Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sibiřský husky Togo je hlavním hrdinou příběhu z roku 1925 o záchraně aljašského města Nome od epidemie záškrtu. Pro sérum běželo štafetu 19 týmů průměrně 50 km, ale musher Leonhard Seppala (Willem Dafoe) s Togem, který táhnul spřežení, 425 km. V roce 2011 jmenoval Time Magazine Toga nejstatečnějším zvířetem všech dob. (Earl)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

italka63 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek, ve kterém jsem se opravdu těšila na Willema Dafoeho, jsem tajně odstrkovala za jiné, protože jsem tušila, že na jeho konci budu vytahovat kapesník, takže k tomu došlo a mně nezbývá, než smeknout, hluboko, až tváří do sněhu. Kdo zažil odchod psa, ví.Skvělý Willem se svým úsměvem, ač sporadickým, a bez rozpaků plný počet hvězd. ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, zda byl film, na rozdíl od proběhlé skutečnosti, něčím zajímavým nad ostatní podobné snímky, a nevím. Ale na rozdíl od jiných podobných bavil, obsahoval napětí, dokázal si s divákem vytvořit pouto (jsem pejskař) a měl skvělý námět lidského i psího hrdinství, byť se příběh zdá neuvěřitelný. Ale skutečně se stal. A to je na něm to nejcennější. Takže i když z řady zvířecích dobrodrůž možná filmově nevybočuje, jeho síla, že se nejedná o fikci, ve vás zanechá minimálně tunu obdivu, čeho jsme schopni za pomoci 'nejlepšího přítele' při vzájemné důvěře dosáhnout. GO Togo! ()

Reklama

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Parádní příběh, kterej má ovšem pár zásadních chujovin. Asi nejvíc se mi na filmu líbil retrospektivní příběh mladýho Toga, to sem se párkrát fakt zasmál a i dojal. Docela sem fandil i současnýmu příběhu. Do tý doby, než týpek najel na moře z ledových ker. Jo, cesta tam ještě docela dobrý, i když bylo extrémně moc vidět, že je to nekvalitní práce trikařů. No, ale cesta zpátky po ropzraskaným moři, to už sem si říkal, že je rejža snad na houbách. Chybělo mi tam víc vyjatých a dojemných okamžiků. Ale celkově sem, hlavně díky štěněti TOGO spokojenej. Haf. :o) ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Disney si odo mňa v roku 2019 užili obrovskú dávku kritiky a bohužiaľ aj veľmi zaslúženej. A začínal som mať pocit, že sa úplne stratili a neprinesú ani jeden film, ktorý by ma nejako výrazne oslovil s výnimkou "Avengers: Endgame". Čo sa ostatného týka, tak mali tam veci, ktoré sa mi páčili, no neohromili a potom boli filmy, ktoré vyslovene sklamali. O to väčšie prekvapenie je pre mňa, že "Togo" hodnotím ako skutočne silný Disney film roku 2019, ktorý absolútne ušiel môjmu radaru a mrzí ma to. Pretože skutočne som mal pocit, že tu investovali zo svojej kreativity absolútne maximum. V prvom rade jtu Willem Dafoe. Opäť v zaujímavej role, ktorú som mu uveril všetkými desiatimi. Rozpráva to zaujímavý príbeh, ktorý som chcel vidieť do konca a okrem toho ten pes, ktorý hrá Toga je vynikajúci. Páčia sa mi aj časti v minulosti ako bojuje o svoje miesto, ako kreatívne dokáže utekať, a ako prejavuje svoje líderské schopnosti. Sú to vtipné momentky, ktoré ma skutočne pobavili. No potom keď prejdeme do tých dramatickejších časti, tak tie sú rovnako skvelé a intenzívne. Napriek tomu, že niektoré efekty nie sú úplne najlepšie. No to je skutočne maličkosť oproti kvalitám, ktoré film má. Skvelá atmosféra, výborné herecké výkony a všetko pôsobí maximálne úprimne. Okrem toho nepotrebujeme ani nijakým spôsobom počuť myšlienky Toga, aby sme vedeli čo sa v ňom odohráva a o čo mu ide. Stačia nám jeho reakcie, činy a pohľad do očí. A neviem ako to urobili. Každopádne v mojich očiach ide o skvelý film, ktorý odporúčam všetkým fanúšikom Disney aj psov. Čeknite si to. Hodnotenie: A ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Rozprávka podľa skutočnosti, ktorú treba miestami vnímať s absolútnym nadhľadom. Dramatizácia určitých okamihov ďaleko prekračuje moje vnímanie tolerancie, no tak či onak, aj ja prispejem “štvrtou do batohu”, lebo ako celok, tento snímok pôsobí veľmi pekným, dobrým dojmom, ktorému sa dá odpustiť kadečo - bez toho, aby človek poukazoval na jeho nedostatky. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Ve filmu je Togo jako štěně nemocný, tak se i stalo ve skutečném příběhu. Stejně tak filmová scéna, kdy Togo proskočí oknem a běží několik kilometrů domů. (ARI50)
  • V roce 2011 zvolil Time Magazine Toga „Nejhrdinnějším zvířetem všech dob“. (TheSpearCZ)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno