Reklama

Reklama

Po třech dlouhých, prosperujících desetiletích, které následovaly po okázalé svatbě prince Akeema (Eddie Murphy) a Lisy McDowellové, král Jaffe Joffer a pobočník Semmi cítí, že v africkém království Zamunda se schyluje k potížím. Akeem má tři krásné dcery a žádného syna. Je tlačen ke zdi, když generál Izzi, megalomanský despota sousední země Nexdoria, sní o převzetí moci prostřednictvím politického sňatku svého syna a Akeemovy nejstarší dcery. A tak se nově korunovaný král Akeem a jeho důvěrník Semmi musí vrátit tam, kde to všechno začalo, do rušné čtvrti Queens v New Yorku. Od šamana má totiž informaci, že před 21 lety tam zplodil syna. O jeho existenci Akeem netušil, ale teď ho musí najít a přivést do Zamundy, aby se připravil na roli prince a následníka trůnu. Ukáže se, že budoucí princ Lavelle je pravým synem svého otce a situaci chce řešit po svém… (JOJ Cinema)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (178)

helloween93 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se, že to takhle dopadne, no. Na jednu stranu je fajn se znovu setkat se Zamundou a původním castem, ze kterého chybí jenom královna a motherfucker Jackson. Bohužel největším mínusem sequelu je to, že všechny hlavní postavy z jedničky tu ustoupily do pozadí a děj se točí hlavně kolem syna Eddieho Murphyho. Ten je však herecky nejslabším článkem sestavy a příběh mě popravdě moc nebavil. 2* ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Na jednej strane zbytočné pokračovanie, ktoré pre niekoho robí hanbu, pre niekoho ako som ja, to bolo len priemerné, ale na druhú stranu, človek sa rád vrátil do krásnych osemdesiatiek a Eddie Murphy je stále neskutočný sympaťák. A jeho syn/bastard aka Killmonger? Nebolo to najhoršie. Viem si predstaviť aj niečo iné, ale ruku na srdce. Vo veku postáv z pôvodného filmu, čo je o 33 rokov viac, sa nedalo vymyslieť asi nič iné, len to takto omladiť a vsadiť na nové karty. Ja to nevidím ako hanbu, ale ako klasický pokus o návrat k starej dobe, ktorý jednoducho u niekoho nevyšiel a u niekoho vyvolal aspoň pekné spomienky. ()

Reklama

geek.ondra 

všechny recenze uživatele

Fail obřích rozměrů a totální zostuzení původního klenotu. Téměř totožná zápletka tentokrát ovšem postrádající komediální vynalézavost a smysl pro kvalitní dialog. Murphy mi už bohužel sedí pouze v dramatických rolích a tady mě strašně sral. Na druhou stranu Snipes si to tady strašně užívá a splnil si zde takový malý comeback. Návrat do minulosti který nikdo nepotřeboval... asi tak by se dal popsat tenhle film. 4/10 ()

Johny M. 

všechny recenze uživatele

Prakticky stejná blbůstka jako první díl, ale určitě by chtělo ocenit to, jak po víc než 20ti letech na něj dokázali navázat nejen účastí původních herců, ale hodně přidává i účast Snipese a štěk Freemana. To, že jsem Murphyho a černošský komedie obecně nikdy moc nemusel a nejspíš nikdo na podobný filmy dneska neni zvědavej je věc druhá... ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se vážně nepovedlo. Je sice milé, že se do filmu vrátil i kde jaký štěk z prvního filmu (uvaděč, umývačky, štěkající nevěsta, zaměstnanec MC, atd.) plus přišlo pár nových “provařených” (Morgan Freeman, Wesley Snipes), nicméně pojetí filmu je tragédie. Nechápu koho napadlo z toho udělat prakticky muzikál (tolik hudebních/tanečních estrád se opravdu snášelo těžce). Potom ta nechutná křeč v recyklaci. Jano ano, hodit pár odkazů na první film je fajn, ale postavit na tom většinu vtipu a zápletky bylo bolestné (a hodně). Poslední (a možná nejzásadnější) fail byla myšlenka přivést do filmu bastarda, jeho matku a strýce a točit děj prakticky okolo nich. Víc otravné trio jsem už dlouho neviděl. Přitom potenciál novych postav by byl (dcery). Celkem vzato to bylo víc trapné než vtipné a víc otravné, než zábavné. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (8)

  • Původní premiéra snímku byla plánovaná na srpen roku 2020, avšak díky epidemii covid-19 společnost Paramount Pictures prodala práva k snímku společnosti Amazon Studios, která film distribuuje na své VOD platformě Prime Video od 5. 3. 2021. (Kuzmik)
  • Eddie Murphy ve filmu ztvárnil čtyři postavy: Princ Akeem, Clarence, Saul a Randy Watson. Arsenio Hall také znázornil 4 postavy: Semmi, Morris, Reverend Brown a Baba. (GeorgeXL)

Související novinky

Eddie Murphy a Jonah Hill v nové komedii

Eddie Murphy a Jonah Hill v nové komedii

28.08.2021

Netflix si objednal zatím nepojmenovanou komedii od scenáristy a režiséra Kenyaho Barrise (Black-ish), v níž se proti sobě objeví herci Eddie Murphy a Jonah Hill. Děj filmu by se pak měl točit okolo… (více)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Reklama

Reklama