Reklama

Reklama

Euforie - Série 1

(série)
Trailer 2
USA, (2019–2021), 9 h 22 min (Minutáž: 50–65 min)

Tvůrci:

Sam Levinson

Hrají:

Zendaya, Hunter Schafer, Jacob Elordi, Sydney Sweeney, Austin Abrams, Alexa Demie, Algee Smith, Alanna Ubach, Maude Apatow, Storm Reid, Eric Dane (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (66)

SeanLSD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sledované od júna do novembra 2021. ___ Zaujímavé je aj to, že celý seriál, ktorý je výrazne a odvážne sexuálny, ako aj väčšina jeho postáv, je v podstate rozprávaný z pohľadu postavy, ktorá zo sexu nezažila takmer nič. Akoby práve ona, bojujúca so závislosťou úplne iného druhu, mala od tých intrigánskych pletiek a nevyzretých vášní najlepší odstup. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Euforie mě pochopitelně neminula už v době svého uvedení, tehdy mě tématika drog netáhla ovšem vůbec, Zendayu jsem ještě moc nevnímal a seriál, co působil jen jako zpověď jedné mladé rebeliózní feťačky, nebyl ani trochu mým šálkem čaje. Když jsem ale zásluhou momentální euforie kolem Euforie k seroši zkusil najít novou cestu, objevil jsem klenot. Se zjištěním, že každá epizoda rozkrývá příběh někoho z Ruina bezprostředního okolí, jsem si tenhle výplod na chvilku i dokonce zamiloval. Hodnocení víceméně ve finále ovlivnily hlavně dva dodatky k sérii, které si tvůrci mohli ušetřit. [viděno na HBO GO] ()

Reklama

Ixbalanke 

všechny recenze uživatele

O tom, jaký je život s poruchou osobnosti (poruchami). Film je mi dost blízký, protože dost podobný dětství, pubertu a dospívání jsem měla taky. Útěk od emocí k drogám a k alkoholu nikam nevede, ale tato společnost nenabízí moc jiných variant. Pokřivené vztahy v rodině a nevyrovnaní rodiče dětem nepomohou, a mohou je dohnat až k ztrátě života. Poučení z toho plyne: neohlížet se na rodinu a hledat sám sebe a žít svůj život. Jinak se lidstvo nikam neposune. Velmi dobře zahrané. ()

Bordoshut 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: 65 % Velice nadhodnocená podívaná. Scénáristé se očividně řídili motem "nějak tu show splácej, hlavně ať jsou tam naháči". Goal accomplished. Žádné velké umění to není – ne, že by to cílové skupině vadilo. V podstatě je to velmi uvědomělý projekt. Nesnaží se mít morální přesah, souvislý děj nebo podobné blbosti. Euforie se drží toho, co umí – záběrů penisů a poprsí. Cílem je...? Asi divácký prožitek. Nechme to být. Zendaya hraje výborně, příběh o ní má stokrát větší hodnotu než osudy ostatních postav, včetně směšně dvojrozměrného záporáka Nata. Při sledování jsem spíše než euforii zažíval dysforii. Štve mě, jak je to klišovité a tupé a dějové linky zůstávají otevřené, což naznačuje, že se k nim budeme muset vrátit ještě ve 2. řadě, na kterou nevím, jestli se kdy podívám. Kde exceluje Sex Education, tam tato show euforicky lapá po dechu, asi se předávkovala vavřínů a víry, že Zendaya to sama utáhne. Neutáhla. Mrzí mě absence jakéhokoliv humoru, vidím to jako promarněnou příležitost. Z toho důvodu mi scény, kde bylo více teenagerů pohromadě přišly umělé. Vytáčí mě, že se to bere tak vážně, v kontextu tématu působí zápletky s drogovými dealery či bipolárním psychopatem nepatřičně, přepáleně, zavání snahou o nemístnou velkolepost. Akorát tak ještě více narušují pospolitost děje, ovšem toto už se nemile tře i s ústředním motivem, čímž je puberta. To mě přivádí k závěru. Sere mě, že se to dá všechno ospravedlnit tvrzením, že Euforie je o pubertě a puberta je zmatená. Omyl. Puberta je sice zmatená, ale Euforie je o hovně. P.S.: Zhlédl jsem i 2 bonusové díly. Zprvu jsem měl radost, že konečně můžeme odhodit balast vedlejších postav a soustředit se jen na ty dvě, ale pak jsem zjistil, že obě dvě epizody jsou koncipované jako jeden velký hodinový dialog. Problém je v tom, že moc nebylo o čem si povídat. Ačkoli se na tom scénáristé vyřádili (nebojte, i na naháče došlo), tak zhruba v polovině jsem u obou dostal pocit, že se promluvy začínají opakovat a jednoduše není co říct. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál o dospívajících teenagerech v USA - za normálních okolností látka, která by mě minula velkým obloukem. Tohle ale není ledajaký seriál, protože je syrový, upřímný a nebere si servítky. Některé epizody jsou zbytečně rozvleklé, ale jako celek to funguje. Zendaya hraje závislačku famózně a i ostatní mladí herci jsou skvělí. Solidní 4 hvězdy. (HBO Max, orig.) ()

Galerie (66)

Zajímavosti (11)

  • Vo flashbacku, v ktorom Rue (Zendaya) vysvetľuje, že si nespomína na nič z veku 8 až 12, prejde okolo nej mladý Nate (Jacob Elordi). (dwdb)

Reklama

Reklama