Reklama

Reklama

Prací automat

  • USA The Laundromat (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Vdova (Meryl Streep) prošetřuje pojistný podvod a odhaluje, jak dva právníci z Panamy zneužívají světový finanční systém. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (109)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Toto je celkom taký film, že nie každý si ho pôjde. A Soderbergh opäť sekol do takej témičky, ktorá by ho mohla stáť jeho kariéru. Ale podstatu daňových optimalizácií vystihol presne a podal ju ľuďom svojsky. Prostredníctvom vyprávačov, scénok, tak, aby to divák poňal. A keď si po dopozeraní chcete založiť offshorovú spoločnosť, tak viete ako na to. 4 z 5 ()

TORTERAjirka 

všechny recenze uživatele

Spíše než zajímavé dílo se jedná o kolekci relativně náhodných scének, které sice propojuje velké téma přání špinavých peněz a Panama papers, nicméně pokud není člověk věci znalý, tak mu to nic moc nedá. Za mě velké zklamání. Navíc má film problém vybrat si zda je karikaturou nebo seriózním vysvětlujícím filmem. Mícháním dobrého dojmu nedosahuje a to i přes výborný casting. ()

Reklama

venca163 

všechny recenze uživatele

Nejvíc mi na tom vadily ty rádoby cool promluvy k divákovi, kde se jen snažili tak nějak strašně povrchně vlkovsky vysvětlit "hale, tohle je podvod...huuu...big money...huuu...nějakej bad guy se na váš úkor nahrabal, to je asi tak všechno, co potřebujete vědět...". Já bych chtěl jít mnohem hloubš. (65%) ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Zajímavé téma, spousta skvělých herců, ale ve výsledku by mě stejně nejvíc zajímalo, kde se na začátku filmu na jezeře vzala ta vlna. Prací automat má sice závažné a naléhavé téma a autoři si se vším jistě dali spoustu práce, ale požadovaný efekt film rozhodně mít nebude. Spletenec osudů nedrží vůbec pohromadě. U černošské pasáže jsem film tak nějak přestal vnímat a hodně rychle u mě zapadne. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Sázka na nejistotu je úplně jiná liga, i když vlastně pojednává o velmi podobných věcech. Tohle je spíš taškařice, což ovšem také není ke škodě. Pěkně to utíká, i přes množství postav se v tom člověk neztrácí, chápe ty zmrdské machinace a kroutí hlavou nad vším svinstvem, co ho jenom ve světě je. 70% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Obsazení Meryl Streep do jedné z hlavních rolí bylo důležitým faktorem pro celkové financování filmu. (jezurka42)
  • Scenárista Scott Z. Burns vedl několik rozhovorů s Jurgenem Mossackem a Ramonem Fonsecou, zakladateli společnosti Mossack Fonseca a zároveň s dvěma z nejvýznamnějších postav v kauze tzv. „Panamských dokumentů“. (jezurka42)

Související novinky

Český snímek Nabarvené ptáče jede do Benátek

Český snímek Nabarvené ptáče jede do Benátek

25.07.2019

Nový snímek Nabarvené ptáče režiséra Václava Marhoula (Tobruk, Mazaný Filip) bude mít světovou premiéru na filmovém festivalu v Benátkách, kde byl zařazen do hlavní soutěže. Film s mezinárodním… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno