Reklama

Reklama

Apokalypsa: Válka světů

(seriál)
  • Francie Apocalypse : La guerre des mondes 1945-1991 (více)
TV spot

Epizody(6)

Obsahy(1)

Období mezi lety 1945 a 1991 bylo definováno konfrontací dvou světů a dvou režimů. Kapitalistický Západ s USA v čele na straně jedné a komunistický Východ pod vedením Sovětského svazu na straně druhé. Obě strany drží atomovou bombu, nicméně ani jeden z nich ji nemůže použít, protože by riskoval vlastní zkázu. Permanentní atmosféra strachu ovšem paradoxně zajistila desetiletí míru a prosperity Západu. Aby bylo v rámci této studené války trochu zmírněno napětí, dochází k řadě zástupných konfliktů v Asii, v nichž se supervelmoci střetávají a skrze jiné národy vedou nemilosrdné bitvy. (National Geographic)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (15)

milanrejnus 

všechny recenze uživatele

Myslím, že lepší název pro tuto sérii by byl Apokalypsa: Vietnam, sledoval jsem pod mylným dojmem, že to je zaměřeno na celou studenou válku. Ovšem tady mluví hlavně o Indočíně s občasnými zmínkami ostatních světových událostí. Pro lidi zainteresované Vietcongem doporučuju, ale pokud hledáte dokument o studené válce, radil bych něco jiného. Bohužel tato série byla pro mne velkým zklamáním, po zhlédnutí ostatních Apokalyps jsem měl mnohem větší očekávání. Hlavně poslední díl, ve kterém "pokryjí" 30 let v jedné episodě je hodně odfláknutý. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Históriu píšu víťazi. Vždy keď pozerám takéto dokumenty, ktoré sú o konflikte medzi viacerými mocnosťami, chodí mi po rozume, čo je na čom pravda, a ako by nato zareagovala druhá strana. Nádych dokumentu je jasný, no mne to celé príde ako: Všetci chcú mier, no všetci zbroja. Všetci sa bránia, no zároveň útočia. To je ako v tej "dnešnej" ekonomike, kedy je každý každému dlžný. Inak dobrý dokument. Koniec koncov ako všetky z kolekcie APOKALYPSA. ()

Reklama

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Dokumentární cyklus Apocalypse patří k tomu nejlepšímu, co se ohledně "výuky dějin 20. století" dá sehnat. A konečně Francouzi přicházejí i s poválečným příspěvkem. Studená válka, vše co ji předcházelo, všechny významné konflikty po WW2 počínaje Indočínou.. je tady toho prostě dost. Pravda, poslední díl to vzal hodně hopem, ale to je asi tak jediná výtka, kterou k tomuhle jde mít. Must see záležitost. 9/10 ()

pokyy 

všechny recenze uživatele

Mám rád sérii Apocalypse. Nové série Válka světů je za mě dost omezená, soustředíme se na indočínu, vietnam. Dle mě odfláknuté období v posledním dílu, dalo se tam toho dát mnohem více, možná více episod. I český dabing měl chyby. Přijde mi to upíchnuté horkou jehlou. Ano, je tam pár nových věcí, který se člověk dozví, ale jinak vietnamská válka, o kterých je x desítek dokumentů. ()

Theker 

všechny recenze uživatele

Svet po skončení druhej svetovej vojny až do rozpadu ZSSSR. Ale z Francúzsko-amerického pohľadu. Konflikty za železnou oponou sú tu spomínané len pár vetami. Celá séria sa venuje hlavne americkému boju proti komunizmu (vojna v Kórei, vojna vo Vietname). Posledná čas je najslabšia, kedy sa 80. roky  (a kolaps socialistického tábora) odbavia pár minútami pred záverečnými titulkami. Pritom sa žiadalo rozobrať ak nie všetky tak aspoň niektoré "konštrukčné chyby" komunistickej ideológie, ktoré  v dôsledku priniesli aj rozpad ZSSSR.  Hodnotím ako celok 70%. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama