Reklama

Reklama

Lokomotiva Tomáš

(seriál)
  • Česko Mašinka Tomáš (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

LOKOMOTÍVA TOMÁŠ je nadčasový televízny seriál, natočený podľa knižnej predlohy známeho autora reverenda W. Awdryho, ktorý písal príbehy o mašinkách pre svojho syna ako rozprávky na dobrú noc. Jednotlivé príbehy sledujú dobrodružstvá trúfalej parnej lokomotívy menom Tomáš a jeho priateľov na vymyslenom ostrove Sodor, kde všetky veci majú svoju vlastnú osobnosť a život. Tomášov svet je krásne idylické miesto a jeho obyvatelia poctiví a dobrí ľudia alebo mašinky, ktoré sa neboja žiadnej práce. Vďaka seriálu LOKOMOTÍVA TOMÁŠ sa deti môžu naučiť ako riešiť rôzne životné situácie ktoré ich môžu niekedy stretnúť. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (73)

Colour 

všechny recenze uživatele

Táto rozprávka je tak infantilná preto, lebo jej cieľovou zložkou je 1 - 8 rokov. Pre deti neškodné, pre dospelých vražedné. Kto to tu hodnotí, že je prekvapený, že ho to nebaví, zrejme zaspal svoj vek. Ako malé 6 - ročné dieťa som to mala v celku rada (chvalabohu v tom čase som to pozerávala bez zvuku :-)) ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Ako dieťa som nemal potrebu hrať sa s vláčikmi, ale viem si predstaviť ako musia ujúúchať radosťou tí, ktorí tak v detstve robili ( alebo stále robia ). "Večerníčkový" seriál je vhodný pre najmenších, je milý, pozitívne ladený a výchovný. Animačne spĺňa vysoké kritéria, hlavne ak sa jedná o lokomotívy, s postavami osôb je to už horšie. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Tomáš, coby tažný motor celé série, je veselá kopa. Plán plní na sto procent a je tak pro mne velkým údernickým vzorem. Bez Tomáše by byl celý seriál ztracen neboť není zde silnějšího charakteru. Nákladní jeřáb sice disponuje jakousi komičností, ale na nějaký jeho spin off to prostě není. Jedině Tomáš se dokáže poprat s každodenními starostmi malého ostrova, kam je celý příběh vtipně zasazen. Závěrem bych si dovolil malou výtku. Čtený komentář by byl mnohem poslouchatelnější, kdyby autor vypustil za každou přímou řečí vysvětlení, kdože to vlastně hovoří. A nakonec, kdyby mašinky hovořily v jambickém pentametru s důrazem na původní elegický distichon, bylo by to úplně nejlepší. ()

Petike 

všechny recenze uživatele

Absolútne nechápem tunajšie hodnotenie. Je pravda, že série z posledného desaťročia sú už o ničom a idú len zo zotrvačnosti, ale na série z 80. rokov mi nesiahajte ! To bola echtovná a šarmantná kvalitka, plná milých a prívetivých postáv a veľmi poctivej filmárskej práce s modelčekmi. Lepší železničný večerníček si neviem predstaviť. ()

Mejdzula 

všechny recenze uživatele

Teď mi úplně došlo, jak jsem to vždycky hrozně miloval a chtěl mít doma všechny modely od všech výrobců a jak jsem pořád sjížděl nějaké katalogy a jak jsem fakt jeden model dostal k Vánocům a jak se mi o tom zdály sny a jak mám doma od toho úplně nejvíc knížek a jak je to prostě naprosto boží točit mašinky, zkuste to někdo ještě! ()

Galerie (31)

Zajímavosti (17)

  • Britská labouristická poslankyně a stínová ministryně dopravy Mary Creaghová se v zimě 2013 pustila do tvůrců oblíbené dětské animované série Mašinka Tomáš kvůli tomu, že v pohádkových příbězích citelně chybějí ženské postavy. Podle ní to dětem dává špatný příklad a v důsledku dívky odrazuje od toho, aby si samy pro sebe představovaly například povolání strojvůdkyně. (Flaxik)
  • Emily je tmavě zelená lokomotiva GNR No. 1 class 4-2-2. (Maulincio)
  • Percy (č. 6) je zelená lokomotiva, která je založená na GWR No. 1340 Trojan, avšak Rev. W. Awdry považoval za nezbytné, aby jeho železniční příběhy byly co nejrealističtější. Za tímto účelem byla většina jeho lokomotivních postav postavena na skutečných návrzích. Nicméně, Percy byl navržen dříve, než tato politika vstoupila v platnost a tak Awdry později prohlásil, že Percy pravděpodobně začal jako GWR No. 1340 Trojan, ale později byl rozsáhle přestavěný (Maulincio)

Reklama

Reklama