Reklama

Reklama

Držitel Oscara® Sam Mendes, režisér bondovek Skyfall, Spectre a filmu Americká krása, natočil jedinečný epický příběh z první světové války. Na sklonku jednoho z největších válečných konfliktů všech dob dostali dva mladí britští vojáci Schofield (George MacKay) a Blake (Dean-Charles Chapman) zdánlivě nesplnitelný úkol. V nervy drásajícím závodě s časem musí zdolat nepřátelské území a doručit zprávu, která má zabránit smrtícímu útoku na stovky vojáků - mezi ohroženými je i Blakeův bratr. (Vertical Entertainment)

(více)

Diskuze

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

ALIENka_ , pucino

wow jste úžasný. Nicméně když už jste takový odborníci na historii a válku v dějinách lidstva, tak bych se vás dvou tedy zeptal na tohle. Tenhle film bude vycházet ze skutečných událostí, nebo to bude vymyšlený příběh, s několika historickými fakty ? Tak jako tak, v První světové válce nebyl nikdo kdo by reguloval počet černochů a asiatů na frontě, takže se mohlo stát že nějaká četa, divize a nebo jednotka, mohla objevit po boku Britů nebo mohli kolem sebe projít, přeci jenom byli to spojenci Britové, černoši a asiaté. A když zmiňujte tu "Politická korektnost" a bojíte se ji, tak by jste jednak měli vědět co to vůbec je, ta "Politická korektnost" a za druhé, když se ve filmu objeví ti děsivý černoši a asiaté, tak by jste měli být rádi, jelikož se film snaží být historicky přesný a pokuď se neobjeví, asi se ani nic neděje, ale je to trochu škoda. Ale k té "Politická korektnosti", když se něčeho tak hrozně moc bojíte a máte z toho obavy, že skoro ani můžete spát, tak si nejprve zjistě co to vůbec je https://cs.wikipedia.org/wiki/Politick%C3%A1_korektnost . 

na příspěvěk reagoval ALIENka_

PaulCZE

PaulCZE (hodnocení, recenze)

Vypadá to zase na nějakou fantasy pohádku kde běhá maník mezi zákopy a nemá to hlavu ani patu. Asi to bude ještě tragičtější než zdejší pláč novodobého bolševika Šitšulina :)

hmyzovrah

hmyzovrah (hodnocení, recenze)

doufam, ze to budou totalni jatka a take doufam, ze vynechaj priblblej romantickej pribeh.

na příspěvěk reagoval ALIENka_

ALIENka_

ALIENka_ (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

A o co mi jako ze začátku šlo? Šlo mi přesně o to, co řekl sad12. Mohla jsem to říct líp, nic víc v tom nevidím. Takovejm kecům neuvěřím, navíc to s tím nemá absolutně nic co dělat. Nevím, čeho se snažíš docílit, já jsem ti i přímo řekla, že mě sere politická korektnost, tak nevím, co v tom víc kurva hledáš.

na příspěvěk reagoval pucino, Yoshitsune

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

ALIENka_

hm to je zajímavý, takže svoji neznalost historie a neschopnost přijmout svoji chybu, házíš na mně s tím že mi to celou dobu snažíš vysvětlit, tak to asi děláš celou dobu blbě. Nicméně, sad12 k tomu něco napsal, ale to co napsal já osobně neberu v potaz (nic ve zlém sad12 a ani nic osobního v tom nehledej), protože oba víme, o co ti ze začátku šlo. A já sem si celou dobu říkal a stále říkám (sem naivní uznávám) že musíš mít nějakou brzdu, pud sebezáchovy, něco co tě cvrkne a ty si řekneš "a sakra měla bych se raději odmlčet" nebo stočit konverzaci někam jinam, aby ses vyhnula tomu, že se stále boříš do té stejné bažiny a to je to čeho se bojím. Lidí jako seš ty, lidí jenž nejsou schopni a ochotni se po škole dál vzdělávat se, učit se, poznávat, vstřebávat nové informace a vědomosti. Takže laskavě to neházej na mně, já nemohu za to, nejsi ochotna se osobně rozvíjet a tak uvěříš kecům typu "Brusel nám chce zakázat ř" věř si tomu, bij na poplach, je mi to jedno, je to tvoje věc, jen si to šiř někde jinde, viz onen FB kde by se to setkalo s lepším pochopením. 

na příspěvěk reagoval ALIENka_

sad12

sad12 (hodnocení, recenze)

Zajímavá debata o politické korektnosti. Pokud to nevadí, také se přihlásím k jejím odpůrcům. Jinak jsem si nevšiml, že by ALIENka zpochybňovala účast lidí jiné barvy pleti a žen ve válce. To nezpochybňuji ani já a sám Yoshitsune poslal důkazy. Mě a ALIENce jde o to, aby osoby jiné barvy pleti a ženy nebyli tam, kde nebyli. Vím, jak mě to sralo v případě hry Battlefield V. Na každém rohu Strong Female Character. Černoši jsou i v německé armádě. Neexistující uniformy a promíchané zbraně raději pominu.  V případe Tirailleurs bojujících za francii je to pravda. To že tam bojovali je prostě pravdivé. Ale francouzi si jich vážily. Ve hře je však věčně cpáno lidem do hlavy, že je bílý francouzi utlačovali a dali si i tu práci je vymazat z fotek. Nebo jsem dříve slyšel, to už je mimo Battlefield V, že existoval Americký černošský dělostřelecký pluk. O ženách na západní frontě nic nevím. Ale co vím, tak ženy bojovali na východní frontě. Byli jak v dělostřelectvu, tak v pěchotě a tak i v letectvu a nejznámější je 46. gardový tamaňský noční bombardovací letecký pluk, známý jako ,,noční čarodějnice". Já rasista a ani sexista když tak opravdu nejsem. Akorát fakt úplně ze všeho nesnáším nejvíce, když jsou ve filmech a hrách tam, kde nebyli. 

na příspěvěk reagoval ALIENka_

ALIENka_

ALIENka_ (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Myslím, že když už je ta demokracie tak můžu říct aspoň svůj názor ne? Jestli se ti to nelíbí, tak si třeba polib prdel mně je to jedno :D

ALIENka_

ALIENka_ (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

No tak v tom případě víš co mě sere, jestli bude film podle skutečnosti ok. Jenom mě sere, že je politická korektnost v každým druhým filmu. Tak pardon, že nejsem vystudovanej historik a neznám každou událost z první světový.

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

ALIENka_

já vím co je to politická korektnost, ale nemůžeš mně přece vinit z toho, že neznáš historii a ani se ji neobtěžuješ znát. Né takový a ani žádný další článek ti nepošlu, proč bych to dělal ? Stejně to nemá efekt a ano ženy bojovali v První světové válce. 

na příspěvěk reagoval ALIENka_

ALIENka_

ALIENka_ (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Jakoby vůbec jsi nepochopil, co jsem naznačovala, ale dobře. Když máš takovej přehled, vyhledej si politickou korektnost a uvidíš, co mě sere. Samozřejmě, že byli výjimky, ale běžně asi ženský za první světový moc nebojovaly hádám. A s respektem tohle vůbec nesouvisí, nikdy jsem neřekla, že to nerespektuju, jenom říkám, že ženský v armádě prostě běžný nebyly apod. (co se týká boje, samozřejmě mi teď pošleš článek, že někde bojovaly, ano někde jo, ale běžný to nebylo).

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

ALIENka_

heh já myslel, že když si ženského pohlaví, tak budeš mít aspoň v tomhle ohledu respekt a uznání k ženám, které se nebáli nasadit svůj život ve válce https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/zeny-v-odboji/r~7c8ba988149211e6b597002590604f2e/ , ale asi tomu tak neni. I černoši to něměli v nacistickém Německu to lehké https://www.csfd.cz/film/482683-where-hands-touch/komentare/ ano ten film, je to podle skutečného příběhu  https://plus.rozhlas.cz/novy-film-pripomina-utrpeni-cernochu-v-nacistickem-nemecku-7951395 a nemluvě o https://refresher.cz/52953-Cernossky-chlapec-ktery-prezil-nacismus-v-Nemecku-Hitler-pritom-nechaval-lidi-s-tmavou-pleti-zavrit-do-klece-v-zoologicke-zahrade je smutné, že tyhle lidské životy, které byli mnohdy zmařené právě na začátku života, sou zapomenuty. A kdybys zase pro změnu, neviděla asiaty v nacistickém Německu, tak to bylo asi proto že zachraňovali někde lidské životy https://cs.wikipedia.org/wiki/%C4%8Ciune_Sugihara . Příště se lépe rozhlédni. 

na příspěvěk reagoval ALIENka_

ALIENka_

ALIENka_ (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Třeba kdyby tam jako vojáky daly ženský, nebo do nacistickýho německa černochy apod. Hlavně to zase nechápej jako rasismus prosimtě, to je něco úplně jinýho díky. :)

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

ALIENka_

a který "nereálnosti" to tedy sou ? a nejsme nabroušený, kdybych byl nabroušený, tak je takhle debata úplně o něčem jiném 

na příspěvěk reagoval ALIENka_

ALIENka_

ALIENka_ (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Nebuď hned nabroušenej :D jenom jsem vyjádřila svoje obavy o možný historický nereálnosti filmu, ke který má rok 2019 velký sklony

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

ALIENka_

ALIENka_ (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Ježiš, narážela jsem na politickou korektnost, což tobě asi nic neříká. Tak ale jestli tomu správně rozumím, tak tohle není o francouzský cizinecká legii ne? :D

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Taika Waititi natočí Star Wars

Taika Waititi natočí Star Wars

04.05.2020

…a scénář mu napíše Krysty Wilson-Cairns, jež získala nominaci za 1917 a naposled pro Edgara Wrighta napsala thriller Last Night in Soho. Zprávu potvrdil samotný Lucasfilm v Den Star Wars. Informace… (více)

Na západní frontě klid v nové adaptaci

Na západní frontě klid v nové adaptaci

15.02.2020

Přestože pacifistické literární dílo Na západní frontě klid pochází od německého spisovatele E. M. Remarquea, kniha se dodnes nedočkala adaptace v domácí němčině. To se ale brzy změní. Režisér Edward… (více)

Vyhlášení výsledků 92. Oscarů

Vyhlášení výsledků 92. Oscarů

10.02.2020

Před pár desítkami minut skončilo vyhlašování výsledků 92. ročníku Oscarů a letos se zase jednou psala historie. Cenu pro nejlepší film si totiž odneslo vůbec poprvé v historii cizojazyčné drama… (více)

Reklama

Reklama