Reklama

Reklama

Krotitelé duchů: Odkaz

  • USA Ghostbusters: Afterlife (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Režisér Jason Reitman a producent Ivan Reitman uvádějí další kapitolu z původního příběhu Krotitelů duchů. Ve filmu Krotitelé duchů: Odkaz se přestěhuje svobodná matka se svými dvěma dětmi na maloměsto, kde společně objeví svoje spojení s původními krotiteli duchů a tajemný odkaz, který po sobě zanechal jejich dědeček. (Falcon)

Videa (7)

Trailer 5

Recenze (524)

Toren 

všechny recenze uživatele

7,5/10. Nečekal bych, že to povím... ale vedle jedničky rozhodně nejlepší přídavek do celé značky. Nejnovější Krotitelé vkusně balancují mezi tajuplnou teen scifárnou alá Stranger Things ale souběžně nezapomínají na své kořeny a plní fanouškovské sny a přání. Nostalgie je tu tak akorát a finále díky tomu funguje extrémně emocionálně - přiznám se, že nejsem až tak velký fanda franšízy ale finiš mě tedy sejmul brutálně. Celkově však projekt působí hrozně sympaticky, neb tlačí do popředí sympatické postavy, super nápady, vhodné gagy a atmosféru starších dobrodružných bijáků. Navíc tu máme opět neselhávajícího Paula Rudda, který si roli náležitě užívá. Kolem a kolem - moc pěkný přírůstek do série, u kterého jen doufám, že pokud se někdy bude navazovat... tak s velkou rozvahou. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

7/10. Prekliata nostalgia. Ten set-up a postupné dávkovanie trademarkov sú fantastické. Každá jedna nová postava je sympatická a má svoju hĺbku. Atmosféra malomesta v púšti je magická. A vôbec nevadí, že starí známi prídu až tak neskoro - majú presne taký priestor, aký sa tu hodí. Ale Jason Reitman to zabil tou lacnou nostalgiou, kedy je tretie dejstvo, čo sa týka príbehu i väčšiny zvratov, čistou kópiou jednotky. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hodilo by se napsat "Nové postavy ve staré zápletce" a tím mít vlastně splněno. Noví krotitelé duchů nemají humor, mají sympatické postavy (hlavně Podcast je skvěle obsazen), jenže nemají podobně jako třeba Strange Things to něco navíc. To správné koření z 80. let. Tu tajnou ingredienci, kterou se snaží dneska hodně tvůrců najít, ale prakticky nikomu se to nedaří, protože stejně si nakonec člověk raději pustí film na kterém vyrůstal, než by zkoušel něco nového, k čemu si ten vztah už nemusí najít. 4. hvězdičku filmu přihazuju za potitulkové scény, ve kterých se dostaví i jedno příjemné překvapení. Film zcela určitě poslouží fanouškům k tomu, aby si tam klidně okamžitě vrazili originál z roku 1984. 70% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Něco takového se málokdy povede. Vzít 80kovou klasiku, a ještě na ni dobře navázat. Posouváme se o 30 let dopředu a do úplně jiné lokace. Děj se odehrává v zapadlém městečku v Oklahomě, kde se dějí divné věci. Po smrti jednoho z původních krotitelů se jeho rodina vydává převzít dědictví. To ale vůbec netuší, co na ně čeká. Země je opět v ohrožení a musí nastoupit nová generace krotitelů. Samozřejmě je tu hromada odkazů na staré díly, a to i v podobě herců. To mi vlastně trochu vadilo, že děj dost vykrádá první díl. Jinak to ale funguje docela dobře, a hlavně v kině si to skvěle užijete. Uvidíme, jestli se od této party dočkáme i dalšího dílu. Humor tu taky nechybí. "Líbí se mi tvůj styl." ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Pohodová oddechovka, která hlavně vzbudí chuť pustit si předchozí dva díly. Všechny postavy jsou strašně fajn, smypatické a dobře zahrané. Hlavní hrdinka s tváří Mckenny Grace je přímo boží. Skvěle vystihnutí nerdovského outsiderství s malým parťákem Loganem Kimem táhne Krotiltele neuvěřitelným způsobem. Raitman vsadil na atmosféru ala Stranger Things a dobře udělal, protože jsou - přiznejme si to - skoro o tom samém.  Do toho tu přihodí auto nebo nějaký duchařský bazmek z původních krotitelů. Závěr je sice spíš velká cameo show/rozlučka (která určitě potěší fandy série), než plnohodnotný závěr. Malinko to sráží tu snahu o jiné pojetí, ale rozumím, že kdyby to nepřišlo všechny by zklamali. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (25)

  • Skutečné jméno Podcasta (Logan Kim) není ve filmu nikdy zmíněno. (Puxina)
  • Severoamerické tržby byly 129,4 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 204,3 mil. (NIRO)
  • První film ze série Krotitelů duchů (1984, 1989, 2016, 2021), který se odehrává někde jinde, než v New Yorku. (ČSFD)

Související novinky

Jason Reitman se vydá do New Yorku 70. let

Jason Reitman se vydá do New Yorku 70. let

03.05.2023

Na čtyři Ceny Akademie nominovaný režisér, producent a scenárista Jason Reitman (Lítám v tom, Juno) nám před dvěma lety přinesl dlouho očekávané pokračování Krotitelů duchů, série, jejíž otěže… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

06.12.2022

Snímek Krotitelé duchů: Odkaz z loňského roku slavil u fanoušků série úspěch. Režisérovi Jasonu Reitmanovi se v něm podařilo představit nové postavy a navodit silnou dávku nostalgie k originálu. S… (více)

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

29.04.2022

Tento týden probíhá ve Spojených státech akce zvaná CinemaCon, na níž jednotlivá studia prezentují novinářům a všelijakým insiderům své nadcházející snímky. Jen za posledních pár dní jsme se tak… (více)

Reklama

Reklama