Reklama

Reklama

Morbius

  • USA Morbius (více)
Trailer 4

Na stříbrné plátno přichází jeden z nejpodmanivějších a nerozporuplnějších hrdinů filmového světa značky Marvel, jehož představitelem je Oscarem oceněný Jared Leto, který se ve snímku mění v charismatického antihrdinu Michaela Morbiuse. Doktor Morbius trpí vzácnou a smrtelnou krevní chorobou. S úmyslem zachránit druhé, kterým hrozí stejný osud, se Michael rozhodne k zoufale riskantnímu činu. Zdánlivý úspěch přinese lék, který je však dost možná nebezpečnější než sama smrtelná choroba, neboť promění léčitele v lovce. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (450)

castor 

všechny recenze uživatele

Nakonec lepší, než jsem čekal. Jared Leto coby nadaný doktor medicíny, trpící vzácnou chorobou krve, konečně udělá poslední krok s vlastním experimentálním přípravkem využívajícím netopýří DNA. Jeden „problém“ tím vyřeší, další ovšem probudí. Navíc je tu ještě stejně zdravotně podlomený kamarád z dětství (šmejdové Mattu Smithovi jdou), který je na rozdíl od hodného Jareda po ochutnání rudé sveden na stranu zla. A nadlidskou sílu začne využívat po svém. O dalších postavách je zbytečné se bavit, jednoduše nikoho nezajímají. Snad jen Adria Arjona, ta ovšem z jiného důvodu. A na duo úporně se tvářících detektivů bych raději zapomněl. Režírující Daniel Espinosa, který ale jinak docela umí, zvolil nenáročnou cestu, emoce má na nule, nepohlídal si ani zvláštní skoky ve scénáři a předložil poměrně fádní akci. Navíc je jí málo a působí jakoby navíc. Nemluvě o tom, že je hnusně digitální. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ja neviem. Nevadilo mi to a neurazilo ma to, ale rozhodne ma to ani nenadchlo. Nemám absolútne jediný dôvod dať tomu 4*, ale pravdupovediac ani dve. Herci fajn, občas do toho (vzhľadom na predpotopný scenár plný prastarých a prastrašných klišé) šli až podozrivo naplno (Leto si to rovno aj produkoval), hoci treba dodať, že ďalší značne bizarne (Smith). Potitulkové scény zaujímavé v zmysle, že naznačujú príchod Sinister Six, ale mňa otravovali, keďže príchod Sinister Six avizoval už druhý Amazing Spider-Man z r. 2014 a nič z toho nebolo („Čauko, vieš čo počúvaj, mám prosím ťa taký plán, ešte ti to nemôžem povedať úplne do detailov, ale rád by som dal dokopy cca šiestich týpkov, pričom jedným z nich budem aj ja a zabijeme Spider-Mana, o ktorom si nikdy v živote nepočul. Ideš do toho so mnou?“ – „Jasné, že sa pýtaš.“). Akčné scény na jednej strane nudné, na druhej nápadité (áno, dá sa to skombinovať, ak ste dostatočný samovrah). ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Do kina jsem šel s obavami, když jsem si přečetl několik zdejších komentů a viděl hodnocení. Jenže když je čtu znovu, tak vidím, že leckdo film odsuzuje a trhá v natolik obecné rovině, že by se to hodilo na spousty dalších filmů. Z konstatování  - mizerný scénář, bez nápadů, zklamání, otřesné finále - se fakticky nedozvím nic. Prázdné fráze. Jo a mnozí hned od úvodních metrů filmu věděli, jak se celý snímek bude odvíjet až do konce. A jak už to u posledních marvelovek bývá, zjistil jsem, že jsem naštěstí viděl úplně jiný film. Drama doktora, jenž trpí nevyléčitelnou nemocí, na níž se snaží nalézt lék, není samozřejmě nic originálního, jenomže v současnosti i řadu let zpět už originální příběhy nejsou. Morbius je nešťastnou postavou, která vnímá svůj pokus o léčbu jako tragické selhání, jako kletbu. A snaží se s tím něco udělat už kvůli kamarádovi, jenž mu ukázal tu pravou temnou tvář mutace. Dobře, nechlístají tu hektolitry krve, temnota je spíše tušená a Leto postrádá patřičné charisma, jenže po rozpačitém začátku dostane film spád, souboje jsou skvělé, létáním nad uhrančivým New Yorkem strčí Morbius do kapsy i Spider-Mana a vše směřuje k tragickému (ve smyslu rozuzlení, nikoliv provedení) finále. Odkaz na Murnaua, Draculu, Batmana...potěšil. A že nebyl film vtipný? No ještě aby se v upírském příběhu vtipkovalo, to tedy ne! Přirozeně bych uvítal raději gothický horor, ale i tak jsem byl spokojen. A rozhodně mi není líto těch, co šli do kina a pak dali odpad nebo hvězdičku. Třeba budou příště rozumnější a film si nechají ujít. 3,5* ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Testovací projekce mají svůj smysl. Zrušení Batgirl zachránilo mnoho lidských životů a je velkým překvapením, že se stejně nenaložilo i s dalším bizarním počinem, který pro změnu vypadl z továrny Marvel. Přesunutí do trezoru se bohužel nezdařilo, protože údajně většina diváků odcházela ze sálu s nosem od koblihy. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Homožared chce být Betmen, taxi píchá netopýra, však v Mrvelu se cosi zvrtne a změní se na üpíra. Kupodivu nechyt kovid, asi ňáký čínský šmejd, tudíž místo chiroptera je z něj trapný Homoblejt. Snaží se to být temnější a krvavější než obvyklé homixové buzní šplechty pro přecitlivělé ožužlávače leporel, ovšem satanžel marně, protože si zase nechali nakopírovat scénář nějakým svištěním v elasťácích vyhořelým dementem. A tak tu po sto prvé máme další plagiátorskou, klišovitou a plytkou nudu k posrání o dvou nejlepších hemiplegicích z dětství, kteří se snaží experimentálně odkriplovat, přičemž jeden z nich propadne teplé straně, druhý studené a vzájemně se naprosto neinventivně a neefektně koxují. Místy se mi opravdu zachtělo Blade. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (20)

  • Morbius se poprvé objevil v časopise „The Amazing Spiderman“ v čísle 101 v roce 1971. (LostRyba)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Blondýnka vede nominace na Zlaté maliny

Blondýnka vede nominace na Zlaté maliny

23.01.2023

Každý rok se v předvečer velkého finále oscarové sezóny sejdou v Los Angeles členové nadace Zlatá malina, aby „ocenili“ ty nejhorší filmy uplynulého roku. Hlasování o tyto ceny se účastní zhruba 700… (více)

Reklama

Reklama