Reklama

Reklama

Když se objeví tělo místního teenagera, městečko Twin Peaks je otřeseno. (SkyShowtime)

Recenze (213)

Cimr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přesně takhle vypadá pilot, který by mě okamžitě nalákal na sledování seriálu. Tak bizarní, vtipné, strašidelné i napínavé, že se člověk až diví, že to je ,,pouze" televizní film. Nepřiměřeně sladká znělka jako z nějaké telenovely nás zavede do záhadného městečka kdesi uprostřed lesů, kde se dějí sakra divné věci... Jo, tuším, že tohle se mi bude líbit! Lynch se strašně vytáhl, protože poněkud ohraný námět (najde se mrtvola a divák se seznamuje s potenciálními vrahy) povýšil nejrůznějšími vychytávkami (již zmíněná hudba, výprava, herci, ale především skvělý scénář) na mistrovské mysteriózní dílo. V podstatě se tu za tu hodinu a půl nic nestane, přesto jsem byl každou minutu napjatý. ()

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Povedal by som, že tento pilot je trošičku precenený (žeby zaujatosť spôsobená kvalitami samotného seriálu?), ale svoju primárnu úlohu - navnadiť na prichádzajúci seriál - spĺňa dokonale. Na seriál sa už teším, ale najprv musím prekonať menší šok z toho, že tento snímok dáva zmysel. Čakal som totiž, že na konci budem úplne dezorientovaný, Lynch však tentokrát sklamal. :) ()

Reklama

malylada

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak až po dlouhé době jsem se dostal k tomuto seriálu a k tomuto pilotnímu dílu. Doslova pro mě překvapení, že se nese v duchu série Temný případ a rozehrává tak temnou krimi kolem zmizelých a znásilněných dívek. Pilot se nedá hodnotit jako film a většinu času se divák seznamuje s obyvatelstvem městečka a průběžně se zaplétají další a další osoby. Myslím si, že je velká šance se vyhnout předvidatelnosti a naopak čekám Lynchovy zvraty s nějakým podtextem. Trošku mě některé devadesátkové rozhovory vytáčejí, včetně hudby, nepočítáme-li hlavní tísnivou zvukovou stopu. Pokud na tento rozjez navážou ostatní díly, dokážu pochopit, proč je tento seriál považován za kultovní......8/10 ()

K.B.L. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím shlédnut pouze tento pilot, který hodnotím průměrně. Žádné nadšení nepřišlo, ale stejně tak jsem nebyla zklamána. Na můj vkus je to málo dynamické, což zatím nevím, zda hodnotit pozitivně, či negativně. U jiných režisérů bych to hodnotila spíše negativně, ale protože vím, že to točil Lynch, podvědomě mu to promíjím a pilně sleduji veškeré detaily, protože mi něco říká, že v následujícíh dílech s nimi bude pracováno. Zatím můžu říct, že se vcelku těším. ()

Hadža 

všechny recenze uživatele

Perfektni mysticka zalezitost od pana tajemneho.Dokonal atmosfera ve vsech ohledech,jednoznacne spolecne s celym serialem nejdokonalejsi Lynchovo dilo.Agent Cooper dokonale ztvarnen Kylem MacLachlanem je jedna s nejpodivnejsich postav cele kinematografie.Nejde sledovat jen jednou,nebot pokazde v tom najdete dalsi genialni zalezitosti. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (7)

  • Pilotní epizoda má alternativní závěr. V době výroby pilotu David Lynch a Mark Frost nevěděli s jistotou, zda ABC zakoupí práva na celou řadu a chtěli, aby pilot měl pro tento případ zakončení. Proto po domluvě se samotnou ABC natočili navíc přibližně dvacetiminutovou stopáž, která ve spojení s pilotem funguje jako samostatný film a odhaluje, kdo zavraždil Lauru Palmer (Sheryl Lee). Takto upravená verze byla pak uvedena ve vybraných kinech v Evropě a nikdy nešla do oficiální distribuce v USA. Některé ze záběrů z tohoto alternativního konce Lynch následně využil v pozdějších epizodách seriálu. (Shakaar)

Reklama

Reklama