Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chlapec Billy Chapman uvidí vraždu svojich rodičov Ellie a Jima zlodejom v obleku Santa Clausa. Billy svoju tragickú mladosť strávi v sirotinci uzavretý do seba, ale musí čeliť aj častému týraniu. Po odchode si nájde prácu v miestnej predajni, kde má za úlohu taktiež nosiť oblek Santa Clausa, čo v ňom prebudí silné spomienky na tú strašnú udalosť. Billy začne zabíjať... (LaciLC)

(více)

Recenze (119)

Eldrick 

všechny recenze uživatele

"Trest! Neposlušná!" :-)) Už začátek, kdy malýho Billyho vyděsí jeho vlastní choromyslnej děda mě rozbil. Malýmu Billymu zavraždí rodiče Santa Claus, ten z toho má dodobný deprese jako Lorie Strode z Michaela Myerse, v dětsáku ho navíc terorizuje matka představená. Když je Billymu 18 let, dostane job v hračkářství. Bohužel se ale blíží Vánoce. Billy musí zaskakovat v převleku Santa Clause, tím mu definitivně hrábne a začne kosit všechny, co se mu postaví do cesty, tedy až na hodný děti. Škoda jen, že neodkrouhnul i matku představenou. Originální námět vraždícího Santy se sekyrou a vtipný hlášky. Doufám, že bude remake, protože tenhle zapadlý slasher si ho zaslouží. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jako připomenutí Vánoc příjemné. Klasický osmdesátkový slasher s trochou sexu, ostrou sekyrou a kopicí mrtvol. Člověk mimo jiné zjistí, k čemu se dají použít parohy ze statného jelena. A jelikož hlavnímu hrdinovi nestačí děsivý zážitek z dětství, podepíše se na něm ještě despotická matka představená se svojí brutální výchovou (ano, církev dokázala, a mnohde jistě stále dokáže, vychovat celou řádku psychopatů). Nečekejte nic ďábelsky promyšleného, jen oddechovku, která, jakmile se rozjede, hezky odsýpá. A kromě církve si autoři berou na paškál i debily mezi policisty.....,,Neposlušný/á! Trest!" ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, ale predsa len v tej dobe už existoval HALLOWEEN, NOČNÁ MORA Z ELM STREET i PIATOK TRINÁSTEHO... Silent Night, Deadly Night ledva znesie porovnanie s Piatkom. Hra na psychológiu je nudná, dosť dlho sa nič nedeje, hlavný antihrdina nepôsobí dostatočne nebezpečne. Motivácia zabíjať je málo uveriteľná. Film je tak jednoduchý, že každý vie, čo bude nasledovať, preto mali tvorcovia zjednodušiť aj rozprávanie a masaker odštartovať omnoho skôr. Plus je vianočná atmosféra, nejaké tie odhalené prsia a pomiestne gore... Skôr mi to pripomenulo síce zásadné, ale dnes trochu nudné filmy éry sedemdesiatych rokov ako napr. ČIERNE VIANOCE... Po pozretí biednej dvojky uznávam, že tu bolo niekoľko solídnych scén (dedko, policajt vs. santa, jeleň), ale motivácia konania zabijaka je skrátka príliš slabá aj v prvej časti... ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Možná zásadní slasher osmdesátek, který zajeté schéma obrací naruby a triumfuje zvláštním vytěžením brakové psychologie. Už od druhé scény s dědou film nabere zneklidňující ráz a následky i kypření dětského traumatu zobrazuje možná vyumělkovaně s ohledem na subžánr, ale zato s až překvapivou účinností. Dobré dvě třetiny pak veškeré dusno překlápí v klasický béčkový cynismus, což je naštěstí dost zábava se sebejistou režií a kupou skvělých nápadů. Zářný důkaz, proč jsou tyhle 80s horory pro tolik lidí kultovní a pro řadu špičkových filmařů tak formativní. A navrch ještě černohumorné ambivalentní zakončení. 85 % ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Zcela průměrná a nezajímavá vyvražďovačka, kterých jsou další kopy a to, co by mohlo Silent night, deadly night vytáhnout někam nahoru moc nefunguje, konkrétně jde o samotnou hlavní postavu/vraždícího magora s traumatem, ten by totiž v ideálním vesmíru byl divákovi sympatický, jenže v tom případě by herecký výkon jeho představitele nehraničil s nechtěnou parodií s výrazem podomního obchodníka s kočičím písečkem. A krom téhle pomrvené postavy už tu není zajímavého nic (leda tak tlupa klišé jeptišek), přitom první půlhodina vypadala dosti slibně. PS: ve filmu není žádný krásný sympatický, zombie vražedný sob jako na plakátu. Kurva. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (6)

  • Obchod, ve kterém Billy (Robert Brian Wilson) získal práci, se jmenuje Ira's Toys". Ira je křestní jméno jednoho z producentů. (aknamor)
  • Film se měl původně jmenovat Slayride, společnost Tri-Star ho však na poslední chvíli přejmenovala. (Mol)
  • Když byl film uveden, naštvaní rodiče demonstrovali před kiny, kde byl film vysílán, a žádali hosty o podepsání petice, aby byl film z kin stažen. To se dva týdny od uvedení stalo. (aknamor)

Reklama

Reklama