Reklama

Reklama

Tichý nepřítel

  • USA The Devil's Own (více)
Trailer

Obsahy(1)

Newyorský policista irského původu Tom O´Meara ve svém domě ubytuje na doporučení přítele mladého emigranta za Severního Irska Roryho Devaneye. Sympatický mladík si brzy získává srdce všech členů rodiny. Nikdo z nich přitom netuší, že Rory je brutální terorista, který má na svědomí přes dvě desítky lidských životů. Před vlastním osudem se člověk neschová ani v New Yorku. Po Rorym jdou brzy nejen agenti Britské tajné služby, kteří ho chtějí bez milosti zatknout. Rorymu se ale podaří uprchnout a při útěku je donucen zabít Tomova kolegu. Rozzuřený O´Meara odmítá pomoc FBI i Britské tajné služby a sám se vydává po Roryho stopě... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Film o mladém, irském teroristovi ( Brad Pitt ), který odjede do USA hledat štěstí. A ukryje se v domě s policistou. ( Harrison Ford ). Film je zbytečně natahován a nemá ani zajímavou zápletku. Dva super herci a i když jim role skvěle padne. Nezachrání takovýto scénář a nudné dialogy. Film mě přesvědčil o tom, že nestačí dobří herci, ale musí to mít i slušnou zápletku a scénář. V případě Tichého nepřítele má pouze herce. A film vám z hlavy vyšumí rychleji než skončí závěrečné titulky. ( 33 procent ) ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Hlavní devizou filmu jsou herecké výkony dua Harrison Ford/Brad Pitt a vztah jejich postav, který prochází docela zajímavým vývojem...Všechno další ale jako by hrálo jinou písničku, a není proto divu, že výsledek je nepřesvědčivý. To ale nemění nic na tom, že "Tichého nepřítele" byste měli přece jen zkusit - třeba vám sedne líp než mně. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Nemáš někdy pocit viny ??" - "Někdy nemůžu spát, celý noci.. Nikdo není bez viny, v tý situaci.. Všichni mají svý duchy.." Tak ať si Brad, až příště nebude moct usnout, pustí tenhle rohypnol !! Tady nebude muset mít pocit viny, oba dva s Fordem se totiž moc snažili, navíc Tichého nepřítele dost kritizovali.. No jo, i mistr Pakula se někdy utne.. Těžká látka, těžce zprasený film.. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Irský terorista Frankie (Brad Pitt), po kterém jde polovina britské tajné služby, je nucen uprchnout do Spojených států, kde chce svým kolegům pomoci získat zbraně na jejich neutuchající boj. Ubytuje se u New Yorkského policisty Toma O'Meara (Harrison Ford), který svého krajana - aniž by znal jeho pravé jméno či to, čím se zabývá - vezme do rodiny. Všechno se ale brzy provalí, a na útěku Frankie zabije O'Mearova dlouholetého parťáka. A jelikož si to O'Meary dává za vinu, vydává se sám po Frankieho stopách ... Po přečtení textu distributora jsem byl nadšený, námět vypadal velmi atraktivně, boj dobra a zla (skrytého pod rouškou dobra). Jenže, někde se stala chyba - těch 100 minut se táhlo jak smrad, a docela jsem si oddechl, když se objevily závěrečné titulky. Nedávno jsem zkusil jsem dát filmu druhou šanci po několika letech, a výsledek - zase nic. Ani herecký koncert obou hlavních představitelů, Brada Pitta i Harrisona Forda (hlavně teda Pitta!) film z té šedivé nudy nevytáhl... ()

BDMarty007 

všechny recenze uživatele

Neni to tak mizerne, jak by vetsina recenzi na CSFD napovidala. To spis, ze by clovek mel vetsi ocekavani vzhledem k tematu, protagonistum a reziserovi. No ale oni uz taky vsichni udelali i horsi veci. Irska hudba je prijemna a scenar taky neni povetsinou spatny. Chybi tomu ale vyraznejsi hloubka, silnejsi dramatizace a nejake momenty, ktere by cloveka chytly za srdce. Hodnotim to tak na 65%, videt se to rozhodne da. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (7)

  • Brad Pitt bol pri potulkách Západným Belfastom, kde si chcel vybrúsiť svoj severoírsky akcent, napadnutý. (beso74)

Reklama

Reklama