Reklama

Reklama

Když se objeví tělo místního teenagera, městečko Twin Peaks je otřeseno. (SkyShowtime)

Recenze (213)

B!shop 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Predkrm k vyjimecnymu serialu. Tady neni moc co rikat, proste prvni dil, tudiz se to vse teprv rozbiha, mame tu vrazdu, predstavujou se jednotlivy postavy a vztahy mezi nima, prijizdi agent fbi, kterej je jednak profik, kterymu neutece zadna stopa, ale zaroven ho to vysetrovani evidentne desne bavi a nektery momenty sklouzavaj skoro az ke komedii. To vse v rezii Lynche, takze paradne natoceny, skvela atmosfera, kterou dotvari temna a krasna Badalamentiho hudba a jeste se nehraje na nejaky velky mysteriozno, takze to pusobi dojmem, ze mit film o pul hodiny vic, vypatra Cooper vraha. Coz samozrejme neni pravda, v nasledujicich dilech se to hezky zamota. Na televizni film naprosta atmosfericka dokonalost se skvelejma hercema, ktera by ale klidne obstala i na velkym platne a jasnejch 5*. ()

K.B.L. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím shlédnut pouze tento pilot, který hodnotím průměrně. Žádné nadšení nepřišlo, ale stejně tak jsem nebyla zklamána. Na můj vkus je to málo dynamické, což zatím nevím, zda hodnotit pozitivně, či negativně. U jiných režisérů bych to hodnotila spíše negativně, ale protože vím, že to točil Lynch, podvědomě mu to promíjím a pilně sleduji veškeré detaily, protože mi něco říká, že v následujícíh dílech s nimi bude pracováno. Zatím můžu říct, že se vcelku těším. ()

Reklama

Radim 

všechny recenze uživatele

"Zřejmě nejlepší Lynchův film, který nás zavede hloub do jeho duše." Jak hluboko musím jít, abych té jeho duši rozumněl? Kolik toho musím přečíst, kolik vidět? Musím znát americké reálie? Musím mít o 10 nebo 20 let více? Nevím. V každém případě mě film vůbec, ale vůbec neoslovil, v podstatě jsem ho protrpěl a vnímal jsem jen skvělou hudbu, kameru a vynikající Sheryl Lee. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejkultovnějších seriálů všech dob odstartoval jako normální vyšetřování vraždy středoškolačky Laury Palmerové (plus zbití a znásilnění jedné další) bez jakýchkoliv psychotropních podivností - i když třeba vodítko "odraz motocyklu v detailu oka" (videokamery na CRT televizi!!!) mi vždycky přišlo více než přitažené za vlasy. :-) Ve 24hodinovém okně krátce představil množství postav (většinu se zatím nejasným účelem) a jejich propletené vztahy. Jedinečnou atmosféru obstarala dnes již klasická Badalamentiho hudba, cíleně hodně pomalé tempo mě však po 60 minutách regulérně uspávalo, což snad u standardně dlouhých epizod hrozit nebude. 7/10 ()

klima777 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když jsem tento seriál viděla poprvé, zcela mě uchvátila neuchopitelná směsice tajemna, děsu a groteskna. Navíc, když několik měsíců (týden co týden) takřka dýcháte s Cooperem a pak jste konfrontováni s velmi brutálním závěrem, máte pocit, že se jedná o naprosto převratnou záležitost. A pravděpodobně tomu tak vskutku je, třeba jen proto, jak rychle se některé Lynchovy fígle staly součástí mainstreamové televizní produkce. Dnes si spíše vychutnávám škodolibý Davidův humor. Ale je fakt, že i v současnosti sleduji téměř všechny díly... A ne a ne se od obrazovky zvednout. Takže kouzlo nevyprchalo... Nicméně osobně dávám přednost dlouhometrážním filmům Davida Lynche. Edit: S jistou potěchou a zalíbením sleduji seriály Fringe, Dexter a True Blood. Dala jsem jim tři hvězdičky. Ovšem vím jistě, že za dalších dvacet let mě tyto karamelky s jasně vyznačenou dobou trvanlivosti příliš bavit nebudou... Twin Peaks ano. Zřejmě vždycky. Tudíž zvyšuji hodnocení na 4* (a platí to i pro "pilota"). ()

Galerie (61)

Zajímavosti (7)

  • Pilotní epizoda má alternativní závěr. V době výroby pilotu David Lynch a Mark Frost nevěděli s jistotou, zda ABC zakoupí práva na celou řadu a chtěli, aby pilot měl pro tento případ zakončení. Proto po domluvě se samotnou ABC natočili navíc přibližně dvacetiminutovou stopáž, která ve spojení s pilotem funguje jako samostatný film a odhaluje, kdo zavraždil Lauru Palmer (Sheryl Lee). Takto upravená verze byla pak uvedena ve vybraných kinech v Evropě a nikdy nešla do oficiální distribuce v USA. Některé ze záběrů z tohoto alternativního konce Lynch následně využil v pozdějších epizodách seriálu. (Shakaar)

Reklama

Reklama