Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Prichádza k výbuchu reaktora. Pracovníci sa snažia zistiť, čo sa skutočne stalo. Na miesto prichádzajú záchranné zložky, ktoré sa snažia uhasiť výbuch. Ľudia z okolia sledujú požiar. Rádioaktívny spád sa blíži k prvému mestu. (Aktuality.sk)

Recenze (206)

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud jste se těšili na věrnou rekonstrukci událostí, které jsou stále z velké části utajované, nebo dnes už nezjistitelné, nebudete zklamaní. Příběh, prohnaný přes scénář Craig Mazina (který zatím ničim ze své tvorby nezaujal), totiž čerpá z mnoha věrohodných zdrojů. Proto se mu povedlo načrtnout silné drama, je zpracováno tak autenticky, až člověka mrazí. Podobně jako v případě Kursku, i tady člověk kroutí hlavou, kolik škody nadělá tupost, alibismus a nekompetence lidí, jejichž mozky vymývala napůl vodka a napůl socialistická ideologie. A jako vždy to odskáčou obyčejní lidé. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Děsivé. Krásné, ale děsivé. O to děsivější, že vy z pohodlí sedačky ani ne metr od vaší 49-palcové televize víte přesně, co se právě děje, a co to v širším důsledku pro všechny znamená, jenže drtivá většina postav nemá páru, nebo jsou vyloženě obelhávány. Ve výsledku je to jako sledovat vraha ve filmu, kterak se plíží do ložnice nic netušící manželky hlavního hrdiny. Jsme zhruba v polovině, takže existuje klidně šance, že skutečně zemře. Napětí stoupá, manželka dál klidně spí. Hlavní hrdina se bezmocně žene napříč městem, aby vraha zastavil. Snaží se manželce volat, ta má ale mobil vypnutý. No a pak... na tom vlastně nezáleží, co se stane pak. Důležité je totiž to napětí, která ve vás scéna vyvolala. Obyčejně trvá 5 minut. V úvodu tohohle seriálu trvá celou hodinu. A to je strašně těžký vytvořit, takže už jen kvůli tomu mám pocit, že se na nás řítí mimořádné dílo. Krásné. Ale děsivé. 10/10 ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Craig Mazin ani Johan Renck nejsou rozhodně žádní břídilové. Neskutečně chytlavé zpracování, jakmile se na seriál člověk zadívá, tak horko těžko odvrací pozornost. Z některých scén mrazí, při jiných člověk nevěřícně kroutí hlavou nad tím, jak je možné, že to kluci nechali zajít tak daleko. Velké ocenění si zaslouží i bezchybná práce s atmosférou. Ať už se děje o nervy drásající dění v elektrárně bezprostředně po výbuchu, nebo o adrenalin nadzvedávající chování vlivných a hazard s lidskými životy, které byly postaveny významově pod zájmy státu. "Socialismus" jako vyšitý. Nebudu se zbytečně pokoušet hledat chyby tam, kde na první pohled žádné výrazné nejsou a rovnou napálím plný počet. Velice příjemná dávka radiace. ()

Ace.A.T.L. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já jako malej kluk zažil, co to bylo, když jsme měli zakázáno otevírat okna, kvůli Černobylu a nesměli jsme si chodit hrát ven. Tak moc jsem chtěl o týhle katastrofě vědět co nejvíc a tohle mě opravdu nadchlo. Ne to, co se tam stalo, ale ta syrovost a realičnost, jakou to je podaný a zpracovaný. Doufám, že další díly nepoklesnou a budeme se dozvídat jen víc a víc podrobností. Zatím klobouk dolu ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Impozantní úvodní vtáhnutí do děje. Jen málokdy se odehrává představení, ve kterém je nosná linka příběhu a hlavní událost výraznější, než klíčové postavy a jejich příběhy, avšak tady tomu tak je. První epizoda elektrárnu Chernobyl stylizuje do role pomyslného monstra, které je asi tak 10x hrůzostrašnější, než 5 záporáků Marvelu dohromady. Zatím hyper-realistický, syrovy dokument, který se drží precizně historických reálií a dělá filmové médium přesně v over-the-top momentech, kde je to nejvíc potřeba. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (4)

  • V jednom zábere si môžeme všimnúť les pri elektrárni, ktorý sa zdá byť červený. Jedná sa o tzv. Červený les z borovíc, ktorý je dlhý 10 kilometrov. Stromy boli tmavo červené počas toho, ako hynuli na následky ožiarenia. (chesterko)
  • Název epizody odkazuje na čas, kdy došlo k výbuchu. (Duoscop)
  • Podle šéfky českého Úřadu pro jadernou bezpečnost by se radiační popáleniny hasiče při doteku s grafitem projevily za několik desítek hodin nebo dokonce dnů. (Malda26)

Reklama

Reklama