Reklama

Reklama

Nosferatu

(seriál)
  • Česko NOS4A2 (neoficiální název) (více)
Trailer 2
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní
USA, (2019–2020), 15 h 27 min (Minutáž: 45–56 min)

Tvůrci:

Jami O'Brien

Předloha:

Joe Hill (kniha)

Hrají:

Ashleigh Cummings, Zachary Quinto, Ólafur Darri Ólafsson, Jahkara Smith, Ebon Moss-Bachrach, Virginia Kull, Darby Camp, Rarmian Newton, Dalton Harrod (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Dílo vzniklé podle stejnojmenného bestselleru Joe Hilla z roku 2013 (NOS4A2) sleduje Vic McQueen, talentovanou mladou ženu, kterou hraje Ashleigh Cummings (The Goldfinch), a která v sobě objevuje nadpřirozenou schopnost nacházet ztracené věci. V důsledku této své zvláštní schopnosti zkříží cestu nesmrtelnému ďábelskému padouchovi Charliemu Manxovi, jehož ztělesňuje herec nominovaný na cenu Emmy®, Zachary Quinto (Star Trek, American Horror Story). Manx je nadpřirozený ničema, který se přiživuje na duších dětí a to, co z nich zbude, přenese do Vánoční země – do zvráceného výplodu Manxovy fantazie, kde jsou každý den Vánoce a nebýt šťastný je protizákonné. Vic se snaží zmařit Manxovy plány a zachránit jeho oběti – aniž by přišla o rozum nebo se sama stala jeho další kořistí. (AMC Czech)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (30)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Komentář obsahuje spoilery. Může mi někdo vysvětlit, proč ty předlohy nedodržují?!? Nejprve u Kinga a teď už i u Kinga Juniora. Příklad: 1. polovina 1. řady seriálu "Mr. Mercedes" byla asi tím nejlepším zfilmováním Stephena Kinga, jaké jsem prozatím viděla. Proč? Držela se předlohy. Pak začali vymýšlet hovadiny, měnit věk a motivy postav, vymýšlet nové zápletky a výsledkem byl pomalu adept na odpad!. Podobně je na tom bohužel i Hillova "Vánoční říše". Ne vše mi vyloženě vadí, některé změny mě i potěšily (více prostoru pro Maggie, romantický vztah s Tabithou, vymyšlené postavy servírky na bruslích a Muže s hodinami...), většinou jsem ale hlasitě mlaskala. Proč má Manx jen jednu dceru namísto dvou? Proč nemá Uličnice kamarádku, ale kamaráda? Proč mění Millie strany? (...) A přichází těžší kalibr. Proč je Uličnice od začátku dospělá?!? (Co by téměř vysokoškolačka asi tak dělala ve Vánoční říši?) Proč otěhotní s jakýmsi Craigem, když v seriálu ponechali postavu Lou Carmodyho?!? Proč odpravují postavy jiným způsobem než v knize, popřípadě proč je neodpravují?!? Proč nemají problém ukázat děti vraždící tuláka, ale masakr na pumpě vynechají?!? Proč dělají z Manxe ve 2. řadě Terminátora?!? Proč agenti FBI ani neodeberou vzorky krve z místa činu?!? Proč to musí mít oproti předloze takový happy-end?!? "NOS4A2" je opravdu jen "Based upon the book by Joe Hill", a i když mě na jednu stranu mrzí, že byl po 2. řadě zrušen, je to nejspíš dobře, protože dalšího "Pana Mercedesa" už bych asi nezvládla... S01: 3*. Pomalejší / nudnější rozjezd, zbytek série jsem si ale docela užila. S02: 2*. Roztahané, pozměněné, nelogické. Ale Zachary Quinto byl skvělý Manx. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Seriál jsem začal sledovat prakticky hned poté, co jsem zaklapl knížku a i když obyčejně prskám, když se adaptace nedrží předlohy, tady mi to nevadilo. Naopak jsem to uvítal. Potěšila mě i skutečnost, že řada aspektů obsažených v knize přesně odpovídala mým představám. Za všechny bych zmínil Zkratku či vylíčení unesených dětí. Třešničkou na dortu byl Zachary Quinto dokonalý ve všech podobách. Problém jsem neměl s ani ostatními herci, ať už s výbornou Ashleigh Cummings, nebo s neméně dobrým Ólafssonem. Jako mínus vidím místy příliš vláčné tempo, na můj vkus se tu až moc často řešily rodinné problémy a asi nejvíc jsem postrádal určitou temnotu, kterou Hill dokázal vtisknout knize. Nicméně i tak se jedná o docela milé překvapení a na další řadu se rád podívám. 70% ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Pre teenagerku Victoriu McQueen (Ashleigh Cummings) je najoblúbenejšou činnosťou brázdenie lesov v okolí jej bydliska na motorke. Počas jednej z týchto jázd zisťuje, že má nadprirodzené schopnosti, ktoré jej pomôžu nájsť veci, ktoré sa stratili. Keď zmizne miestne dievčatko, ktoré dobre pozná, a záchranné zložky sú bezradné, uvedomí si, že jej schopnosti jej môžu pomôcť dieťa zachrániť. To ale ešte netuší, že sa bude musieť postaviť zvrátenému chlapovi s menom Charlie Manx (Zachary Quinto). - Bravúrny námet, katastrofálne spracovanie. Takto by som popísal tento seriál. Zo začiatku ma dej velmi chytil, ale už po pár epizódach sa hororové prvky vytratili a riešili sa tu skôr tradičné teenage veci, ktoré normálne v hororoch oblubujem, ale tu sú tak nesympatické postavy, že ma to vôbec nezaujalo. To sa ale nedá povedať o Zacharym Quintovi, pretože ten hrá fenomenálne a oproti ostatnému hereckému obsadeniu je úplne inde. V závere to prekvapivo dosť ožilo a tvorcovia celkom slušne nabudili na druhú sériu, ale ešte si velmi dobre rozmyslím, či sa jej oplatí venovať čas. + herec z American Horror Story + herečka z Hounds of Love + herečka z Dead of Summer ()

Wade 

všechny recenze uživatele

Po 3 dílech prozatím končím. proč? Vůbec mě to nechytlo a hlavní postava by si zasloužila ránu lopatou jak moc je blbá a otravná. Ani další postavy mě teda moc nenadchly. Co se týče příběhu ten mě také nezaujal a je mi jedno o co vůbec jde a jak to dopadne. Těšil jsem se na zajímavý hororový seriál a to jsem ani zdaleka nedostal. Velké zklamání. 20% ---- 2/10 IMDb ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

koukatelná záležitost,ve které je vidět,že se Joe Hill docela potatil a celou sérií se táhne ona nezaměnitelná a zvláštní Kingovská poetika.Škoda,že dobré momenty sráží mnohdy až moc laciné vzezření a nudné pasáže.Osobně bych uvítal víc informací o Manxovi a Vánoční říši.Quinto je jako Charlie Manx solidní,ale bohužel je sám a třeba hlavní hrdinka mi k srdci zrovna nepřirostla...60% edit : druhá série je bohužel o dost slabší.Trpí stále stejnými neduhy jako ta první,což by možná až tolik nevadilo,pokud by se podařilo udržet atmosféru a to se nepovedlo.Victoria je pořád stejně otravná a teď má navíc i podobně otravné dítě,Manx už není až takový démon a celá série se svým způsobem motá v kruhu a i když se snaží o napětí,v určitých momentech mi bylo celkem jedno co se stane.Třetí řadu už si budu hodně rozmýšlet...pokud bude...50% ()

Galerie (486)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se ve městě Providence (Rhode Island, USA). (BMW12)
  • Knižní předloha se odehrává v 80. a 90. letech 20. století, ale seriál je zasazen do roku 2019. (Hannibal92)
  • V knižní předloze je hlavní hrdince Vic (Ashleigh Cummings) teprve 8 let. V seriálu je již od začátku příběhu dospělá. (Hannibal92)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno