Reklama

Reklama

Gitarista Dewey Fin (Jack Black). Srdcom rocker, bezmedzne uctieva myšlienky rockovej hudby a života okolo nej. So svojou záľubou skákať do publika a k 20-minútovým gitarovým sólam je rozhodnutý doviesť svoju kapelu k víťazstvu v Súboji kapiel. Namiesto toho ho však spoluhráči z kapely vyhodia. Zdrvený a bez peňazí sa Dewey poflakuje po byte. Potom, čo zdvihne telefón, ktorý je určený pre jeho spolubývajúceho Neda (Mike White), impulzívne prijíma prácu ako suplujúci učiteľ na prestížnej základnej škole. Tam sa stretáva s upätou riaditeľkou Mullinsovou (Joan Cusack), ktorá bedlivo kontroluje svoje vystupovanie a to isté vyžaduje od všetkých učiteľov. Zatiaľčo Dewey nemá ani tušenia ako vyučovať, vie ako vo svojich žiakoch vzbudiť dôveru. Keď si náhodou vypočuje hodinu hudobnej výchovy, rozhodne sa svojich žiakov, týchto mladých hudobných géniov, preformovať z klasického školského orchestra do hlučnej rockovej kapely, čím navždy zmení ich životy. So svojou novou kapelou sa Dewey vydá bojovať do vysneného Súboja kapiel. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (647)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Mike White | Hudba: Craig Wedren | Distribúcia: Paramount Pictures | Rozpočet: 35 miliónov $ | Tržby: 131,3 milióna $ | Ocenenia: Golden Globes - 1 nominácia: NH Jack Black. Spolu: 8 výhier a 14 nominácií || Jedninečný subžáner filmov zvaný: JackBlackStyle - dáva lekcie nielen o Rocku, ale aj filmovému svetu o tom, ako sa robia komediálne klenoty pre plátno. Vynikajúce herecké výkony, neskutočne zábavná atmosféra! | FullHD, THX, EN DTS | ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Hrozně, ale fakt HROZNĚ jsem se bál, že to bude něco jako Sestra v akci 2. Ale Jack Black je fakt šílenej magor takže jsem tenhle film nemohl nechat ujít. S klidným svědomím můžu říct, že tohle nesahá Sestře ani po CDéčko AC/ DC. Jak už jsem napsal Jack Black je fakt šílenej magor, jenže v roli Deweye je magor na entou krát sto + 200000. Za tuhle roli měl dostat Oscara, protože to co převed tady se jen tak nevidí (a i zpívá skvěle, takže by měl vlastně dostat i Grammy!). Nakonec odpustíte filmu i sladkobolnej konec a pár nesrovnalostí.... Black = prezident celý galaxie.... ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Škola rocku nie je zrovna žiadnou geniálnou komédiou, to poviem na rovinu. Ale pokiaľ sa radíte medzi fanúšikov tohto tvrdého a pomerne rozvetveného žánru, film si vychutnáte dokonalo. Jacka samozrejme poznám čo by leadra kapely Tenacious D a podobne ako texty piesní jeho kapely, je aj film pomerne vtipná záležitosť, hlavne keď Jack začne deťom prezentovať svoje rock 'n rollové skúsenosti života a jeho celucičku históriu. No, kto by niečo také nezamenil za matematiku? ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tahle komedie se velmi povedla, ale momenty kdy by ste se valeli smichy po zemi tady nenajdete, spis se budete jen tak pousmivat a hlavne vyborne bavit. Teda pokud mate radi rock, pokud ne tak vam to pride jen jako na trapnym pribehu vystavena rodina podivana o detickach a looserovi co to vsem ukazou, v tom pripade si odectete tak dva body z hodnoceni. Co se tyce Jacka Blacka tak krome parodie na Spider-mana me nikde nijak zvlast nezaujal, ale to co predvadi tady je naprosto dokonale, skoro jako by to nehral, ale prozival. Deticky sice nejak uchvatne nehrajou, ale oproti detickam z jinejch filmu se precejen snazi. Celkove je tohle skvela zabava s uzasnym Jackem Blackem a bezchybnou hudbou, Let´s rock! ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

VHS/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Efekty 6/10/// +příběh, Jack Black, dětští herci -hudba zaujme především fandy rocku/// Jestliže mnoho komedií pro děti doplatí na to, že jsou určeny jen pro ně a dospělí ať v kině nebo na sedačce doma mají chuť utéct... tak tohle film je výjimka. Jack Black zde předvadí mystrovské herectví a zdatně mu k tomu sekundují všechny děti (Mirandu Cosgrove jsem si skoro až zamiloval). Navíc přesto že netuším podle čeho byly na castingu vybýrány, byly vybrány dobře. To že dokážu každého zvlášť rozlišit už něco znamená a jak již jsem zmínil, zahráli to dobře (i hudebně). Z jiné stránky, ani jsem film nebral jako komedii, tady by snímek asi moc neuspěl, protože jsem se moc nesmál. Spíše mě zaujal příběh (ač klasický) ve kterém looser vezme náhodou práci suplujícího učitele ve škole a čistě náhodou dá vzniknout nové rockové kapele. Prostě přál jsem jím to a bavil jsem se s nimi. Hudbu bude muset asi posoudit někdo jiný, nejsem rockovej fanda. Řekl bych, že je fain, ale 2x bych si to nedal. A navíc být tam jiný žánr, tak řeknu, že té hudby bylo málo. Celkově však fain film, dobře odvedená práce./// Celkem 73%/// ()

Galerie (145)

Zajímavosti (27)

  • Stará kapela Neda (Mike White) s názvem Maggotdeath je odkazem na známou metalovou legendu Megadeth. (don corleone)
  • Pro chytání Jacka Blacka (Dewey Finn) při skákání z pódia bylo pro jistotu použito několik najatých kaskadérů. (don corleone)

Související novinky

Rocková panda se vrací

Rocková panda se vrací

15.07.2008

Jack Black momentálně ruluje v kinech jako bojovná černobílá chlupatá koule (samozřejmě jen ve verzích bez dabingu) a brzy se po boku Bena Stillera a Roberta Downeye Jr. vrhne doprostřed akční… (více)

Wrestler Jack Black

Wrestler Jack Black

22.11.2005

Herec Jack Black už sice za pár dní vstoupí na plátna kin jako filmař dobrodruh v očekávaném hitu King Kong, ale v současnosti již pracuje na další filmu, který jej vrací k jeho hereckým kořenům,… (více)

Reklama

Reklama