Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bylo nebylo někdy někde... Lucie se ve svých představách stává postrachem ulice. Černým děsem, královnou pralesa, vládkyní všech moří. Je fantómem města, po němž usilovně pátrá policie všech zemí světa. Jinak je to šestiletá holčička, která se už těší, jak půjde poprvé do školy. Téměř celé léto strávila u dědečka, který pro ni vymýšlel ty nejbáječnější hry. Ale všechno má svůj konec. Lucie se vrací s rodiči domů do města. To ještě neví, že její nejlepší kamarádi jsou dosud na prázdninách, a že si nebude mít s kým hrát... (Lucernafilm Video)

(více)

Recenze (181)

Marina111 

všechny recenze uživatele

Zlatá dobrá Lucie ... kto by s ňou nemohol súcitiť ? Ešte šťastie, že si našla tých svojích plastelínových kamarátov ... a dobro tak opäť raz zvíťazilo nad zlom. A keď Lucinka (v úžasnom podaní Žanetky Fuchsovej) mohla zvolať "SOM KRÁLOVNOU VŠECH MOŘÍ", ja k jej pokriku môžem pridať "A KRÁLOVOU VŠECH NÁS, KTORÍ SME TAKI MALI SVÉHO OSVALDA..." ()

soukyd33 

všechny recenze uživatele

Dvě formelové postavičky ožijí v jedné krabičce, a začnou se dít věci. Trochu to připomíná Chobotnice z II. patra. Poznámka: Těmhle dětem rozhodně Facebook nechybí. 🙂👍 A je to krásné dětství. Film je hlavně pro děti, ale nostalgicky můžete zavzpomínat i vy starší 30 let. Poznámka: Kouzla všem zamotají pěkně hlavu. Poznámka: Ta voda v bytě je síla. 😀 Hvězdiček 3 ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

I dnes mi přijde působivé jak plynule se v příběhu prolíná fantazijní svět malé holčičky ("Jsem vládkyně všech moří!") a poměrně civilní svět dospělých a ostatních dětí. Přitom je to celé vyprávěné velmi úsporně s cílem efektivně vybudovat komické nebo fantaskní situace. Prakticky tu není vata. Což může být i tím, že se (asi) jedná o sestřih televihního seriálu. ()

SONY_ 

všechny recenze uživatele

Ferda a Ferda, chcete-li Malej a velkej, by mi v bytě nijak zvlášť nevadili, ovšem kdyby mi začali vyjídat byt, vrtat do zdi nebo malovat na zrcadlo německé nápisy, už bych asi mluvil jinak. Ale kdyby uměli čarovat peníze, nechal bych si je i tak. Chudák Lucka. Káťa je na horách, Hela u moře a nemá si s kým hrát, a tak ji nezbývá nic jiného, než si hrát s formelou. Ale mě tyhlety hrátky vždycky bavily. Ještě mě zajímá, jaké musí být žhavení lebky zvané budík. /70%/ ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší dětská herečka Žaneta Fuchsová je zábava sama pro sebe. Její talent je zkrátka vidět v každém jejím filmu. Vždyť hraje tak přirozeně, že člověk nestačí žasnout. Je sice pravda, že tohle je vlastně totéž co chobotničky, ale děj je naštěstí trochu jinde. A taky herci se vyměnili. Dospělý se pobaví hlavně neustále překvapenými výrazy D. Kolářové a J. Hanzlíka a chvílemi, kdy mají pocit, že si z nich ten druhý vystřelil. Děti už se asi moc nepobaví. I když já se tím v dětství bavil a měl jsem tento film rád. Dneska si spíše užívám toho dospěláckého humoru, který je zde také hojně zastoupen. A hlasy Dvořáka a Bohdalové zkrátka už jen dotvářejí tu kouzelnou atmošku, kdy by se každý zase chtěl na chvíli stát dítětem a vrátit se do časů bezstarostnosti a třeba si i najít podobné přátele v podobě kouzelných panáčků z formely. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (20)

  • Když Lucie (Žaneta  Fuchsová) rozbije při mytí nádobí talíř, tak formeláci jej slepí formelou s tím, že uprostřed chybí kousek talíře a ten vyplní taky formelou. Když pak Lucka talíř otočí, tak je celý i s dílkem, který byl doplněn formelou. (Patrik256)
  • Když se máma s tátou koukají na televizi, tak vzadu vedle obrazu je vidět díra, kterou oranžový formelák zeleným vyvrtal, ale pak, když máma jde říct tátovi dobrou noc, tak už tam žádná díra není. (Patrik256)
  • Lucčina matka hledá neznámou rybu v knížce, ze které čte česky. Knížka má ale německý název. (zanza)

Související novinky

Zemřela herečka Hana Maciuchová

Zemřela herečka Hana Maciuchová

26.01.2021

Ve věku 75 let dnes v Olomouci po dlouhé nemoci zemřela česká filmová, televizní a divadelní herečka Hana Maciuchová. Nejvíce diváku si ji jistě bude pamatovat z televizních obrazovek. Zahrála si v… (více)

Reklama

Reklama