Reklama

Reklama

To, co se zprvu jednomu inženýrovi zdálo jako skvělý nápad, jak získat miliony dolarů, se zvrtlo do stavu, kdy musí prchat, aby si zachránil holý život, a snažit se přijít na to, proč ho vlastně pronásledují. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (446)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Philip Kindred nám zase rotuje v hrobě a bohužel za to může můj milovaný Joh Woo. Z celého filmu mi utkvěly v paměti dvě scény - zručně natočená honička motocyklu a automobilů, která je doopravdy akční a "wooovská", ačkoliv ne zrovna originální a dvakrát nápaditá (projíždění kontejnery a rourami ovšem potěšilo) a závěrečné zúčtování ve "skleníku". Jinak nuda, nuda, šeď, šeď... Next s Nicolasem Cagem bylo lepši, ačkoliv ne o moc. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem ubohost, šesti slovy doklad o skomírajícím talentu Johna Woo. Bílé holubice sice ve filmu uvidíme, ale impozantní "balet s pistolemi", jenž zdobí mistrova nejlepší díla supluje jen řádka choreograficky podařených, ovšem režijně a technicky nijak ohromujících a vcelku všedních akčních scén. Přitom nezapomínejme, že jde o adaptaci Dicka a né další krvavé melodrama o přátelství dvou mužů, tudíž bysme snad měli chtít vydařený scénář, namísto té na hlavu postavené slátaniny, hyzděné nepřehlédnutelnými logickými dírami a otavnou milostnou liníí (k tomu si prosím připočtěte uslzenou a přeafektovanou Umu Thurman, hrůzností svého výkonu trumfující i prkenného Affleka, který se filmem protlouká vybaven nesmazatelným úsměvem a třemi grimasami)... Prostě po všech stránkách ještě lacinější snímek, než pozdější NeXt. Pohled na výplatní pásku asi Woovi moc radosti neudělá... ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Powell: 1. Main title - John Powell ,2. 20 items ,3. Wolfe pack ,4. Crystal balls ,5. Mirror message ,6. Imposter ,7. Hog chase, Part 1 ,8. Hog chase, Part 2 ,9. I don't remember ,10. Tomorrow's headlines ,11. Future tense ,12. Fait accompli ,13. The finger ,14. Rachel's party, ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No samozrejme se film nevyrovna Wooovo Hong Kongskejm filmum, ani americkemu Tvari v tvar, ale presto je to celkem slusnej akcni film. Hlavni prednosti je promakanej scenar a Wooovo rezije. Kazdej film, kterej se zabyva casem, ma nejakou tu logickou chybku a tady nich je docela dost, ale kdyz se tak stane, Woo to zachrani nejakou vychytavkou a nebo slusnou akci. A nechybi tu ani holubice. Co se tyce hercu, tak Affleck je docela slusnej, jen bych si je s Umou predstavoval naopak, to ona mela bejt za drsnacku a Affleck za jejiho kamarada. Uma se do role vystrasenejch zenskejch nehodi, i kdyz, zas tak bezbranna taky neni. Eckhart jako zaporak taky neni spatnej a Giamatti coby takova vedlejsi vtipna postavicka taky ujde. A triky jsou naprosto perfektni. Mozna by filmu prospela kratsi stopaz, ale jinak si nemam vicemene na co stezovat. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Slabý kousek zachraňuje vynikající soundtrack a druhá akční polovina. Thurman naprosto nesympatická, Affleck se probudí až v druhé půli a Eckhart je jen na ozdobu. Tři hvězdičky (namísto plánovaných dvou) pouze proto, že tam John nakonec protlačil svou holubici. Více takových vlastnoručních podpisů Johne, nějak stárneš a už to nejsou ty filmy, kdy byla každá akce nutně zážitkem. Škoda, další guru filmové akce je nenávratně pryč a namísto něj zbyl pouhý rutinér... Veliká škoda... ()

Galerie (45)

Zajímavosti (19)

  • V originální předloze Paycheck od Philipa K. Dicka si Jennings pošle naprosto jiné předměty, kterých je navíc jen 7. Byly to – šifrovací klíč, útržek jízdenky, stvrzenka k balíčku, kousek drátu, polovina pokrového žetonu, kousek zeleného oblečení a lístek na autobus. (HellFire)
  • V knižnej predlohe je súčasťou stroja času aj mechanické rameno, s ktorým možno manipulovať v minulosti. Toto rameno sa však vo filme neobjavilo. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama