Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ptačí klec je vyhlášený gay klub na Palm Beach, který vlastní Armand Goldman. Ten žije v dlouholetém svazku s přítelem Albertem a společně vychovávají syna Vala z Armandova jediného styku s tanečnicí Kathryn. Jednoho dne Val otci oznámí, že by se chtěl ženit. Jeho vyvolenou je spolužačka Barbara. Jenže její otec není nikdo jiný než ultrakonzervativní republikánský senátor Kevin Keeley – ten právě oznámil založení „Koalice" mravního řádu". Jeho kolega a spoluzakladatel však vzápětí umírá v náručí nezletilé barové prostitutky, čehož se chytí média a Keeley prožívá peklo. Barbara v této situaci tím spíš nemá odvahu říci rodičům pravdu, že otec jejího milého je teplouš, vlastnící teploušský podnik – a navíc Žid. Dívka si tedy vymyslí přijatelnou historku, že Valův otec je atašé v Řecku a matka v domácnosti. Toho se ale chytne její matka a vymyslí akci: když si Barbara vezme „slušného" chlapce, média dají pokoj a otec se bude moci v klidu věnovat nadcházející předvolební kampani... Vala čeká náročný úkol: přesvědčit svého otce, aby sehrál roli „normálního" rodiče. Chybí ale ona „matka v domácnosti". I tento problém se vyřeší – zoufalý Armand vyhledá Kathryn a požádá ji, aby zahrála jeho ženu. Ale je tu ještě Albert, který se o chlapce také staral a teď by měl chybět na jeho svatbě? To ovšem zdaleka není poslední problém k řešení... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

tron 

všechny recenze uživatele

„Albert, tí ľudia sú konzervatívni. Im neprekáža, že si prasa. Im prekáža, že si teplý.“ Strašne dobrá komédia, možno jedna z najlepších 90. rokov. Ak necháme stranou detaily, ako že výbornému Robinovi Williamsovi výnimočne pristanú fúzy a ružové ponožky (dokonca ma hrozne dobre bavil aj slovenský dabing v čele so Štefanom Skrúcaným, ktorým pritom ako človek ja osobne veľmi opovrhujem), zostanú nám len podstatné veci. Jednou z nich je fakt, že Nicholsova (ABSOLVENT) VTÁČIA KLIETKA je bombastická komédia, ktorá vás naplno rozosmeje bez toho, aby ste začali opovrhovať kontroverznými postavami, na čom majú podiel aj vynikajúce dialógy („Nedám si uniformu. Vyzerám v nej ako pupuš.“ – „Ale pupuš v uniforme.“). Tie, v čele s improvizačnými kráľmi Williamsom, Nathanom Laneom a Hankom Azariaom (ktorého Agador neznáša papuče a má nádherne vyšportované bruško), sú dokonca také skvelé, že Gene Hackman, Diane Wiestová a Calista Flockhartová oproti nim pôsobia až otravne (čo bol, predpokladám, šikovný umelecký zámer). Dialógy s hlavou a pätou a výborne režírované „dlhé“ scény (John Wayne), v ktorých je kladený dôraz na excelovanie hŕstky talentovaných hercov a ich podmanivé vtipy (ktoré ponižujú každého so zaschnutým štýlom zmýšľania). ()

Jezevi 

všechny recenze uživatele

Absolutně perfektní jízda! Neuvěřitelný Nathan Lane, který si to vysloveně užíval. Sám homosexuál odsouzený svou věřící rodinou zde mohl ukázat svůj talent a neuvěřitelný smysl pro humor. Škoda, že mu ten Zlatý globus za famozního Albieho nevyšel. Vtipné, milé, zábavné. Nenásilně otevírající otázky, které jsou ohledně výchovy a morálky pořád aktuální. Nicméně pro testosterony silnější kafe :) ()

Reklama

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Co říci, když už zde bylo vše napsáno od ostatních. Snad jen to, že popelku či další desítky námětů natočili také různé štáby v různých zemích v průběhu historie, takže že byla původní francouzská verze, mi nevadí a zábavné to je, hlavně v druhé půli. Co mě už z pohledu třetího tisíciletí ale přijde méně zábavné, snad až dehonestující je to, že v první půli udělali tvůrci z postavy Alberta Goldmana tak příšernou upištěnou a vykroucenou buznu, že se mi z těch ručiček Nathana Lanea zvedal až kufr a to pitvoření gayů ve stylu "tak abyste se zasmáli" už na mě bylo příliš ... 7886 ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

K tomuto remaku francouzského filmu s precizním Michelem Serraultem, nonšalantně charmantním Ugo Tognazzim a mým miláčkem Michelem Galabru jsem přistupovala značně skepticky. Byla jsem příjemně překvapená! Všichni obstáli se ctí a nejvíc můj nejoblíbenější americký herec Gene Hackman, myslím, že dost opomíjená hvězda. Vůbec jsem neměla pocit, že amíci něco odflákli a že na frantíky a jejich humor nemají. Takový dobrý remake se povedl snad už jen u Tří mužů a nemluvněte (i když tam mi teda dost chyběl ten krásný pařížský byt). Jo a možná Mzda strachu, se zavřenýma očima:-) ()

PollyJean 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná komedie, která nezapře své divadelní kořeny. Výborný je nejen Nathan Lane a jeho kreace hysterické a přepjaté "ženy," ale i "chlapácky" uměřený Robin Williams, který je vůči svému partnerovi manželem i otcem zároveň. Škoda jen toho useknutého závěru, jde si dost těžko představit náhlé senátorovo prozření, zvláště s jeho paranoiou vůči tisku. ()

Galerie (117)

Zajímavosti (8)

  • Natáčelo se od 24. dubna do 24. července 1995 ve státech Kalifornie a Florida. (Varan)
  • Za role v tomto filmu byli Nathan Lane (Albert Goldman) a Hank Azaria (Agador) nominováni na Oskara v kategorii Nejlepší herec ve vedlejší roli. (Quido)
  • Hank Azaria založil svoji roli Agadora, homosexuálního, výrazně zženštilého sluhy, na své babičce, zejména co se mluvy týče. (PogoJoe)

Reklama

Reklama