Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Severním pólu žije skřítek Buddy, který se od ostatních dosti odlišuje. Je asi tak třikrát větší a silnější než ostatní. Teprve po třiceti letech, co s nimi žije, se dozví, že je vlastně člověk a kdo je jeho pravým otcem. Když byl velmi malý, vlezl v sirotčinci Santa Clausovi do pytle s dárky, a tak se dostal až do říše elfů. Buddyho posílá Santa do New Yorku, aby našel svého otce Waltera Hobbse, který o jeho existenci vůbec neví. Když dorazí na místo, zjistí, že má desetiletého nevlastního bratra, který vůbec na Santa Clause nevěří. A co je horší, rodina úplně zapomněla na smysl vánočních svátků. Buddy se snaží svému otci a celému světu navrátit vánočního ducha a pohodu, pomáhá mu s tím půvabná prodavačka Zooey, která je skřítkem v obchodním domě. Je teď jenom na Buddym, aby vše napravil, zachránil Vánoce a našel své místo ve světě lidí. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (195)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

No ze začátku jsem si říkala, jestli se mám na to vůbec dívat. Asi bych tomu dala odpad. Ale po 20 minutách se film rozjel a už to nebyla taková ubohá americká vánoční pohádka o přerostlém elfovi. Dokonce jsem se i bavila. Poté co skřítek přijel do NY a vše pro něj bylo nové a jiné, bylo to vážně srandovní. Teda ale trochu nechutná byla scéna, kdy si cpal do pusy žvýkačky přilepené na zábradlí. Fuuuj. Ovšem dojímavá byla scéna, kdy se snažil lidem vrátit víru v Santa Klause zpíváním koled ho podpoříli a mohl vzlétnout... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jsem tradičním fandou infantilních kousků Willa Ferrella i Jona Favreaua, vždy mám upřímnou slzu v oku, když se rozhádaná rodina na vánoce "nečekaně" stmelí a ani na okamžik se neváhám zasmát, když Buddy opustí jistou Severního pólu a jeho skřítkovské myšlení se dostane do konfliktu s výplody konzumní společnosti. Přesto se nemohu zbavit dojmu, že jsem se, při nepřehlédnutelném potenciálu přerostlého skřítka, mohl bavit o pár procent lépe. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $33miliónovTržby USA $176,500,00Tržby Celosvetovo $224,000,000Tržby za predaj od roku 2012 Blu-ray v USA $23,184,008Tržby za predaj od roku 2006 DVD v USA $90,681,018║ nakoniec to je taká prim pohodička a jeden z tých lepších filmov z Ferrellom /80%/ ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších vianočných filmov, aké som mal možnosť vidieť. Je preplnený skvelými gagmi a inteligentným humorom. Ferrellovu Frat Pack tvorbu zbožňujem (Semi-pro, Blades of Glory, Zoolander...!), ale prihlúply Ferrell blúdiaci po New Yorku v kostýme elfa je NEODOLATEĽNÝ. Film je plný originálneho, vtipného, milého a inteligentného humoru a mohol by sa raz stať vianočnou klasikou. Pre mňa už ňou je... ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Celý film jsem se rozhodoval mezi 2 a 3 hvězdami. Zasmál jsem se a pak mi bylo z hlavního hrdiny a jeho prdícího humoru až trapně. Kladem byla převážně Zooey Deschanel, která zde byla doopravdy překrásná a její hlas byl jedním z předních důvodů proč jsem chtěl dát 3 hvězdy. Nakonec mne však příběh zklamal a celková vtipnost byla na nejvýš průměrná a tak nechávám pouze dvě hvězdy a 50% ()

Galerie (54)

Zajímavosti (12)

  • Scéna, v ktorej falošný Santa naháňa Buddyho, sa musela urobiť na jeden záber, pretože bolo ťažké znovu celú miestnosť nanovo upraviť. (ladko)
  • Keď sa scénar prvý krát objavil v roku 1993, hlavnú rolu mal hrať Jim Carrey. (ladko)

Související novinky

Connelly & Bettany vs. plastelína

Connelly & Bettany vs. plastelína

16.06.2007

Staré, ale osvědčené pravidlo pro vytvoření originálního sci-fi anebo fantasy příběhu zní: Vymysli co největší šílenost a pak se ji snaž podat tak, aby ti to čtenář (resp. divák) sežral. O něco… (více)

Reklama

Reklama