Reklama

Reklama

Prací automat

  • USA The Laundromat (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Vdova (Meryl Streep) prošetřuje pojistný podvod a odhaluje, jak dva právníci z Panamy zneužívají světový finanční systém. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (108)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Sázka na nejistotu je úplně jiná liga, i když vlastně pojednává o velmi podobných věcech. Tohle je spíš taškařice, což ovšem také není ke škodě. Pěkně to utíká, i přes množství postav se v tom člověk neztrácí, chápe ty zmrdské machinace a kroutí hlavou nad vším svinstvem, co ho jenom ve světě je. 70% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Čo to sakra bolo? Asi nejaký pokus o čiernohumornú satiru na tému financií a poistných podvodov rôznych spoločností, ktorých pôvodu sa nedopátrate. Lenže to vôbec nemá nejaký funkčný príbeh. Neustále tam len do kamery kecajú nejaké postavy a pointou je, že tí hore vyjebávajú s tými dole. Čiže nič čo by sme všetci nevedeli. Jeden bod dávam za hviezdne herecké obsadenie, ale väčšina buď nemá čo hrať alebo sa divne pitvorí ako Gary Oldman. Výsledkom je ďalší nepodarok z Netflixu. 1/10. ()

Reklama

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Humorné a zároveň smutné vyprávění jak lidé vytvořili neuvěřitelně složité finanční transakce a fiktivní firmy v daňových rájích jen proto, aby ošidili stát na daních a měli se dobře. No a když se pak obyčejný člověk chce domoci svých peněz zjišťuje, že firma, která má zaplatit neexistuje. Osobně jsem se na to díval jen kvůli Meryl, ale moc se mi to nelíbilo. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Barevná, zábavná a pro pochopení všemi diváky jednoduše na fiktivních příkladech střihnuta exkurze po firemních strukturách v daňových rájích. A co to přesně byly ty “Panama Papers”. S množstvím vysvětlujících monologů na kameru, které jednotlivé “historky” propojují. Žádný vyšší cíl než vysvětlit a pobavit to nemá, divákovi znalému věci tak zůstává pouze potěšení z hereckých kreací báječného castingu. I když v lehce přepálené karikaturické podobě. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Síce ďaleko doslovnejšie než Scorseseho Vlk či Big Short alebo neprávom pozabudnutý skvost Margin Call, zároveň ale vo svojej výpovedi rovnako tak dôslednejšie. Pretože tentokrát to nie je iba "o nás všetkých", ale aj o nevyhnutnosti stávajúceho systému (a nevyhnutných dierach v ňom). Strašnejší (a nevyhnutnejší) je už asi len vesmír...? ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Obsazení Meryl Streep do jedné z hlavních rolí bylo důležitým faktorem pro celkové financování filmu. (jezurka42)

Související novinky

Český snímek Nabarvené ptáče jede do Benátek

Český snímek Nabarvené ptáče jede do Benátek

25.07.2019

Nový snímek Nabarvené ptáče režiséra Václava Marhoula (Tobruk, Mazaný Filip) bude mít světovou premiéru na filmovém festivalu v Benátkách, kde byl zařazen do hlavní soutěže. Film s mezinárodním… (více)

Reklama

Reklama