Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Legenda o hraběti Drákulovi ožívá v novém vyprávění, které detailně rozvádí upírovy krvavé zločiny – a prozrazuje jeho zranitelná místa. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (161)

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Prvý diel bol celkom dobrý, bol tajomný a ešte ako tak pracoval s knižnou predlohou. Druhý bol o niečo horší, ale záver nabudil a prekvapil. Dokopy mi tieto dva diely pripadali iba ako príprava na skutočný seriál, ktorý začal poslednou časťou a ktorá sa mne osobne páčila najviac. Je škoda, že to v značnej miere bola teenagerská záležitosť a že postava Draculu bola iba faktor, ale mňa práve zasadenie do súčasnosti bavilo. Nedeje sa tam toho až toľko, ale celé je to pomalé, emócie majú priestor vyniknúť, postava Draculu je šarmantná a sympatická, niekedy dokonca aj sucho vtipná. Síce je to veľmi podobné Sherlockovi, čo je tiež knižná postava z konca 19. storočia zasadená do moderného sveta, no tu mi prišlo, že tvorcovia trochu pravidlá porušujú. Síce je zvláštne, že existencia Draculu nikoho neprekvapuje a všetci ju s pokojom na duši akceptujú, ale oukej. Ak by išlo iba o mini sériu pozostávajúcu z týchto troch dielov, tak by som dal vyššie hodnotenie, pretože svojou štruktúrou pripomína muzikál Dracula a rovnako ako tento muzikál uzatvára dej a myšlienku. Ak však bude aj nejaká ďalšia séria, tak si počkám, čo to bude. Mne by ale tieto 3 diely stačili a bol by som celkom spokojný. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Mně se to líbilo. Dobrý a vtipný. Starej hrabě Dracula v prvním dílu úplně úchvatnej a nejlepší ze všech Draculů vůbec. A nepsali to žádní blbci, to fakt cením. Sice je tu jedna záležitost, o který už bych nemusel psát, protože je to vlastně dávno zaběhnutá věc, ale přesto vím, že se zmínce o ní nevyhnu nejen teď, ale často i v budoucnu, a totiž... prostě už se celkem dokážu oprostit od těch všech ideologickejch prasáren, genderový a rasový korektnosti, kdy je strašně důležitý zakomponovat do díla hlavně niggas, stejně jako všechny ostatní "barevný" rasy, a to často i tam, kde nemají co dělat, přihodit k tomu nějaký teplouše, u hlavních známých a historicky zaběhnutých postav vyměnit pohlaví (zatím jsou ve hře jen male/female, ale i novodobý zrůdy určitě mají budoucnost), prostě uspokojit všechny "menšiny" a nikoho neurazit, že jo. Dneska na to narazíte všude. Mám kvůli tomu přestat sledovat filmový a seriálový novinky? Nebo tomu v hodnocení nasolit odpad, i když je to jinak fajnově provedený? Těžkej vnitřní boj. Já se chci bavit, tak trošku srabácky ustupuju, zvykám si, koušu a toleruju, když to není přespříliš, hodnotím podle filmařský kvality a zábavnosti, ale můj pohled na svět a životní názory to nezmění, nebojte. ()

Reklama

Toren 

všechny recenze uživatele

5/10. Zklamání. První epizoda byla přitom docela fajn. Historicky poutavá, zábavně vystavěná a ironicky svázaná známou legendou. Druhá epizoda však hodila do koše logiku, rozumné chování postav a plula (doslova) už jen v průměrných vodách. Závěrečná epizoda byla tzv. kolíkem do srdce. Jakousi nezajímavou a šedivou patlaninou, která absolutně postrádala odůvodnění, proč dostala nová vize zelenou. Je to škoda... neboť Claes Bang si to dává a technicky jde o (na britské poměry) solidní labůžo. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

První díl odehrávající se v Transylvánii byl parádní. Tvůrci se nechali z velké části inspirovat Stokerem, ale přidali pár vlastních nápadů, které nejenže neurazily, ale naopak přinesly do známého příběhu příjemné osvěžení, Fajn byl i druhý díl. Co se dělo na lodi Demeter je vlastně známé jen z náznaků, ale kdo se tam plavil a jak to probíhalo během plavby, to dosud všichni ignorovali. Líbila se mi skladba osazenstva lodi, ať už jde o posádku nebo cestující, i postupně odhalované důvody, proč tam všichni byli. Do určité míry to celé trochu připomínalo christiovské detektivky a mám pocit, že to byl i záměr. Třetí díl zasazený do současnosti už trošku haproval, ale nemůžu říct, že by byl vyloženě špatný. Určitá snaha vrátit se k předloze sice přišla vniveč, ale srážka hraběte s moderním světem nebyla úplně špatná. Navíc přišlo vysvětlení, co stojí za všemi upírskými limity slunečním světlem počínaje, česnekem konče. Když už nic, tak to bylo alespoň originální. Co se herců týče, tak ti byli parádní. Bangův Dracula není žádným démonickým stínem se zastřeným hlasem, ale žoviálním ukecaným chlapíkem, který má rád společnost, ovšem zároveň dokáže přepnout do krvavého módu. Vizáží připomíná Draculu Christophera Lee a to mě bavilo. Jeho protihráčkou je tentokráte jeptiška v podání výborné Dolly Wells, která si s Draculou v ničem nezadá. Stejně jako on neustále mele pantem a je úsměvně nadšená ze svého poslání, ale zároveň dokáže přirozeně uhodit na vážnější strunu. Jejich koexistenci kdosi v jedné recenzi připodobnil ke vztahu Luthera a Alice a tohle srovnání není úplně od věci. Jestli bych měl sérii něco vyčíst, tak je to zbytečná užvaněnost, což platí především pro druhý a třetí díl. Slovních přestřelek je zkrátka moc a nejsou tak vycizelované, jako v případě Sherlocka, jehož duch se tu v podobě autorů vznáší. Ale zase to není nic, co by se nedalo překousnout. Za mě příjemné překvapení a vzhledem k závěru by mě docela zajímalo, jak by se hraběcí osudy vyvíjely v další řadě. Ale obávám se, že na ní nedojde. 80% ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

No to zase bylo. Celou svojí kariéru Moffat a Gatiss přeskakují mezi studnicí nápadů a žumpou a v případě Draculy stojí jednou nohou v křišťálové pramenité H2O a druhou... asi chápete. Zatímco první díl byl zábavná reimaginace, kde sympatický Dracula hláškuje a usekává hlavy jeptiškám a druhý taková zvláštní mysteriózní detektivka, třetí díl prostě byl. To je asi to nejhezčí, co o něm říct. Tak snad nechají knížete zase chvíli odpočívat a nebudou se nějakým záhadným způsobem snažit vykřesat druhou řadu... (protože stejně nikdy nepřekonají Dracula 3000 <3 ) ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Slovenské lokácie: ulice historického jadra a Starý zámok v Banskej Štiavnici, Oravský hrad a Zuberec. (DJW)
  • Seriál sa natáčal päť mesiacov. (dwdb)

Související novinky

Parazit Davida Koeppa našel režiséra

Parazit Davida Koeppa našel režiséra

24.04.2020

David Koepp je nejen filmový scenárista stojící za snímky jako Válka světů, Jurský park, či Mission: Impossible, je totiž zároveň i úspěšným spisovatelem. Jeho nejnovější knížku, v originálním názvu… (více)

Nový Drákula od režisérky Ničitelky

Nový Drákula od režisérky Ničitelky

12.03.2020

Studia Blumhouse a Universal chystají nového Drákulu. Po nedávné minisérii od Netflixu a BBC a snímku Drákula: Neznámá legenda nebo dřívějších známých adaptacích se tak jedná již o několikáté… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno