z borovíc, ktorý je dlhý 10 kilometrov. Stromy boli tmavo červené počas toho, ako hynuli na následky ožiarenia. (chesterko)
  • Název epizody odkazuje na čas, kdy došlo k výbuchu. (Duoscop)

Reklama

Reklama