Reklama

Reklama

To, co se zprvu jednomu inženýrovi zdálo jako skvělý nápad, jak získat miliony dolarů, se zvrtlo do stavu, kdy musí prchat, aby si zachránil holý život, a snažit se přijít na to, proč ho vlastně pronásledují. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (446)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Až na Eckharta mizerně zahraná sci-fi hříčka se samoúčelnou akcí utopenou v příběhové šedi. Opět jsem se utvrdil v názoru, že Woo je přeceňovaný režisér (na půdě Hollywoodu to platí dvojnásob) a to mi nikdo nevymluví ani míříc na mě s párátkem v puse dvěma devítkami. Váhání mezi dvěma a třemi hvězdami mi nakonec ulehčil "vypointovaný" konec s loterijním tiketem a já se, litujíc papoušky žijící x týdnů s prochcanými novinami na dně klece, přikláním k té horší variantě. A pro případ, že by mi taky někdo vymazal paměť, jsem si přichystal do trezoru obálku poslední záchrany s následujícím obsahem: fotka Afflecka, špunty do uší, páska přes oči. Požadovat totiž za jeho "herecký výkon" ve Výplatě výplatu - to je na výplatu dvaceti ranami holí.. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Ben Affleck mě jako obvykle nezklamal a hodně mi vadil v hlavní úloze, Uma vypadala hrozně a celou jejich lásku jsem jim ani chvíli nevěřila, celé to působilo poněkud násilným a zmateným dojmem, ale přesto se na to dalo dívat a to hlavně kvůli nesmírně zajímavému námětu. Pořád si myslím, že John Woo měl zůstat doma, tam byly jeho filmy nepřekonatelné. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Dickova povídka se změnila v celovečerní film, takže se počet předmětů v obálce podstatně zvětšil, a protože od povídky k filmu uběhlo rovných 50 let, i kompletně změnil. Scénář je docela dobrý, ale podrobné logické zkoumání nesnese. John Woo natočil inteligentní a překvapivě málo akční sci-fi, u které jsem se ani na okamžik nenudil a ani s obsazením jsem neměl problémy, takže jsem se přiklonil k vyššímu hodnocení (je to tak na tři a půl). ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Když jsem zkoukl Next s Cagem (příjemné překvapení) a následně si četl komentáře, téměř každý ho srovnával s filmem Paycheck. Ale podívat se na něj..to byl fakt krok mimo. Cage má oproti Affleckovi charisma, Uma Thurman se do role vůbec nehodí a Aaron Eckhart že má hrát záporáka?! (souhlas s golfistou) Nemastnost, neslanost..nudnost. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Poctivé akčné scifíčko, ako má byť. Téma manipulácie (či ovplyvňovania) minulosti aj budúcnosti je pre mňa stále zaujímavá, ak je aspoň čiastočne originálne poňatá a musím povedať, že Výplata sa mi páčila viac než depresívny a megalomanský Cruisov Minority Report. Aj keď ani Výplata nie je žiadne veľdielo, aspoň sa na nič sa nehrá a jednoducho baví - akciou, zápletkou, hláškami (ironickými, heroickými aj "múdrymi")... ako to dnes v Hollywoode fičí. Priznám sa, že herecké umenie som podrobne nesledovala (nepovažovala som to za nutné, keďže nároky neboli vysoké) a nechcem sa k nemu zodpovedne vyjadrovať...no miestami mi Affleckov večne prekvapený výraz šiel na nervy, ale zdalo sa, že Aaron Eckhart si svojho slizúňa patrične užil a Colm Feore sa parádne hodil na poskoka s kamenným ksichtom (Koho mi to len pripomína??? Už viem! Poznáte herca Jonathana Banksa? Tak ten sa väčšinou tvári ako Colm Feore vo Výplate:-). ()

Galerie (45)

Zajímavosti (19)

  • V knižnej predlohe je súčasťou stroja času aj mechanické rameno, s ktorým možno manipulovať v minulosti. Toto rameno sa však vo filme neobjavilo. (Greenpeacak)
  • Na stěně visí kalendář zobrazující datum 22. prosince a pátek. Ten den ovšem byla kalendářně středa. (Pyron)
  • Původně měla být Affleckova postava fanouškem New York Mets, ale Ben je ve skutečnosti velký fanda Boston Red Sox. Tak John Woo zaměnil tyto týmy ve scénáři. (Chatterer)

Reklama

Reklama