Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Osvald, zbavený cti být vůdcem dětské party, připravuje strašlivou pomstu. Lucie se bude divit, až se zmocní jejích formeláků Ferdy a Ferdy a podstrčí jí za ně neuměle vyrobené napodobeniny, zbavené všech kouzel! Chystá se na ni právě v den svých narozenin. Ale doma je všechno vzhůru nohama. Dětská komedie A zase ta Lucie režiséra Jindřicha Poláka navazuje na film Lucie, postrach ulice. Duchovním otcem doma i v zahraničí oblíbené Lucie je scénárista Ota Hofman, autor již desetiletí úspěšného Pana Tau. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (144)

topi 

všechny recenze uživatele

Nejvíc jsem dycky žral scénu v bytě Lucie, kde lednička která nechladila začala mrazit a na opravu zrovna přišel Karel Augusta. Během dvaceti minut se začaly objevovat herecké esa, po Augustovi přišli opraváři elektriky Karel Effa a Pavel Zedníček, k rozbité televizi je přivolán Václav Lohniský, další se zjevil instalatér Ladislav Křiváček, poté se k rozbitému oknu přiřítil Eugen Jegorov a nakonec musel být povolán tapetář Vlastimil Bedrna. Skoro jak z nějaké němé grotesky. I další herci v malinkých rolích jsou bezvadní, třeba prodavač ovoce a zeleniny František Filipovský nebo profesor hudby Jiří Hrzán (bohužel předabován Romanem Skamenem). Tyhle dva filmy s Lucií a jejími formeláky, kteří provádějí všemožné bláznivé vylomeniny jsou klasikou rodinných filmů let osmdesátých. A k tomu krásná hudba Angela Michajlova. ()

SONY_ 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem se inspirovat Luckou a udělat si také z obejváku kluziště, ale na poslední chvíli jsem si to rozmyslel a řekl si, že radši půjdu na stadion. No, tenhle díl mě pobavil více, než ten první. Scéna s Filipovským, hra na klavír, rekonstrukce bytu s Hujerem, ale hlavně jsem si oblíbil trhlého Hrzána, nebo-li profesora dědka Hartmana. /75%/ ()

Reklama

baxz 

všechny recenze uživatele

Nejedná se o žádné druhé pokračování, ve skutečnosti jsou oba filmy (Lucie postrach ulice 1983) sestřihaný z 6 dílného seriálu Luzie, der Schrecken der Straße z roku 1980 natočený pro NSR. Milé, zábavné, nápadité, nestárnoucí, herecky výborné jak u dospělých tak v dětských rolích, hlavně Ž.Fuchsová a M.Hofbauer. V téhle druhé časti filmové verze nejvíc miluji pasáž s opravami v bytě Lucie v Růžové 15, kde mě nejvíc pobavil vynikající K.Augusta v jedné své další „malé“ geniální roli. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Především si musíme všichni uvědomit, že nevznikla žádná dvojka, ale byl natočen seriál a z něj vytvořeny dva filmy. Tedy přesně opačný postup, než je jinak běžný v současnosti například u pohádky Z pekla štěstí nebo Princezny ze mlejna, ale také Snowboarďáci. Takže oba filmy jsou součástí jednoho seriálu dělaného najednou. Pravdou je, že první půlka seriálu, nebo chcete-li první film, je přeci jen vtipnější. Už proto, že ta druhá - druhý film, je v podstatě opakování vtipů a toho, co fungovalo prvně. Nic nového autoři už vymyslet nedokázali. Snad jen kapánek vylepšili hudbu. Ale i tak zůstává pár povedených komediálních scén. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Bývalá česká detská filmová hviezda Žaneta Fuchsová sa ešte pred tým ako zažila dobrodružstvo s "Chobotnicami z druhého poschodia" objavila vo filme "Lucia, postrach ulice" s podobnými oživlými plastelínovými postavičkami. Stvárnila postavu šesť ročnej Lucie, ktorá sa za pomoci modrého a zeleného formeláka snaží zapadnúť do partie mladistvých výrastkov. Projekt vznikol v roku 1980 na objednávku západonemeckej televízie, kde bol vysielaný ako šesť dielny seriál, z ktorého urobil režisér Jindřich Polák dva filmy pre ČSO. Jedným z nich bol titul "...a zasa ta Lucie". ** ()

Galerie (9)

Zajímavosti (14)

  • Školu, do které jde Lucie na samém konci snímku, najdete ve skutečnosti v Pařížské ulici v Kladně. (hippyman)
  • Ve scéně, kdy si zelený formelák chce napustit vodu do hrnku, otočí kohoutek k hrnku mimo dřez, načež se promění v zelené kolečko. Když však přistoupí k dřezu Šmíd (Karel Augusta), je kohoutek postaven rovně směrem do dřezu, aniž by ho tam kdokoli vrátil. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama