Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chlapec Billy Chapman uvidí vraždu svojich rodičov Ellie a Jima zlodejom v obleku Santa Clausa. Billy svoju tragickú mladosť strávi v sirotinci uzavretý do seba, ale musí čeliť aj častému týraniu. Po odchode si nájde prácu v miestnej predajni, kde má za úlohu taktiež nosiť oblek Santa Clausa, čo v ňom prebudí silné spomienky na tú strašnú udalosť. Billy začne zabíjať... (LaciLC)

(více)

Recenze (119)

ancientone 

všechny recenze uživatele

Osemdesiate roky zanechali maniakálny odkaz, ovešaný všetkým možným ostrým, vraždyschopným. Všedné činnosti a zábavy strednej spoločenskej triedy sa spravidla zvŕtajú do podoby krvavých orgií, ktoré si odniesli v prvom rade mladí a výzorovo tak prekrásni rodinní príslušníci. Tomuto trendu sa nemohli vyhnúť ani sviatky vianočné, ako uliate zapadajúce do tejto slasherovej subžánrovej vypečenej famílie a čo viac, vyrastajúce v prostredí jej schopnejších členov. Fanúšikovia slasherových rošád si budú so sarkastickým pousmiatím užívať atmosféricky a hudobne famózne zvládnutú pomalú B-čkovú historku so santovskou čiapočkou na sekere, ostatní v nej uvidia len jej predpotopnosť. Šťastné a veselé dopadli kvalitatívne šťastne a veselo aj v tomto podaní. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

No, koukám, že skoro přesně to, co chci napsat, tu již napsal EdaS. Takže asi tak - slušnej osmdesátkovej krváček se vším všudy. Trocha šílenství, nahých prsou, krve, mordů a k tomu všemu jako bonus výborný nápad se Santou coby trestajícím zlounem a suprózním panem Simsem. Scéna s dědečkem v ústavu je ultimativní a naprosto vynikající. Přesně o tomhle slashery jsou, nic originálního, ale slušně udělaného (v těch lepších případech, samozřejmě). ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, ale predsa len v tej dobe už existoval HALLOWEEN, NOČNÁ MORA Z ELM STREET i PIATOK TRINÁSTEHO... Silent Night, Deadly Night ledva znesie porovnanie s Piatkom. Hra na psychológiu je nudná, dosť dlho sa nič nedeje, hlavný antihrdina nepôsobí dostatočne nebezpečne. Motivácia zabíjať je málo uveriteľná. Film je tak jednoduchý, že každý vie, čo bude nasledovať, preto mali tvorcovia zjednodušiť aj rozprávanie a masaker odštartovať omnoho skôr. Plus je vianočná atmosféra, nejaké tie odhalené prsia a pomiestne gore... Skôr mi to pripomenulo síce zásadné, ale dnes trochu nudné filmy éry sedemdesiatych rokov ako napr. ČIERNE VIANOCE... Po pozretí biednej dvojky uznávam, že tu bolo niekoľko solídnych scén (dedko, policajt vs. santa, jeleň), ale motivácia konania zabijaka je skrátka príliš slabá aj v prvej časti... ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Slasher chvíli si pohrávající s pokusem o hlubší vykreslení vrahovy motivace sklouzne přesně tam kam patří a jak to mám rád, tj. v krvavou vybíjenou s rozličnými druhy úmrtí. Nechybí tu např. atraktivní dekapitace, půvabné uškrcení či poutavý průstřel šípem a díky této rozmanitosti dávám uspokojivé čtyři hvězdy, dostal jsem přesně to, co jsem chtěl. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Zpočátku zajímavá vánoční vyvražďovačka, která věnuje nebývale hodně prostoru vykreslení vrahova psychického vývoje (přičemž vrah je sympatický mladík) a nešetří obnaženými poprsími. Skvělý je úvod s dědou a přepadením Santou, sirotčinec už byl ale na můj vkus moc natažený a od půlky pak valí standartní vyvražďovačka, kterou jsem odzíval. Přece jenom už nejsem malej a ke štěstí mi nestačí nabodnutí (Linney) na parohy. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (6)

  • Film se měl původně jmenovat Slayride, společnost Tri-Star ho však na poslední chvíli přejmenovala. (Mol)
  • Obchod, ve kterém Billy (Robert Brian Wilson) získal práci, se jmenuje Ira's Toys". Ira je křestní jméno jednoho z producentů. (aknamor)
  • Když byl film uveden, naštvaní rodiče demonstrovali před kiny, kde byl film vysílán, a žádali hosty o podepsání petice, aby byl film z kin stažen. To se dva týdny od uvedení stalo. (aknamor)

Reklama

Reklama