Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Česká bláznivá komedie připomínající pohádku o hloupém Honzovi, který všechny zlé přechytračil a získal všechno, co takovým hrdinům přináleží.  Honza se tu ovšem jmenuje Vít Dolejší, všeobecně přezdívaný Vitoušek. V podzemí Národního divadla hlídá stav spodních vod a když dostane padáka, protože divadlo připadne jeptiškám, nezbývá hrdinovi než zdědit po dědečkovi z Ameriky karlovarský hotel Richmond a pět milionů dolarů, vázaných na jeho rychlou rekonstrukci. V tom okamžiku se ovšem hrdina ocitá v síti intrik zbohatlého veksláka zvaného Boss, ředitele hotelu a bývalého estébáka Křiváčka a vychytralého advokáta Wágnera. Ve hře jsou však nejen velké peníze, ale také půvab notorické hráčky Alice, do níž se Vitoušek zamiluje a pak všem ukáže, že vůbec není takový blbec jak si všichni mysleli. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (251)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Nezvedejte mi při tom ty telefony" - až vizionářská hláška. To je přesně ten film, který se dostal na hranu hodnocení - tak blbé, až vlastně dobré. V kině coby puberťáka mě to docela pobavilo, po čtvrt století jsem se pořád ještě zasmál. Přeučil s Brettschneiderovou jsou skvělá dvojka, to je mi překvapením, že se jich ještě někdo nechytl, ti dva hlásí fakt zábavně. No a pak je tu Simona Chytrová, která možná není dobrá herečka, ale je hrozně pěkná herečka a mě se vždycky líbila. A když promluví... Takže, já bych ten film zase tak vůbec nezatracoval. a klidně se na něj podívám po času zease. "Sbohem, rychlej šípe." ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Naprosto geniální pomník 90. letům, kdy tvůrci zkoušeli, kam až je možné v totálním amatérismu a snaze v rychlosti stvořit nějakou restituční komedii zajít. Jenže co čert nechtěl, ač je tento film přehlídkou snad všeho, co se tehdy dalo udělat špatně a co tehdy všichni opravdu špatně dělali (bordely, zlý podnikatel s fárem, ždímání potenciálu komika z minulých dekád, předstírání honosnosti v ošoupaných exteriérech i interiérech), výsledkem je naprosto fascinující dadaistické dílo, u něhož se tlemím od začátku do konce (dobrým vtipům, ale ještě víc těm špatným) a jemuž nasazuje korunu naprosto geniální erotická scéna s Janem Přeučilem. ()

Reklama

MM11 

všechny recenze uživatele

Příliš snadný terč… Pokleslá komedie s bezzubou snahou být v ostře satirickém duchu navrch. Nedivím se, že tolik lidí hází kamenem, Olmer si o to říkal už tím prorockým názvem. Byť to není dvakrát svižná podívaná, tak bych primární problém neviděl přímo v něm a snad ani v hercích (obsazení má i dobré hráče, kteří jsou však na okraji a primární roli vyzobávají režisérovi toporní oblíbenci). Nejhorší je scénář a jeho vyžívání ve vulgárních vtipech a primitivních dvojsmyslech. Pobaví jeden z dvaceti, přičemž po jistých jdou na diváka mrákoty (pověstná „výměna“ mezi Přeučilem a Kostohryzovou fakt vede). Skoro až úsměvná je rozbujelá kritika poměrů a pokusy rýpat dokonce i do konkrétních politických stran (!), což vyzní v jednom sledu s obskurním product placementem na Becherovku obzvlášť šíleně. Když se na film podíváte právě dobovou podmíněností, tak se budete bavit aspoň tou obskurností devadesátých let v českém filmu, právě díky tomu podle mě bude za několik let Nahota na prodej kultovní guilty pleasure. Tak „vysoké“ cíle tahle nevyvedená taškařice asi mít nebude, přesto jako připomenutí stojí snad i za vidění. Otrlým bych doporučil… P. S. – Simona Chytrová je zoufalá herečka, ale tohle je jediný film, kde jí to doopravdy sluší. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Obával som sa najhoršieho, a nakoniec to bola menšia blbosť, ako som čakal. Sobota sa do úlohy blbca dokonale hodí, od čias Jáchyma je to jeho herecký šálok kávy. Mnohé vtipy aj fungovali, príbeh je taký klasický porevolučný a na žúre boli aj skutočné kozy. Okrem Sobotu a Mládka oslnila už len klasická hudba a možno trochu aj Simona Chytrová, tá mohla mať na viac a pritom sa objavuje iba v trápnych filmoch. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Promiň, já jsem ti asi šlápnul rukou pod nohu.“ Tato komedie se skutečně příliš nepovedla. Příběh je hloupý a postavy jsou zjednodušené, jak jen to jde. Hlavně je ale celý film ukrutně nudný a zdlouhavý, divák musí protrpět hodně scén, které příběh ani postavy nikam neposouvají. Celý film je ještě tak nějak divně přisprostlý, což mi vůbec nesedělo. Já jsem se jen sem tam zasmál nějaké té Sobotově hlášce. Další klady tohoto filmu už nevidím. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (8)

  • V závěru filmu, kdy doktor Wágner (Tomáš Töpfer) dává v nemocnici květiny do vázy, se v pravém horním rohu objeví mikrofon. (slatkac)

Reklama

Reklama