Reklama

Reklama

Je tomu už dávno, co hvězdný motocyklový kaskadér Johnny Blaze (Nicolas Cage) uzavřel smlouvu s ďáblem, aby tak dokázal ochránit lidi, ke kterým má nejblíže - svého otce a dětskou lásku Roxanne (Eva Mendes). Nyní si však ďábel přišel vybrat svůj dluh. Přes den Johnny zůstává špičkovým kaskadérem, ale po setmění se mění v Ghost Ridera, jehož údělem je lovit rebelující démony. I přesto, že je nucen bezvýhradně plnit ďáblovy rozkazy, rozhodne se se svým osudem bojovat a využít své prokletí a nově nabyté síly k tomu, aby ochraňoval nevinné. (HBO GO)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (871)

novoten 

všechny recenze uživatele

Akce, vtip, temnota a jeden velký antihype. Sice nechápu, co je vtipné na tom, že ve třech emotivních / akčních / napínavých okamžicích zabučí kráva, ale na druhou stranu zase nevím, proč jsou proměny do Ghost Ridera nebo řádění s motorkou považovány za filmovou ostudu. Nevím, kdo od M. S. Johnsona čekal x-menovskou psychiku nebo batmanovskou depresi, ale mně jeho dílko přineslo neškodný oddych. Ten oddych, který byl ještě před nějakou tou dekádou od komiksu očekáván. Za tenhle přístup ze staré školy (přestože chvílemi na hranici nezvladatelné béčkovosti) tak letí ohnivému Nicolasovi i třetí hvězda. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Má to spoustu chyb, ale není to chyba Nicolase Cageho ani Mendesové, ale režiséra M. S. Johnsona! Téměř všechno špatně, žádný záběr nemá must see vzpomínku, ani dobrý záběr na důležitou scénu na motorce. Atmosféra je temná, celkem dobrá hudba a jemně démonické melodie velmi pomáhají špatnému zbytku. Jeden z nejhorších komiksových adaptací, kterému nepomůže ani popcorn, ani 3D brýle, ani FULL HD rozlišení. Jedno mě ale stále překvapuje - GHOST RIDER nikdy nezmizí z TV programu ani po tolika letech. Komiks GHOST RIDER to odnesl ve velkém, když to dostal do rukou tvůrce Mark Steven Johnson, který si splnil dětský sen natočit film, ale přitom neví, co znamená filmová optika a dokázat s ní pracovat. ()

Reklama

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Udělat z comicsové předlohy romantickou komedii s minimálním citem pro originál? Tak přesně tohle udělal Mark Steven Johnson s Ghost Riderem. Neskutečně zkratkovitý a nevhodně komediální film, který zachraňuje především druhá půle, kdy se konečně dostane ke slovu Ghost Rider, který se jako jediný podobá svému předobrazu z comicsu, tudíž je správně temný a drsný. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Ano. Určitě sem si od filmového Ghost Ridera sliboval víc. Nicméně musim připustit, že jsem se u filmu celkem dobře bavil. Myslím že většina diváků půjde z kina s dobrým pocitem. Před vchodem ale vypněte mozek. Na Ghost Ridera se jen a jen dobře kouká...... Nakonec mu dávám tři hvězdičky, které si určitě podle mě film zaslouží... ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Že sa na panďulákov s horiacimi hlavami nechodí kôli príbehu je mi jasné, že budú mať nejakú tú traumu, aportujúcu motorku a nebúde chýbať mentor šedivý vlas a nevinný kučeravý černoušek prežijem. Ale aby som čakal hodinu 20 na prvú "akú-takú" akciu je silná káva aj na človeka, ktorému sa páčil Daredevil. Trapné, smiešne, bez nadsádzky ani o pol hviezdy lepšie ako tragický Covenant. Že komix, pche. 30% ()

Galerie (59)

Zajímavosti (29)

  • Film obsahuje více i méně zjevné westernové odkazy. Například čtyřlístek démonů kráčející po nádraží má připomenout Tenkrát na Západě (1968). (xjane)
  • Ve scéně, kdy Johny Blaze (Nicolas Cage) pronásleduje a pokouší se zastavit na dálnici zpravodajskou dodávku, se mu to podaří, až když před auto postaví svou motorku. Dodávka pak zastaví těsně u motorky. Přesto o několik minut později, když se dodávka dá opět do pohybu a odjíždí, žádnou motorku neobjíždí, necouvá, motorka zkrátka z dálnice zmizela. (ČSFD)

Související novinky

Nicholas Cage jako temný Spider-Man

Nicholas Cage jako temný Spider-Man

05.07.2018

Nicolas Cage (Skála, Tváří v tvář) už má s komiksovými filmy nemalé zkušenosti. Zahrál si Ghost Ridera, skvělou roli ztvárnil v Kick-Ass, a Tim Burton z něj kdysi málem udělal Supermana. A teď – teď… (více)

Komiksová kázeň Sama Mendese

Komiksová kázeň Sama Mendese

31.10.2008

Tak z tohohle se vyvine buď stoprocentní kachna, anebo jedna z nejzajímavějších komiksových adaptací vůbec. Studio Columbia Pictures totiž koupilo práva na drsného Preachera a momentálně prý ukecává… (více)

Fámy, drby, klepy

Fámy, drby, klepy

07.09.2008

Krotitelé duchů 3, Ritchieho Sherlock Holmes, Ghost Rider 2 a čtvrtý Shrek se setkali v dnešní novince, která je sice plná různých dohadů, ale bulváru a bizarnostem typu „Cher v roli Catwoman“ se… (více)

Kazatel je mrtvý

Kazatel je mrtvý

28.08.2008

Nelekejte se, tohle není další nekrolog. Neumřela žádná osobnost. Umřel projekt. Ultradrsná komiksová série Preacher (pár dílů vyšlo i v češtině) o odpadlickém knězi, který putuje Amerikou, válčí s… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno