Reklama

Reklama

Lokomotiva Tomáš

(seriál)
  • Česko Mašinka Tomáš (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

LOKOMOTÍVA TOMÁŠ je nadčasový televízny seriál, natočený podľa knižnej predlohy známeho autora reverenda W. Awdryho, ktorý písal príbehy o mašinkách pre svojho syna ako rozprávky na dobrú noc. Jednotlivé príbehy sledujú dobrodružstvá trúfalej parnej lokomotívy menom Tomáš a jeho priateľov na vymyslenom ostrove Sodor, kde všetky veci majú svoju vlastnú osobnosť a život. Tomášov svet je krásne idylické miesto a jeho obyvatelia poctiví a dobrí ľudia alebo mašinky, ktoré sa neboja žiadnej práce. Vďaka seriálu LOKOMOTÍVA TOMÁŠ sa deti môžu naučiť ako riešiť rôzne životné situácie ktoré ich môžu niekedy stretnúť. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (73)

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Tak ono předně je třeba rozlišovat. Je Mašinka Tomáš - původní, modýlková, animovaná, z roku 84 a pak jsou pokračování, která jsou už animovaná výhradně na počítači (seriál se točil do roku 2003). Staré příběhy se mi docela líbily a obdivoval jsem jejich technické provedení (koukal jsem na ně v roce 2001 v Anglii). Ty počítačové, co jdou teď u nás už tak dobré nejsou, ale mému dvouletému synkovi se líbí a to je pro mě důležité. A zároveň si myslím, že Thomas the tank engine patří ke slušnému průměru. Když vidím seriály, co jdou ve stejném bloku (Angelina balerína a Potápěj se Olly), tak Thomas je převyšuje o třídu a kluka na něj klidně nechám koukat, aniž bych se bál o jeho psychické zdraví. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Pokud řádně vydechnu veškeré exhalace, zacpu si nosánek a ve správných oblastech zatnu sval, dokáži si vyrolovat varlata zpátky do těla, heč. Poté se vcítím do řadového batolete a smím tedy hodnotit podobné skvosty. Je to barevné a furt se tam něco hýbe, k tomu samé dobré konce, to fe mi uíbí, babíí, eťéé!. Po spuštění vercajku zpět pod kolena nezbývá, než dodat - mašinka Tomáš je kretenek tak veliký, že by v této disciplíně mohl klidně závodit. Ovšem není v tom sám. Šišihůají v tom s ním i ostatní otravně pracovité vláčky, buskobusy, vrtulníčky, pumpy, tlustý pan přednosta i jeho rachitický konkurent, prostě celý ten ostrov hrůzy. Chápu, že Brityš rejlvejs před lety pro samou ostudu pocítily nedostatek nadšených pracovníků, ale cílit náborová videa na až tak mladou sortu angličáků mi přijde zrůdné. Haranty, které to oslovuje, doporučuji seřezat plácačkou. Pěkně červenou stranou napřed, aby krvavé šmouhy zanikly na podkladu a nic vás v aktu spravedlnosti nerozptylovalo. Nebo posadit na pár hodin do vlaku, ono je to přejde samo. ()

Reklama

Adam Bernau odpad!

všechny recenze uživatele

Vypadá to strašně a je to strašný, ale to nevadí. Lokomotivy jsou ideální hrdinové pro naše děti, protože tahají jak stroje. Nechtějí nic jiného, než pracovat a "být užitečný". Krom toho jsem ještě nenarazil na díl, v němž by si něaký stroj něco nedokazoval nebo neřešil nějaký mindrák. Velmi časté poselství je "buď sám sebou". Přesně tak. Buď sám sebou, zařaď se, makej a buď happy. Pro další inspiraci viz komentář Morien. ()

Petike 

všechny recenze uživatele

Absolútne nechápem tunajšie hodnotenie. Je pravda, že série z posledného desaťročia sú už o ničom a idú len zo zotrvačnosti, ale na série z 80. rokov mi nesiahajte ! To bola echtovná a šarmantná kvalitka, plná milých a prívetivých postáv a veľmi poctivej filmárskej práce s modelčekmi. Lepší železničný večerníček si neviem predstaviť. ()

quido.morava 

všechny recenze uživatele

Vnučka od toho nemůže oči odtrhnout - a to je pro mne rozhodující, je to pro děti, ne pro dospělé. Jednu hvězdu ubírám za odfláknutý překlad i dabing a trochu nepovedený překlad písničky v novějších dílech (mohli si dát víc záležet), sice některé příběhy jsou banální a i pro děti nezáživné, ale v celku je to povedené a roztomilé... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (17)

  • Emily je tmavě zelená lokomotiva GNR No. 1 class 4-2-2. (Maulincio)
  • Duck (č. 8) je zelená lokomotiva GWR 5700 Class nebo také 57xx Class. (Maulincio)
  • Oliver (č. 11) je zelená lokomotiva GWR 1400 Class. (Maulincio)

Reklama

Reklama